Psihologii spun că în modul în care își tratează un bărbat mama, așa te va trata pe tine.

Psihologii spun că în modul în care își tratează un bărbat mama, așa te va trata pe tine.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Încă din copilărie, părinții sunt principalele noastre exemple. Așadar, mai târziu, cu toții ne alegem sufletul pereche după exemplul dat de părinții noștri. Fetele care l-au avut pe tatăl lor aproape în copilărie vor căuta aceleași caracteristici la viitorii parteneri.

Dacă tatăl își respectă fiica, o tratează ca pe o prințesă, o răsfață, ține cont de părerea ei, atunci, după ce se maturizează, fata va alege un bărbat care să o trateze așa cum a tratat-o și tatăl ei. La fel este și cu băieții. Fără să vrea, ei aleg fete care sunt similare cu mamele lor prin caracter, comportament, planuri de viață. Potrivit psihologilor, așa cum un bărbat își tratează mama, tot așa o va trata și pe viitoarea sa iubită.

Deci fii foarte atentă și nu te lăsa păcălită. Dacă iubitul tău și mama lui au o relație teribilă, dar cu tine se comportă foarte frumos, e posibil ca acest comportament să fie dar la început. Într-o zi își va arăta adevărata față și te va trata la fel de nepoliticos precum o tratează și pe mama lui.

Pentru unii, un astfel de criteriu poate părea controversat, dar fiți sigură că nu este cazul. Încă din copilărie, bazele interacțiunilor sunt puse în noi. Copiii își privesc părinții și aceștia vor imita modele comportamentale. Iar când inima noastră alege un partener, nu știm niciodată dacă acesta se va schimba în timp. Prima dată, un băiat trebuie să învețe să o respecte pe principala femeie din viața sa, mama. Dacă acesta nu își respectă mama, înseamnă că nu știe să respecte femeile în general.

Iată cum poți afla modul în care un bărbat te va trata într-o relație:

Dacă bărbatul a crescut cu o mamă iubitoare

Dacă un bărbat a crescut într-o familie în care mama lui l-a tratat cu grijă, dragoste, bunătate, atenție, respect, afecțiune, atunci îi va oferi toate acestea și femeii sale.

Dar, există, de asemenea, și o paranteză aici. Un bărbat poate fi băiatul mamei! Iar în acest caz poate exista probabilitatea de a te lupta cu soacra ta pentru atenția lui. Aici te putem sfătui să te comporți cât mai frumos cu mama partenerului tău, pentru a evita orice fel de conflict. Încearcă să devii prietena ei, fiica ei, să fii de partea ei, în acest fel nu vei primi niciodată obiecții de la soțul tău.

Dacă bărbatul nu a avut niciodată o relație strânsă cu mama sa

Dacă un bărbat a crescut cu o mamă care a fost rece față de fiul ei, care nu a primit afecțiunea, căldura și atenția de care a avut nevoie din partea ei, atunci el va deveni deschis relațiilor romantice. Este posibil ca acel bărbat să caute la o femeie ceea ce nu a primit el în copilărie.

Dar, există și aici o paranteză! Un bărbat se poate teme foarte mult în momentul în care relația devine serioasă. Ideea este că nu a avut parte de un atașament puternic în copilărie și acest lucru îl va speria la o vârsta adultă.

Dacă bărbatului i-a lipsit dragostea maternă

Dacă un bărbat nu a primit suficientă dragoste maternă de la mama sa, atunci va crește cu o lipsă de respect pentru toate femeile. În mod inconștient, va face acest lucru pentru a răni toate fetele. Un bărbat dezvoltă o anumită atitudine negativă față de întregul gen feminin, de parcă nicio femeie nu ar merita dragoste și respect. Acesta este exact tipul de bărbați cu care o femeie are cel mai adesea relații toxice.

Dacă un bărbat își tratează mama cu respect și o ajută în toate
Dacă are o atitudine frumoasă față de mama sa, o respectă și o ajută, atunci fi sigură că te va ususține mereu în tot ceea ce vei face.

Dacă bărbatul are o relație nesănătoasă cu mama sa
Dacă un bărbat țipă la mama sa, o critică și insultă, ai mare grijă, cel mai probabil pe viitor va avea o atitudine similară față de tine!

Ești de acord cu părerea psihologilor? Cunoști cazuri de genul acesta?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!