Psihologii ne avertizeaza ca sanatatea noastra mintala este mult mai importanta decat locul de munca!

Publicitate

“Multe din lucrurile pe care le vei face vor fi nesemnificative, însă este foarte important să le faci.” — Mahatma Gandhi

Mediile de lucru, în care activăm astăzi sunt numite ,,pericole moderne” – unde ar trebui să muncim ca niște roboți și mașini pentru a face față cerințelor, pentru a ne păstra locurile de muncă și pentru a fi considerați ,,de succes”.

Oamenii din întreaga lume, plătesc un preț prea mare pentru acest ,,succes”. Organizația Mondială a Sănătății a numit despresia ca fiind o ,,criză globală”. Atunci când lucrezi până ,,te arzi de tot” a devenit principalul risc ocupațional și este deja o normă.

Să fii ocupat a devenit o onoare. Ni se cere să gândim ca niște mașini, care se clarifică cu liste la viteza maximă, care răspund în decurs de .006 secunde. Ne este frică să fim considerați a fi lipsiți de caracter.

Și după toate astea ne întrebăm, oare de ce perioada în care trăim a fost numită ,,Epoca Anxietății”?

Ceea ce face această situație și mai interesantă este că omului îi place să muncească din greu. O muncă bine făcută, o sarcină îndeplinită cum trebuie aduce sentimentul de mândrie. Munca ne oferă un sentiment de identitate și de realizare, ne permite să avansăm și să ne dezvoltăm. Există o valoare incredibilă în muncă.

Asociația Psihologică din America avertizează că condițiile nefavorabile de muncă, relațiile cu colegii și șeful, presiunea la care suntem supuși din cauza unor responsabilități prea importante pot duce la riscul afectărilor de sănătate atât fizică cât și psihică.

Mai mult de atât, deseori oamenii nu recunosc amploarea stresului la care sunt supuși, până când nu apar simptome fizice care demonstrează aceasta.

Iată trei pași importanți care te vor ajuta să eviți stările de stres cauzate de job-ul tău:

Publicitate

1. Nu există ,,succes” fără sănătate – Câștigurile salariale, bonusurile, statutul sau bunurile cumpărate cu banii agonisiți nu vor reuși să îți întoarcă sănătatea. De exemplu, dacă lucrezi la o organizație care aduce lunch-ul la oficiu, ținându-te ,,legat” de locul tău de muncă, sau ți se cere să răspunzi la e-mail-uri în timpul tău liber, ar trebui să îți expui părerea asupra acestor încălcări sau în genere să te concediezi. Nimic nu este mai valoros decât viața și sănătatea ta.

2. Există mai multe șanse să muncești productiv și să rămâi sănătos atunci când stabilești limite – Stabilește propriul tempou, propriile trepte spre succes și respectă-le. Asigură-te că acorzi destul timp propriilor interese, somnului, întâlnirilor sociale, activităților fizice și odihnei. Prevenirea nu este atât de costisitoare precum consecințele. Cercetările arată că stabilirea limitelor și pauzele în programul de muncă asigură o eficiență și o productivitate mai mare la serviciu.

3. Gândește-te ce vei lăsa în urma ta – Nimeni nu va veni la înmormântarea ta să vorbească despre cât de repede puteai să răspunzi la e-mailuri sau cât de impresionant era profilul tău pe LinkedIn. Evită să te gândești la ,,Bunuri pentru viață” și începe să te focusezi pe ,,Viața bună”, pe care psihologii o caracterizează ca fiind una care ne permite să trăim și să prosperăm prin conexiune profundă, înțelegere, grijă și prezență.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Cum poti sa fii cea mai nefericita? Iubind

Publicitate

Dragostea este un sentiment cu doua taisuri care poate sa te transforme din cea mai fericita persoana, in cea mai singuratica fiinta de pe pamant. Iubirea este o traire bilaterala.

Iubirea adevarata, reciproca, poate fi atinsa doar intre doua persoane care stiu sa respecte, care stiu sa fie sincere, astfel incat sa existe respect si comunicare, incat relatia sa nu se transforme intr-o piesa de teatru de prost gust.

