Pildele lui Solomon: șase principii cheie pentru prosperitatea financiară

Pildele lui Solomon: șase principii cheie pentru prosperitatea financiară

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 November 2022 in Dezvoltare PersonalaPildeSfaturi

1. Dă-i Lui Dumnezeu

„9. Cinsteşte pe Domnul din averea ta şi din pârga tuturor roadelor tale.10. Atunci jitniţele tale se vor umple de grâu şi mustul va da afară din teascurile tale.” – Proverbe 3:9-10

În legea iudaică, Domnul a poruncit poporului Său să dea o zeciuială, adică primele roade ale oricărui profit. Din moment ce agricultura era moneda de schimb în acea perioadă, zecimea se dădea în mâncare, vin și carne.

Acum, profitul nostru este bani. Și dând o zecime Lui Dumnezeu și pentru lucrarea Lui, împliniți legea principală a abundenței. Cel Atotputernic va binecuvânta și va proteja restul de 90% din venitul tău! Și Solomon a crezut în asta!

2. Caută înțelepciune, nu bani

„Căci dobândirea ei este mai scumpă decât argintul şi preţul ei mai mare decât al celui mai curat aur.” – Proverbe 3:14

Cum a devenit Solomon cel mai bogat și mai influent om din lume? A cerut Lui Dumnezeu înțelepciune și a căutat-o ​​în fiecare zi în fiecare detaliu: a observat natura, oamenii, cuvintele și faptele lor.

Solomon a tras concluzii din tot ceea ce a văzut și a învățat și le-a aplicat în practică. Da, trăind cu înțelepciune, i-au venit și faima și bogăția! Astfel vor veni și la tine.

3. Ajută oamenii

„27. Nu zăbovi a face bine celui ce are nevoie, când ai putinţa să-i ajuţi. 28. Nu spune aproapelui tău: “Du-te şi vino, mâine îţi voi da!”, când poţi să-i dai acum.” – Proverbe 3: 27-28

Când ai ocazia să ajuți – ajută-te! Ajutorul poate fi în bani, lucruri, cuvinte, sprijin, timp. Orice poți oferi oamenilor atunci când chiar au nevoie, fă-o fără să aștepți un moment mai bun, pentru că mâine s-ar putea să nu mai aibă nevoie de ajutor.

Astăzi este cea mai bună șansă a ta de a da o mână de ajutor și de a primi binecuvântări de la Creator.

„24. Unul dă mereu şi se îmbogăţeşte, altul se zgârceşte afară din cale şi sărăceşte. 25. Cel ce binecuvintează va fi îndestulat, iar cel ce blesteamă va fi blestemat.” – Proverbe 11:24-25

4. Fii credincios

„8. Fereşte-ţi calea ta de ea şi nu te apropia de uşa casei ei, 9. Şi acum, fiul meu, ascultă-mă şi nu te îndepărta de la cuvintele gurii mele. 9. Ca să nu dai vârtutea ta altora şi anii tăi unuia fără de milă; 10. Ca străinii să nu se îndestuleze de strădania ta şi ostenelile tale să nu treacă în casa altuia;” – Proverbe 5: 8-10

Un principiu foarte interesant. În Proverbe, Solomon vorbește mult despre fidelitate, în principal conjugală, dar acest principiu poate fi luat și în raport cu oamenii și afacerile.

Când ești fidel unui lucru, investești în el, construiești cărămidă cu cărămidă într-o anumită direcție. Când te împrăștii la dreapta și la stânga, îți irosești forțele și proprietățile. Gandeste-te la asta. Un principiu foarte profund.

5. Nu fi leneș

Solomon nu era unul dintre acei regi care stăteau în camerele lor, așteptând să fie serviți. Făcea constant ceva, construia, ajuta echipa. Și știa că inactivitatea este o cale directă către sărăcie.

„10. Puţin somn, încă puţină aţipire, puţin să mai stau în pat cu mâinile încrucişate! 11. Iată vine sărăcia ca un trecător şi nevoia te prinde ca un tâlhar. Dar dacă nu vei lenevi, atunci va veni secerişul tău ca un izvor, iar lipsa va fi departe de tine.” – Proverbe 6: 10-11

„Mâna leneşilor pricinuieşte sărăcie, iar mâna celor înţelepţi adună avuţii.” – Proverbe 10:4

„Cel ce munceşte ogorul său se satură de pâine, iar cel ce umblă după deşertăciuni este om lipsit de minte.Din rodul gurii sale se satură de cele bune omul, şi fiecăruia i se răsplăteşte după faptele lui.” – Proverbele 12:11, 14

Nu așteptați ca ceva să se schimbe de la sine. Schimbările încep cu acțiunile tale! Și bunăstare financiară – cu atât mai mult!

6. Învață!

„10. Luaţi învăţătura mea mai degrabă decât argintul şi ştiinţa mai mult decât aurul cel mai curat, 11. Căci înţelepciunea este mai bună decât pietrele preţioase şi nici lucrurile cele mai preţioase nu au valoarea ei. 18. Cu mine este bogăţia şi mărirea, averea vrednică de cinste şi dreptatea. 19. Rodul meu e mai bun decât aurul şi decât aurul cel mai curat, şi ceea ce vine de la mine este mai de preţ decât argintul lămurit.” – Proverbe 8: 10-11, 18-19

Cunoașterea și autodezvoltarea sunt cea mai valoroasă contribuție pe care o poate face o persoană. Așa era în antichitate (doar cei aleși puteau primi pregătire), și așa este și acum.

Învață noi abilități în afacerea care îți place, învățați limbi străine, dezvoltați-vă personalitatea în toate domeniile – și credeți-mă, bunăstarea dumneavoastră financiară va crește!

Și, desigur, tot ce ai este darul Lui Dumnezeu în viața ta. De fapt, nu avem nimic al nostru, dar ni se încredințează ceva de Sus.

Iubește-L pe Dumnezeu, crede în El, mulțumește-I – iar cămarele din viața ta vor fi pline de bani, dragoste și bunătate!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!