Proprietățile vindecătoare ale plasei de iod

Proprietățile vindecătoare ale plasei de iod

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Puteți număra cel puțin douăzeci de boli diferite în care starea unei persoane poate fi atenuată prin aplicarea unei grile de iod. O sticlă mică de iod se găsește de obicei în fiecare trusă de prim ajutor acasă, deoarece nimeni în viața de zi cu zi nu este imun la răni și tăieturi care necesită un tratament antiseptic prompt.

În secolul al XIX-lea, medicii au descoperit că, atunci când este în contact cu pielea, o soluție de iod poate acționa și ca un puternic agent antiinflamator. Folosind grila de iod, puteți: identifica deficiența de iod în organism; vindeca tusea; învinge un nas care curge și o răceală; accelera vindecarea vânătăilor;

Cum se face o grilă de iod.

Plasă de iod se aplică pe piele folosind bețișoare de urechi. Un astfel de băț trebuie scufundat într-o soluție de iod 5% apoi desenate dungi verticale și orizontale pe corp. Dimensiunea „celulelor” unei grile ideale de iod este de obicei de aproximativ 4 centimetri pătrați.

Pătrunzând prin piele în țesuturile musculare și vasele de sânge, iodul are un efect dăunător asupra agenților patogeni. Secretul grilei constă în faptul că, datorită „celulelor” de o anumită dimensiune, grupuri de bacterii sunt despărțite unele de altele și mor rapid. Iodul face față perfect acelor bacterii care intră în organism prin porii pielii.

Plasă de iod în cazul unei lipse de iod în organism. Potrivit statisticilor, aproape o treime din populația lumii suferă de o lipsă de iod în organism, ceea ce provoacă patologii tiroidiene, iar pentru femeile însărcinate poate duce la nașterea copiilor cu handicap fizic și psihic. Pentru a determina dacă corpul tău are suficient iod, nu este necesar să faci teste – doar aplică o grilă de iod.

Cel mai bine este să o desenați pe interiorul coapsei. Dacă după trei ore nu mai există nicio urmă, trebuie să mergeți urgent la medic și să-i cereți să facă analize specifice pentru a identifica deficiența de iod.

Dacă iodul nu este absorbit în piele timp de 6-8 ore, aceasta va însemna că există mici probleme cu aportul de iod în organism, dar ele pot fi rezolvate mâncând mai mult pește, fructe de mare, alge și alte alimente bogate în iod.

La persoanele perfect sănătoase, cărora nu le lipsește iodul, urmele rețelei dispar abia după o zi.

Cum să faci o plasă de iod când tușești. Oricare ar fi cauzele tusei uscate, plasa de iod va ajuta la localizarea procesului inflamator chiar la început. Pătrunzând în piele și în vasele de sânge, iodul ajută la creșterea circulației sângelui, însă plasa de iod se recomandă doar atunci când temperatura corpului nu depășește 38 de grade.

Deci, cum să vindeci tusea uscată cu metode de terapie cu iod la domiciliu: plasa se desenează fie pe gât (atunci când avem și durere în gât), fie pe piept. La unii oameni, pielea acestor părți ale corpului este deosebit de sensibilă. Prin urmare, pentru început, puteți aplica doar o singură linie mică.

Dacă în 10-15 minute nu apare senzația de arsură, mâncărime, disconfort, atunci puteți începe să desenați o grilă. Când tușiți, grila de pe gât trebuie desenată de două ori pe zi – dimineața și seara.

Proprietățile vindecătoare ale plasei de iod

Cât de utilă este plasa de iod pentru curgerea nasului și răceli? Pentru cei care caută modalități de a vindeca rapid un nas care curge, plasa de iod va fi o soluție foarte convenabilă. În acest caz, se aplică cu linii foarte subțiri pe puntea nasului și aripile nasului. Este indicat să acționați cu atenție, deoarece atât pe față, cât și pe gât, există un risc mare de arsuri de la iod: pielea se va înroși, se va crăpa și se va coji. Pentru răceli, poți să desenezi plasa pe tălpile picioarelor și pe mușchii gambei.

Plasă de iod pentru vânătăi. Dacă nu știți cum să eliminați o vânătaie, atunci aceeași plasă de iod vă va ajuta din nou. Nu trebuie desenată chiar în primele ore după accidentare: se recomandă să faceți acest lucru doar la o zi după accidentare. Motivul este că, chiar și o leziune minoră este de obicei însoțită de edem tisular, iar efectul iritant al iodului nu va contribui în niciun caz la resorbția acestuia.

Plasă de iod în timpul sarcinii. Femeilor care se pregătesc să devină mame li se recomandă să folosească plase de iod pentru a compensa deficitul de iod din organism. În plus, acest remediu le va ajuta să facă față semnelor de răceală, deoarece femeile însărcinate trebuie să fie deosebit de vigilente în alegerea pastilelor, iar iodul este considerat un medicament ecologic și sigur.

Materialele au doar scop informativ. Nu uitați că, auto-medicația vă poate pune viața în pericol, consultați un medic pentru sfaturi cu privire la utilizarea oricăror medicamente și tratamente.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!