Proprietățile vindecătoare ale mierii cu lămâie – un cadou de la natură

Proprietățile vindecătoare ale mierii cu lămâie – un cadou de la natură

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Fără îndoială, mierea și lămâia sunt oaspeți prezenți și respectați în orice casă. Iar asta pentru un motiv foarte important: au multe proprietăți vindecătoare și ajută la combaterea multor boli. Efectul benefic al acestor produse asupra organismului merită o atenție deosebită.

Apropo, o notă pentru mulți: este mai bine să vă abțineți de la a cumpăra miere de origine necunoscută din magazine, deoarece un astfel de produs are o perioadă de valabilitate foarte scurtă. În timp ce mierea naturală nu are o dată de expirare și nu își pierde NICIODATĂ proprietățile. Căutați să cumpărați miere direct de la apicultorii din zonă.

Mulți dintre noi suntem obișnuiți cu faptul că, clasicul tandem „miere-lămâie” ajută doar în cazul răcelilor și bolilor virale. Însă în acest articol vei afla că acest remediu este folosit și pentru alte afectiuni. Astăzi vă vom arăta câteva avantaje ale acestui „cuplu” despre care nici nu știați.

Beneficiile mierii cu lamaie

Arderea eficientă a grăsimilor. Obișnuiește-te să bei mereu un pahar cu apă caldă pe stomacul gol dimineața, la care adaugi 1 linguriță de miere și suc stors de la o jumătate de lămâie. Un pahar de apă cu lămâie și miere ajută la declanșarea proceselor metabolice, datorită cărora arderea grăsimilor este accelerată (cu condiția să fie urmată de o dietă sănătoasă). Această băutură ameliorează, de asemenea, organismul de deshidratare, îl curăță și îl saturează cu vitamine.

Combaterea problemelor tractului respirator. Notă: 1 linguriță de miere și 2 lingurițe de suc de lamaie amestecate într-un pahar cu apă călduță este un excelent expectorant preparat acasă, care nu este deloc inferior celor din farmacie. O astfel de băutură poate fi consumată de fiecare dată când simțiți că începeți să vă îmbolnăviți. Mierea cu lămâie curăță perfect plămânii, calmează gâtul iritat și tratează tusea.

Îmbunătățește pielea feței. Pentru a pregăti o mască naturală și eficientă pentru curățarea pielii feței, este suficient să luați cantități egale de miere și lămâie, să amestecați totul și să o aplicați pe ten. Țineți timp de aproximativ 20-30 de minute, apoi clătiți cu apă rece. Repetați procedura o dată pe săptămână. În plus, antioxidanții conținuți de miere ajută la menținerea pielii suple și elastice pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât să poți uita de produsele cosmetice scumpe.

Te scapă de acnee. O pastă din miere și lămâie (ingredientele trebuie adăugate în cantități egale) este un instrument excelent pentru combaterea unei probleme atât de neplăcute precum acneea. Mai mult, un astfel de unguent natural are un efect dublu: acidul citric usucă acneea, iar proprietățile antibacteriene ale mierii vă permit să protejați pielea de infecții și îmbătrânire. Acest amestec este potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbații care suferă de acnee.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!