Poate nu primim mereu ceea ce ne dorim, insa țineți minte că Dumnezeu are un plan pentru dvs

Poate nu primim mereu ceea ce ne dorim, insa țineți minte că Dumnezeu are un plan pentru dvs

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2020 in De Suflet

Odată, pe un vârf de deal creșteau trei copaci. Într-o zi ei au început să discute despre dorințele lor mărețe.

Primul copac a spus: „Aș vrea să devin un cufăr de comori. Să fiu umplut cu aur, argint și pietre scumpe. Să fiu împodobit și toată lumea să-mi admire frumusețea.”

Al doilea copac a zis: „Eu aș vrea să devin o corabie mare. Să port pe valurile mării pe împărați și împărătese prin toate colțurile lumii. Toată lumea s-ar simți în siguranță datorită rezistenței mele.”

Al treilea copac a spus: „Eu aș vrea să cresc și să devin cel mai puternic și cel mai mare copac din pădure. Oamenii m-ar vedea pe creasta dealului, mi-ar fi admirat ramurile și s-ar fi gândit la Dumnezeu și la faptul cât de aproape sunt eu de El. Aș deveni cel mai mare copac din toate timpurile și dintre popoare, iar oamenii m-ar fi ținut minte.”

După câțiva ani de rugăciuni au venit tăietorii de lemne. Unul dintre ei s-a apropiat de primul copac și a spus: „Este un copac foarte rezistent, cel mai probabil îl voi vinde unui dulgher” și a început să-l taie. Copacul era fericit, deoarece dulgherul îl va putea transforma într-un cufăr de comori!

Apropiindu-se de al doilea copac, tăietorul de lemne a spus: „Este un copac rezistent și îl voi putea vinde meșterilor de corăbii.” Al doilea copac s-a bucurat mult, deoarece era pe cale să-și realizeze visul.

Iar atunci când tăietorii de lemne s-au apropiat de al treilea copac, el s-a speriat, deoarece dorința sa nu s-ar fi îndeplinit. Unul dintre tăietori a zis: „Nu am nevoie de vreun copac deosebit, îl voi lua pe acesta” și l-a tăiat.

Dulgherii au făcut din primul copac iesle pentru animale și au umplut-o cu fân. Era cu totul altceva decât și-a dorit copacul. Din al doilea copac au făcut o barcă mică de pescuit. Visul lui de a deveni o corabie mare și de a transporta împărați și împărătese s-a spulberat. Al treilea copac a fost tăiat în bucăți și lăsat într-un hambar în întuneric. Acum nimeni nu-l va mai putea admira.

Anii au trecut și copacii au uitat deja de dorințele lor. Într-o zi în grajd a intrat un bărbat și o femeie. Ea a născut un Prunc și el a fost pus în fân în ieslea pentru animale, meșterită din primul copac. Bărbatul ar fi vrut să pună copilul într-un pătuc, dar nu a fost să fie. Și dintr-odată copacul a înțeles care este importanța acestei nașteri și faptul că în el este așezată cea mai mare comoară din toate timpurile și popoarele!

Peste câțiva ani, un grup de oameni plutea în barca pentru pescuit meșterită din al doilea copac. Unul dintre ei a obosit și a adormit. În timp ce pluteau s-a început o furtună puternică, atât de puternică încât barca credea că nu este suficient de rezistentă pentru a-i ține în siguranță. Atunci ei l-au trezit pe Cel care dormea, El s-a ridicat și a spus „Potolește-te!” și furtuna a încetat. În acel moment copacul a realizat că ducea în barca sa pe Împăratul împăraților!

Într-o zi cineva a venit la al treilea copac. El a fost dus pe străzi și oamenii scuipau în Cel care îl ducea. Atunci când ei s-au oprit, bărbatul a fost țintuit de copac și ridicat în sus ca el să moară pe vârful dealului. Duminică când a Înviat, copacul a înțeles că el era pe vârful dealului și era atât de aproape de Dumnezeu. Acest lucru a fost posibil, deoarece Iisus Hristos a fost răstignit pe el.

Sensul acestei povestiri este că atunci când lucrurile nu decurg așa cum ne-am dori, țineți minte că Dumnezeu are un plan pentru dvs. Dacă aveți încredere deplină în El, atunci el vă va oferi daruri prețioase. Fiecare dintre cei trei copaci a primit ceea ce și-a dorit, dar nu așa cum ei și-au imaginat. Noi nu știm întotdeauna ce ne rezervă Dumnezeu, dar știm ca Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce-L iubesc pe El!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!