Pildă: prețul răscumpărării păcatelor noastre

Pildă: prețul răscumpărării păcatelor noastre

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2022 in PildeSpiritualitate

Un bărbat cu o colivie mare stătea la marginea unui drum. Un băiat care trecea a observat colivia care era plină de păsări de diferite specii.

– De unde ai toate aceste păsări? – el a intrebat.

– Le-am strâns din toată lumea, – răspunse bărbatul, – le-am momit cu firimituri, m-am prefăcut că sunt bun, iar când s-au apropiat, le-am prins și le-am pus în colivie.

– Ce ai de gând să faci cu ele?

Bărbatul a zâmbit parșiv:

– O să le înțep cu niște bețe ca să se enerveze și să înceapă să se lupte și să se omoare. Cele care supraviețuiesc, le voi ucide. Niciuna nu va scăpa.

Băiatul se uita atent la bărbat și se întreba. „Oare de ce face aceste lucruri?” Se uită în ochii lui cruzi, fără suflet. Apoi se uită la păsările lipsite de apărare.

– Pot să cumpăr aceste păsări de la tine? – a întrebat băiatul.

Bărbatul a început să rânjească, știind că ar putea face un câștig frumos dacă îl convinge să le cumpere.

— Ei bine, spuse el şovăitor, colivia este destul de scumpă, iar eu am petrecut mult timp adunând păsări, trebuie să mă gândesc… Îţi dau totul pentru zece lire şi jacheta pe care o porţi. ”

Băiatul se gândi: 10 lire era tot ce avea și prețuia foarte mult jacheta pe care o cumpărase cu mare efort. A scos încet banii și i-a înmânat bărbatului, apoi și mai încet și-a dat jos geaca, i-a aruncat o privire de despărțire și i-a întins-o acestuia.

Apoi (cred că ai ghicit) a deschis ușa coliviei și a lăsat toate păsările să iasă.

Dușmanul lumii, Satana, stătea pe drum lângă o cușcă uriașă. Fiul Lui Dumnezeu, trecând pe acolo, a observat că, cușca era plină de oameni de diferite vârste, rase și națiuni.

– De unde ai luat toți oamenii ăștia? – a intrebat Iisus

– Din lumea întreagă, – răspunse Satana, – i-am ademenit cu alcool, droguri, poftă, minciuni, mânie, ură, dragoste de bani și alte păcate. M-am prefăcut că sunt prietenul lor, le-am dat libertate falsă și apoi i-am pus într-o cușcă.

– Și ce ai de gând să faci cu ei? – a întrebat Iisus.

Satana zâmbi.

– O să-i provoc, îi fac să se urască și să se ucidă unul pe altul, o să-i instig la ură rasială, la ordinea legii și o să-i fac să se simtă singuri, nefericiți, confuzi și neliniştiți. Oamenii vor face ceea ce le spun și apoi vor da vina pe Dumnezeu pentru ceea ce se întâmplă cu ei!

– Și după toate astea ce vei face cu ei? – a întrebat Iisus în liniște.

– Îi voi ucide pe cei care nu se sinucid. Nimeni nu va scăpa.

Iisus a făcut un pas înainte.

– Pot să-i cumpăr? – a intrebat Iisus.

Satana mârâi:

– Desigur, dar te va costa viața.

Așa că Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, a plătit pentru răscumpărarea noastră, pentru eliberarea noastră din capcana Satanei, cu prețul propriei sale vieți, pe crucea Calvarului. Acum ușa este deschisă și toți cei pe care Satana i-a prins pot pleca.

Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Evanghelia după Ioan 3:16).Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!