Principalele niveluri ale dezvoltarii constiintei! Vezi la ce nivel esti tu si cum sa evoluezi!

Principalele niveluri ale dezvoltarii constiintei! Vezi la ce nivel esti tu si cum sa evoluezi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 June 2019 in Spiritualitate

In traditiile ezoterice este ceva obisnuit sa se faca distinctia intre anumite niveluri ale constiintei. Fiecare nivel se caracterizeaza printr-o intelegere specifica a adevarului. La ce nivel esti tu?

1. Nivelul fizic al constiintei – Pe primul nivel, tu te identifici cu lumea fizica si materiala. Tu esti intruchiparea mediului tau extern, cu toate partile sale negative si pozitive. Ai asimilat valorile societatii, de aceea modul cum te tratezi depinde de succesul si statutul tau. Daca esti sarac si lipsit de noroc, accepti lucrurile asa cum sunt si te declari fara putere in fata soartei.

2. Vibratiile joase – Cand intri in al doilea nivel al constiintei, incepi sa experimentezi dezamagirea de propria viata in lumea materiala. Incepi tot mai putin sa te identifici cu realitatea materiala, externa si incepi sa te uiti in interiorul tau. Petreci mai mult timp in singuratate si devii mult mai indiferent fata de beneficiile pe care le poti obtine cu bani, te dezici de un mod de viata a consumatorului. Incepi sa faci diferenta intre actul sexual si iubire, autoritate superficiala si putere reala.

3. Evolutia – In al treilea nivel devii mult mai sensibil. Percepi lucrurile mai profund. Iti permiti sa plangi si sa simti durere. Incepi sa iti adresezi intrebari filozofice si sa iti dezvolti gustul artistic. Ulterior incepi sa intelegi atitudinea ta fata de viata, existenta ta fizica si energia pasionala si artistica. Devii empatic, esti mult mai intuitiv si comprehensiv referitor la sentimentele altor persoane. Intelegi ce inseamna sa fii un prieten adevarat, un om bun. Deja actionezi in baza propriilor valori.

4. De la pasiv la activ – Incepi sa joci un rol activ in viata ta. Singur decizi pentru tine cum trebuie sa fie viata ta. Iti alegi prietenii in dependenta de valorile tale, de care acum esti sigur. Incepi sa iti influentezi gandurile si emotiile, controlandu-le in asa mod ca ele sa corespunda valorilor si dorintelor tale. Devii mult mai atent si iti dezvolti autocontrolul, considerand ca fiecare gand sau actiune a ta realizeaza o anumita contributie in personalitatea ta.

5. Echilibrul interior – In momentul cand vei ajunge la nivelul 5, iti vei schimba modul de viata in conformitate cu ce vei considera ca este bine sau rau pentru tine. Renunti la obiceiurile nocive. Incepi sa iti tratezi corpul si minte cu respect si iti mentii un echilibru interior prin intermediul unui regim zilnic. Incetezi sa traiesti doar pentru aprobarea celor din jur. In schimb vrei sa oferi ce ai altora, din simpla dorinta de a da ceva umanitatii. Acorzi mai mult timp meditatiei, introspectiei si manifestarii recunostintei. Acum pentru tine nu mai este atat de problematic sa mergi la compromis.

6. Depasirea dificultatilor – Constientizezi clar diferenta intre lumea exterioara si sfera spirituala. Te simti de parca ai trai o viata dubla. Te afli in lumea materiala, dar nu te mai simti o parte din ea. Ai invatat sa stapanesti arta tranzitiei intre realitatea materiala si cea spirituala. Te adaptezi cu usurinta oricarei situatii noi. Incepi sa meditezi tot mai des si devii persoana care poate solutiona orice conflict si poate consulta alte probleme despre probleme importante.

7. Viata spirituala – Ai devenit mult mai implinit in viata ta spirituala. Simti o profunda legatura emotionala cu toate fiintele vii. Incepi sa intelegi ce simt oamenii in adancul sufletului, sa le simti durerea si inveti sa le vindeci ranile emotionale. Spiritul tau se elibereaza de sentimentele negative. Exprimi afectiune fata de oameni, mereu vorbindu-le calduros si daruindu-le emotii pozitive.

8. Fuziunea – Barierele dintre ego-ul tau si societate incep sa se distruga. Nu numai ca incepi sa recunosti ca esti asemanator cu toti din jur, dar si incepi sa simti o legatura intre tine si tot ce a fost creat de Univers. Constientizezi ca gandurile, emotiile si actiunile tale se bazeaza vibratiile sau diferitele frecvente ale energiei. Intelegi cum sa controlezi aceasta energie si cum sa o folosesti pentru a controla actiunile altor persoane.

9. Prezenta – Detii o putere atat de mare asupra gandurilor si sentimentelor tale, ca forta si puritatea lor transforma oamenii cu care comunici. Cand intri intr-o camera, oamenii incep sa simta pentru tine cea mai pura dragoste. Prezenta devine atat de puternica ca nu poate fi ignorata sau neobservata. Simti ca mintea, corpul, inima si sufletul tau sunt o entitate. Ai fuzionat cu Universul.

10. Dizolvarea  – Sentimentul de ”eu” dispare aproape in totalmente. Traiesti in propria ta realitate spirituala. Simti o conexiune cu toate celelalte creatii ale Universului. Simti fuziunea ta cu lumea din jur. Esenta ta absoarbe Universul si invers.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!