Image

Poate ai mai auzit asta de multe ori insa trebuie sa retii ca noi suntem rezultatul gandurilor noastre! Gandul ne modeleaza precum un olar, lutul!

Publicat de Patricia Esca pe 9 June 2019 in Dezvoltare Personala

Nu ne putem alege circumstanțele dar ne putem alege gândurile .

Gândurile reprezintă izvorul din care își vor trage seva apoi, sentimentele și acțiunile noastre.

Un gând bun este dificil de a fi menținut în lupta sa cu cele rele . Mai ales când suntem puși în fața unor circumstanțe pe care le considerăm potrivnice .

Este dificil să cultivăm Gândul pentru a nimici gândurile .

Noi suntem originea tuturor gândurilor . Prin ele ne dezvoltăm, evoluăm sau involuăm. Avem mereu opțiunea de a ne delimita de gândurile nesănătoase care se vor cristaliza sau deja s-au cristalizat, în sentimente negative . Următorul pas , după acest prim proces , este acțiunea sau inacțiunea noastră asupra circumstanțelor .

Chiar și cele nefavorabile pot fi învinse prin gândurile bune . Pentru că nu le permitem să ne îngenuncheze ci le trecem , învățăm să le trecem fără a le da voie să ne schimbe echilibrul interior.

Gândurile noastre sunt oglinda a ceea ce suntem, chiar dacă recunoaștem sau nu.

Pentru a ne vedea în toată goliciunea noastră, este necesar să le identificăm și să ni le recunoaștem , fără a căuta justificări pentru ele în lumea exterioară .

Citeste si  Avem nevoie de o vointa puternica ca sa reusim in viata! 5 sfaturi care te vor ajuta sa iti intaresti vointa si sa duci pana la capat ceea ce iti propui!

Lumea exterioară va fi asemeni gândurilor noastre .

Cât timp simțim ură, invidie, neîmplinire, lumea nu va fi alta pentru noi . Nu va avea cum să ne aducă satisfacția de a fi compleți prin ceea ce avem, prin ceea ce dăm și prin ceea ce primim sau am putea primi .

Sentimentele negative sunt rezultatul gândurilor nesănătoase care sapă în noi. Justificăm toate astea prin faptul că lumea exterioară ne-a rănit, că circumstanțele au fost hotărâtoare . Și astfel nu înțelegem că însăși justificarea sentimentelor negative este reflecția unui gând negativ, acela al slăbiciunii . Durerea, suferința, sunt lecții pe care le învățăm iar gândurile și sentimentele pe care le dobândim în urma lor și le lăsăm să ne domine, sunt rezultatul modului nostru de a învăța. Suntem noi .

Lumea exterioară nu va putea fi mai puțin bună decât gândurile noastre pozitive. Pentru că un gând pozitiv nu ne va permite niciodată să abandonăm ci ne va susține în drumul nostru, oricare ar fi el, oricare ar fi circumstanțele care ne vor obliga să alegem.

Citeste si  Cateva adevaruri despre viata cate te va ajuta sa infrunti problemele vietii

Chiar și deciziile luate în baza unui gând pozitiv, chiar dacă ele par ca o abandonare, în esentă ele vor aduce imediat sau într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, echilibrul interior .

Gândurile bune nu pot rămâne în stadiul incipient . Ele se transformă în sentimentele, apoi în acțiunile noastre. Și aduc cu ele mulțumirea de care interiorul nostru are nevoie .

Prin acțiunile noastre atragem acțiunile celorlalți .

Nu putem cere să ne fie oferite doar circumstațe favorabile, ca premisă a gândurilor pozitive. Tocmai prin înfruntarea continuă a binelui cu răul, noi ne dezvoltăm . Evoluția înseamnă să ne păstrăm pozitivitatea gândirii și a faptelor în ciuda unui mediu ostil, fără a acuza.

Involuția noastră se materializează prin fuga de responsabilitate, prin ură, invidie, frustrare . Involuția noastră ne determină să dăm vina pe alții. Involuția este neputința înfruntării circumstanțelor potrivnice fără a naște gânduri negative și sentimentele ulterioare ale acestora .

Oportunitățile apar mereu și doar natura gândurilor noastre va fi cea care ne va permite să le vedem sau să le respingem .

Citeste si  Sapte caracteristici comune ale oamenilor nefericiti, obiceiuri negative care stau in calea fericirii si realizarii lor!

Noi suntem suma gândurilor care ne guvernează interiorul , independent de putința fiecăruia de a recunoaște sau nu, acest lucru .

de Elena Herescu

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!