Poti sa fii fericita chiar daca esti singura, singuratatea are si parti bune!

Poti sa fii fericita chiar daca esti singura, singuratatea are si parti bune!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2019 in Viata

“Între patru pereţi, singurătatea îmi dă senzaţia de familie unită căreia îi pot cere iertare în fiecare duminică pentru toate trenurile răsturnate pe câmp cot la cot cu mireasa fugară.” – Rodica Draghincescu

Exista multe motive sa fii fericita ca esti singura, pentru ca viata este frumoasa si merita traita! In fiecare zi! Nu ai nevoie de cineva care sa te faca fericita si in niciun caz nu este bine sa te implici intr-o relatie care nu te multumeste doar ca sa scapi de singuratate. Sa nu ai o relatie in momentul de fata nu trebuie sa fie un capat de lume pentru tine. Este normal sa treci prin astfel de perioade si este normal sa te incerce unele sentimente, insa nu este bine sa iti sabotezi propria fericire.

Motive sa fii fericita ca esti singura

Singuratatea iti ofera mai multa libertate, poti sa iei orice decizii iti doresti si nu esti obligata sa dai socoteala cuiva. Nu trebuie sa iti faci griji pentru ceea ce va spune familia despre tine sau pentru faptul ca foarte multe persoane te vor intreba de ce esti singura. In primul rand, este important sa iti accepti singuratatea si sa fii impacata cu tine insati. Nu ai nevoie de alte persoane ca sa fii fericita si nu este necesar sa traiesti dupa anumite reguli, indiferent ce varsta ai. Daca nu ai intalnit barbatul potrivit pentru tine, timpul nu este pierdut.

Ocupa-ti timpul cu activitati care iti plac, nu ezita sa te bucuri de fiecare moment de singuratate sau petrece cat mai mult timp cu prietenii sau colegii de munca.

Oamenii spun ca isi fac griji pentru tine sau ca nu isi doresc sa te vada singura, dar, de multe ori, ei isi fac griji ca nu te vei casatori prea curand

Este normal ca persoanele apropiate sa isi faca griji pentru tine si sa te intrebe de ce esti singura, insa nu este bine sa puna prea multa presiune pe tine. Faptul ca esti singura nu este vina ta, a fost o alegere determinata de anumiti factori sau o intamplare nefericita, dar singuratatea nu este pentru totdeauna.

Este important ca tu sa intelegi ca fericirea ta nu depinde de alta persoana. Ai foarte multi prieteni, colegi de munca, o familie mare sau diferite persoane cu care poti sa iti petreci timpul liber? Te poti considera o persoana norocoasa! Nu esti singura, esti doar intr-o relatie cu alte persoane, o relatie care iti satisface nevoia de socializare.

Singuratatea are si parti bune

Faptul ca nu esti implicata intr-o relatie nu inseamna ca esti singura, pentru ca mereu esti inconjurata de prieteni, colegi si familie. Singuratatea in ceea ce priveste viata sentimentala nu este cel mai rau lucru care ti s-ar putea intampla. Indiferent ce varsta ai, nu trebuie sa iti pierzi speranta si increderea. Poate ca nu ai intalnit barbatul potrivit pentru tine sau ai nevoie de o perioada in care sa te cunosti mai bine, un timp in care sa fii doar tu cu tine.

Nu ar trebui sa conteze ce spun alte persoane legat de varsta sau de momentul potrivit pentru a incepe o relatie serioasa, ci important este sa faci ceea ce simti ca te implineste. In plus, ai foarte multe avantaje daca esti singura: poti sa iti petreci timpul asa cum iti doresti si nu trebuie sa te simti obligata sa imparti anumite lucruri. Asadar, bucura-te de momentele pe care le petreci dupa bunul tau plac si de persoanele apropiate din viata ta, iar, intr-o buna zi, cand te astepti mai putin, dragostea isi va face loc in viata ta.

“Lumea ar fi mai bună dacă fiecare om s-ar sili din când în când să fie absolut singur.Cea mai mare parte a progresului lumii a provenit dintr-o astfel de singurătate.” – Bruce BartonDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!