Principalul semn al unei persoane bune – „O persoană bună nu cauzează suferință altora intenționat. Niciodată.”

Principalul semn al unei persoane bune – „O persoană bună nu cauzează suferință altora intenționat. Niciodată.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2023 in De SufletLecții de viațăPersonalitateSfaturi

O persoană bună se evidențiază printr-o caracteristică uimitoare. Chiar și atunci când cineva îi face rău și trebuie să fie pedepsit pentru asta, persoana simte satisfacție doar din dreptate și nu din suferința răufăcătorului

Asta se datorează faptului că o persoană bună are o empatie foarte dezvoltată. Este capabilă să se pună în pielea celorlalți și să resimtă durerea altora. Poți spune că o simte în propria sa inimă, o simte în pielea sa.

Chiar și în imagini sau la televizor, o persoană bună nu poate să privească suferința și durerea altora. Nu pentru că este o egoistă fără inimă, așa cum cred alții, ci pentru că i se face milă și o doare acest lucru. Se simte rău din punct de vedere fizic.

Odată s-a făcut un experiment: oamenilor li s-a cerut să mărunțească gândaci într-o râșniță de cafea. De fapt, gândacii rămâneau nevătămați, pentru că râșnița nu pornea cu adevărat, ci un program special imita zgomotul crăpăturii în carapacea gândacilor.

Unii oameni se distrau cu adevărat când pornea râșnița, erau bucuroși! În schimb, alții refuzau să facă asta chiar dacă li se ofereau bani. Părăseau imediat camera unde se desfășura experimentul. Nici nu s-ar fi gândit să pornească râșnița.

Din acest experiment putem concluziona că o persoană bună nu cauzează suferință altora intenționat. Nici măcar creaturilor ,,enervante”. O persoană bună știe foarte bine că dacă face rău cuiva, o aibă și ea de suferit. Răspunsul va fi extrem de puternic. Atunci când se naște o persoană bună, poți vedea această caracteristică încă din copilărie.

Așadar, o persoană bună empatizează, face bine și iartă în mod involuntar. Ea este legată de celelalte ființe vii și chiar de plante prin legături invizibile. Ea suferă în tăcere atunci când este nevoită să se apere sau să răspundă urât, chiar dacă avea dreptate și doar se apăra.

De aceea o persoană bună se supără și simte sentimente neplăcute după un conflict, chiar dacă a avut dreptate și nu a făcut nimic rău. Ea tot nu se simte bine, chiar dacă a câștigat și a reușit să se apere! Tot îi rămâne un gust amar. Pentru că în mod involuntar și-a cauzat și ei suferință.

Acesta este principalul semn a unei persoane bune. Ea împărtășește suferința altor ființe vii, ea este legată de întreaga natură vie, dar cel mai important, o persoană bună este legată de Dumnezeu.

Atâta timp cât o persoană poate empatiza, rămâne o persoană bună. Cu toate că este foarte dificil să fii o persoană bună, pentru că acest lucru doare.

Acum o să fie mai ușor să vă dați seama dacă cineva este o persoană bună sau nu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!