Poate ca este greu de acceptat insa este o realitate, ziua de maine nu este niciodata garantata! Cinci adevaruri dure despre viata care iti vor schimba modul in care vezi lumea!

Poate ca este greu de acceptat insa este o realitate, ziua de maine nu este niciodata garantata! Cinci adevaruri dure despre viata care iti vor schimba modul in care vezi lumea!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide; dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi.” – Helen Adams Keller;

Ne agatam de convingeri si obiceiuri care creeaza probleme enorme in viata noastra si nu ne permit sa traim fara griji si fericiti.

Iata cateva adevaruri care pot schimba foarte mult modul in care traim. Uneori, insa, acestea pot fi foarte greu de acceptat pentru ca sunt contra conditiilor noastre psihologice. Dar daca nu le vom intelege si nu ni le vom reaminti din cand in cand, vom trai intr-un mod care aduce numai negativitate nu doar in gandurile, ci si in sufletele noastre.

Mai jos gasiti 5 adevararuri dure, insa importante, care ne pot transforma complet viata:

1. Nu poti indeplini asteptarile tuturor – Cei mai mult oameni se ingrijesc atat de mult de opiniile pe care ceilalti le au despre ei incat incearca continuu sa traiasca modul in care altii isi doresc sa traiasca. Realitatea este insa ca nimeni nu poate indeplini asteptarile tuturor – de aceea, daca incerci sa multumesti pe altcineva este posibil sa dezamagesti. Acesta este adevarul.

Incearca sa asculti si sa urmezi ce iti dicteaza vocea interioara. Viata ta va avea o directie diferita, mult mai pozitiva.

2. Lumea nu iti datoreaza nimic – De fapt… nimeni nu iti datoareaza nimic. De multe ori ne gandim ca lumea este nedreapta pentru noi si dam toata vina pe felul de viata pe care il traim. Si, desi este adevarat ca societatea este “incurcata” si dificila, invinovatirea oamenilor si a conditiilor nu este niciodata suficienta pentru a ne schimba efectiv viata… sau pentru a schimba lumea.

Singura modalitate de a aduce schimbari pozitive este sa iti asumi responsabilitatea si sa depui eforturi constiente pentru a crea o viata mai frumoasa pentru tine si pentru ceilalti oameni.

3. Faptele vorbesc mult mai convingator decat cuvintele – Sunt atat de multi oameni care vorbesc prea mult, dar putini sunt aceia care pun in practica ceea ce vorbesc. Din moment ce ceea ce vorbesc nu vine din propria lor experienta, ei nu pot transmite cu onestitate si astfel nu pot convinge pe nimeni cu opiniile lor.

Prin urmare, daca vrei sa ii influentezi pe cei din jurul tau, asigura-te ca esti ceea ce vrei sa comunici.

4. Nu vei schimba lumea decat daca te vei schimba pe tine – Majoritatea oamenilor incearca sa schimbe lumea, uitand ca ei insisi fac parte din ea. Daca vrem cu adevarat sa schimbam ceva, trebuie ca mai intai sa ne schimbam pe noi. Odata ce am facut asta, lumea se va schimba de la sine automat.

5. Ziua de maine nu este niciodata garantata – Ne place sa credem ca vom trai vesnic, uitand ca fiecare zi este numarata. Intr-o singura clipa, tot ceea ce ne apartine poate fi luat din fata noastra. Acest adevar poate fi dur de auzit si suna destul de pesimist, insa trebuie sa il intelegem. Doar realizand si acceptand asta putem aprecia importanta vietii si dorinta de a o trai in intregime fara a pierde un moment degeaba.

Viata este pretioasa, insa uneori poate fi dura. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca ne agatam de convingeri si obiceiuri care creeaza probleme enorme in viata noastra si nu ne permit sa traim fara griji si fericiti. Daca sunt bine intelese, adevarurile mentionate aici ne pot ajuta sa eliminam barierele psihologice care ne impiedica sa traim in acest fel si, astfel, sa ne transformam complet viata.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!