Principalele frici din relații care interferează cu fericirea

Principalele frici din relații care interferează cu fericirea

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiViata

Principalii dușmani ai fericirii în dragoste nu sunt gelozia, trădarea sau chiar manipularea. Cel mai puternic și mai ușor dragostea este afectată de frici. Psihologii au vorbit despre cele mai importante frici dintr-o relație și metode de combatere a acestora.

Frica de relații serioase

În lumea de astăzi, din anumite motive, a devenit „la modă” să-ți fie frică de relațiile serioase. Fiecare este pe cont propriu, fiecăruia îi este frică de responsabilitate, de căsătorie, ba chiar unii nu vor să se mute împreună. Mulți oameni încetează să mai caute relații serioase după un eșec în dragoste. În minte se nasc multe gânduri despre cum se va termina următoarea relație. Soluția aici este destul de simplă – vorbește deschis cu partenerul tău despre ceea ce aștepți de la relație. Spune-i de ce te temi și cum te afectează. Încearcă să asculți sugestiile persoanei dragi. Cel mai probabil, ea va încerca să te ajute.

Frica de a pierde libertatea

Mulți oameni își doresc cu adevărat să fie într-o relație, dar să rămână ei înșiși – să se întâlnească cu prietenii la fel ca înainte de relație, să facă hobby-ul lor preferat fără ca partenerul să fie deranjat și așa mai departe. Prea multă apropiere îi sperie pe unii oameni care pur și simplu nu sunt pregătiți să se transforme într-o altă persoană care ține cont și de partener. Dacă cineva te limitează într-un fel, gândește-te dacă această persoană este potrivită pentru tine. Într-o relație sănătoasă, fiecare face ce vrea, chiar dacă este rezonabil.

Cineva care te iubește cu adevărat nu te va forța să renunți la hobby-ul tău preferat, dar asta nu înseamnă să acorzi tot timpul tău liber doar pentru ce îți place. Trebuie să ții cont și de partenerul tău, iar timpul pentru activitățile tale preferate să nu fie mai mare decât timpul petrecut împreună.

Frica de a nu plăcea o persoană

Noile relații și cunoștințe pot provoca această frică. Din această cauză mulți pur și simplu nu acționează și nu ajung să cunoască pe nimeni, pentru că văd doar defecte în cei din jur. Astfel de oameni au nevoie de căldură și îngrijire. Singurul lucru care contează aici este să încerci — din nou și din nou, până vei cunoaște pe cineva care să-ți placă cu adevărat. Într-adevăr, nu toată lumea ne este pe plac, cum nici toată lumea nu ne place, așa că nu ar trebui să-ți fie frică că nu îți va plăcea o nouă cunoștință, pentru că s-ar putea să fie invers.

Frica de a trăi sub un singur acoperiș

Aceasta este o teamă teribilă care a distrus multe relații. Într-adevăr, nu trebuie să te muți din prima zi, dar nici nu trebuie să-ți fie frică să o faci. Încercați să vă apropiați unul de celălalt petrecând mai mult timp împreună. În cele din urmă, vă veți da seama dacă ar trebui să vă mutați împreună sau nu. Poate că va fi greu la început să împarți intimitatea cu altcineva, dar de fapt lucrurile sunt reciproce, amandoi va trebui să renunțați la asta.

Frica de a duce relațiile la un nou nivel

Este vorba despre copii și căsătorie. Nu este nimic de care să-ți fie frică, doar că va trebui să fii cât mai responsabil posibil. Este important să decideți totul împreună și, de asemenea, trebuie să planificați totul ca o echipă. Un număr imens de cupluri se despart din cauza acestei frici, care, apropo, nu trebuie depășită. Dacă sunteți bine împreună, nu vă obligă nimic să treceți la un nou nivel, bucurați-vă de prezent și toate vor veni la timpul lor. Dacă nici unul dintre voi nu vrea copii, atunci așa să fie. De aceea este important să discutați în prealabil despre astfel de subiecte. Când începeți o relație, discutați despre planuri de viitor — mutarea în alte orașe și țări, copii, căsătorie.

Teamă că dragostea va dispărea

Așa este, la un moment dat, relația va ajunge la zero din punct de vedere al pasiunii, dar poate continua mulți ani. Mai mult, nimeni nu împiedică această pasiune să fie susținută. Învață să-ți surprinzi persoana iubită, vino cu noi moduri de petrecere a timpului liber și de relaxare. Dragostea poate dura zeci de ani, dacă tu însuți o vrei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!