Nu exista o reteta pentru dragostea perfecta, pentru ca nu exista perfectiune in dragoste. Este o lupta continua intre doua suflete care se straduiesc sa supravietuiasca intr-o lume in care dragostea pierde teren in fata eului.

Uitam sa acordam atentie celui de langa noi si atunci intervin dificultatile. Pentru a avea o relatie frumoasa si o dragoste implinita, trebuie sa respecti anumite principii ale iubirii, si anume:

Comunicarea – timp in doi

Comunicarea este vitala intr-o relatie. Nu lasa responsabilitatile pentru job, prietenii sau familia sa te indeparteze de persoana iubita. Este foarte important sa ii acorzi atentie de cateva ori pe zi, chiar daca sunteti departe unul de celalalt.

Cand iubesti cu adevarat, este greu sa nu acorzi atentie persoanei iubite.

Libertatea

De asemenea, pe cat de importanta este comunicarea, pe atat de importanta este si libertatea. Nu iti sufoca partenerul. Fiecare are nevoie de spatiul sau personal, iar atunci cand acesta este incalcat, apar disputele. Foarte multe cupluri au divergente din aceasta cauza. Nimeni nu apreciaza posesivitatea, telefoanele continue sau un raport detaliat al activitatilor sale din cinci in cinci minute. In relatiile in care partenerii se iubesc cu adevarat, libertatea este acordata implicit partenerului, acestia se sincronizeaza de bun acord, astfel incat sa petreaca si timp impreuna, dar sa isi acorde si libertate.

Respectul

Dragostea si respectul merg mana in mana. Unde nu exista respect si sinceritate, cu siguranta nu exista nici dragoste. Respectul este printre cele mai vitale trasaturi ale relatiilor interumane. Asa ne definim prieteniile si relatiile de dragoste.

Publicitate

Cu totii gresim, mai spunem o vorba nelalocul ei, dar respectul este strans legat de actiunile noastre, iar actiunile noastre sunt o alegere. Asa ca nu putem justifica sau sa ne cerem iertare pentru ceva ce am facut de bunavoie. Pentru a fi respectati, trebuie sa oferim si sa impunem respect atat prin vorbe, cat si prin actiuni…

Si cred ca ne dorim cu totii sa fim respectati, nu?

Relatiile de dragoste

In relatiile de dragoste, comunicarea, intelegerea si trairea impreuna cu celalalt a tuturor emotiilor, atat triste, cat si fericite, reprezinta momentele cele mai importante si memorabile. Sa iti regasesti fericirea si linistea sufleteasca in bratele celuilalt este dragostea adevarata!

Cand duminicile tale preferate se petrec in dormitorul vostru, in bratele lui, atunci esti indragostita. Este minunat sa fii indragostit de persoana potrivita. Iubesti cu adevarat doar atunci cand primesti inapoi respect si iubire, cand esti o persoana mai buna atunci cand te afli langa iubirea ta.

Atunci cand el se afla in gandurile tale si simtiti nevoia sa petreceti cat mai mult timp impreuna, iar saruturile voastre se desfasoara incet savurand fiecare secunda, atunci timpul parca incetineste si sunteti doar voi doi si simti ca acolo, langa el este locul tau, atunci poti spune ca iubesti.

Cand singurele voastre probleme sunt glumele neintelese si cand persoana de langa tine este mereu atenta cu tine si iti spune un “Te Iubesc!” din adancul sufletului, si iti si demonstreaza acest lucru, atunci persoana de langa tine te face fericita.

Daca certurile voastre sunt pe teme stupide si nu puteti sta suparati mai mult de cateva clipe, atunci poti spune ca relatia ta de dragoste e una reusita si de invidiat. Daca nu suporta sa te vada suparata pe el si face tot posibilul sa te inveseleasca si sa iti aduca un zambet pe buze, chiar daca motivele tale de suparare sunt stupide si nefondate… atunci te iubeste!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii