Pietrele pe care le aruncă alții în tine, strânge-le cu dragoste, pot deveni oricând temelia unei cetăți frumoase.

Publicitate

“Gândiți critic și nu memorați doar ceea ce vor alții să gândiți.” – N.D. Walsch

„Gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre şi judecăţile Mele nu sunt ca judecăţile voastre, că pe cât este de departe cerul de pământ, tot atât de departe sunt judecăţile Mele de judecăţile voastre şi gândurile Mele de gândurile voastre.” (Isaia 55,8-9)

Îţi doreşti să fii mai bun? Sfatul oferă o nouă semnificație. Pentru unii virtutea este incomodă. Orice neputință, viciu, păcat va avea întotdeauna scuza sa. Voință slabă, oameni înlănțuiți în temnița propriilor slăbiciuni. Justificări. Prezență la absență. Păcatul, versatil de cele mai multe ori, picură în suflet ideea reușitei și amestecă gândurile, sentimentele, emoțiile.

Autoiluzionări cu privire la sine. Păcatul știe că e urât, de aceea își pune mască sau măști. Păcatele sunt cuie pe care le țintuim în suflet. Virtuțile pot fi plasturi, pansamente, medicamente, stare de bine, sănătate. Păcatul este mai contagios decât o faptă bună. Păcatul moare odată cu trupul, pe când virtutea ne înveșmântează sufletul spre veșnicie, spre bucurie. Succesul adus de păcat este înșelător, iar insomnia conștiinței trezește răbdarea și înfrânarea. Identitate, stil de viață, alegeri. Boli morale, boli sufletești, boli trupești.

Toate pe lume au o completare, o atracție și o opoziție. Bine fără rău, iubire fără ură, frumusețe fără urâțenie nu prea există. Orice om cu neputințe are virtuțile lui, după cum orice om cinstit are slăbiciunile lui. Bunătatea, omenia sunt cele care fac diferența dintre lumină și întuneric. Curățenie interioară, cumințenie, credință. Faptele se dăruiesc, nu se vând.

Răul poate lua în lumea aceasta diferite forme, dintre cele mai degradante: de la dispreţ, până la satisfacţie sadică, patologică. Omul rău este nefericit chiar şi atunci când este fericit. Omul rău e cu desăvârşire rău, atunci când se preface că e bun. Însă ceea ce s-a dobândit prin rău, rău se va sfârşi. Aşa e legea universului. Rău faci, rău găseşti! Bine faci, bine găseşti! Şi cu acestea ne înveşmântăm sufletul.

Sunt invidiaţi şi cei din morminte, darămite cei vii! Critic, caustic. Vremuri în care excesul de egoism metabolizează interese de moment. Forme fără fond. Sacrificii la nivelul conștiinței individuale. Unele amintiri sunt uitate, altele nu. Te-ai accidentat? Vindecă rana și mergi mai departe! Ceea ce alege omul, fie rău sau bine, îl va urma. Viața este nedreaptă doar dacă rămâi jos. Sus!

Publicitate

Ridică-te! Nu îți mai plânge de milă! Fii observator și nu judecător! E viața ta! Petele se scot cu detergent, iar necazurile cu gânduri bune, cu rugăciune. Alege un drum și mergi pe el. Poți deveni mai bun, mai frumos, mai puternic. Pietrele pe care le aruncă alții în tine, strânge-le cu dragoste, pot deveni oricând temelia unei cetăți frumoase. Nobilă disponibilitate a sufletului omenesc.

Aşadar, suflete, nu numai să nu faci o nedreptate, dar nici măcar să nu te îndulceşti în mintea ta cu gânduri întunecate. Pentru că prima haină a faptei este intenţia. Iar dacă vorbim despre o faptă rea consumată, să nu te răzbuni! Răzbunarea te face egalul adversarului, iar iertarea te face superior lui pentru că aduce îndreptarea celuilalt. Răzbunarea ţine rana deschisă, care s-ar vindeca şi s-ar închide dacă am elibera răul şi am schimba chimia sufletului.

Şterge datoriile interioare. Binele lărgeşte inima, pe când răul o micşorează. Iertarea este o călătorie spre eliberare care te eliberează de furie, resentimente, amărăciune, precum şi de toate modelele comportamentale autodistructive care însoţesc aceste sentimente. Procesul iertării funcţionează în cazul oricărei persoane și a oricărei probleme!

Prima persoană pe care iertarea o schimbă este chiar persoana care iartă. Dacă cineva iartă, se maturizează ca persoană, fiind capabilă de curaj, iubire şi preocupare pentru cei din jur. Tensiune între dreptate şi milă, între compasiune şi reconciliere.

Sunt păsări care niciodată nu-şi vor împleti cuibul în colivie, pentru a nu lăsa sclavia moştenire puilor săi… Să căutăm şi să urmăm binele. E atât de frumoasă liniștea! Fiecare clipă din viaţa noastră este un timp pe care Dumnezeu doreşte să-l petreacă alături de noi. Dumnezeu nu întoarce spatele nimănui, ci doreşte să rămână în casa inimii fiecăruia dintre noi. Astăzi în casa inimii Tale vreau să rămân, zice Domnul! Ne mai dorim noi, oare să deschidem ca să intre în noi un pic de Doamne?!… Cât de mult ne iartă Dumnezeu și cât de puțin iertăm noi celor din jur.

Hristos S-a răstignit și pentru mine, și pentru tine, și pentru el, și pentru ea. Pe toți caută să-i mântuiască. Și mai curge sânge pe cruce, și o mamă mai varsă o lacrimă fierbinte la picioarele crucii. Atât de mult ne iubește și ne vrea Acasă, încât Mântuitorul Iisus Hristos dacă pierde un singur suflet, nici îngerii nu-I sunt consolare…

Sursa: hrisostomfilipescu.wordpress.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Iata de ce un suflet batran isi va gasi mai greu dragostea si linistea in relatii

Publicitate

Indragosteste-te de o persoana cu un suflet batran. Indragosteste-te de o persoana cu o inima plina de cicatrici si de rani. Indragoste-te de o persoana sensibila. Pentru ca aceasta persoana nu va iubi niciodata precum o persoana obisnuita.

Am gasit pe ThoughtCatalog care sunt motivele pentru care persoanele cu suflet batran isi gasesc mai greu dragostea:

1. Au un simt puternic al identitatii

Ele stiu cine sunt ceea ce inseamna, de asemenea, ca stiu si ce isi doresc de la o relatie sentimentala, ce functioneaza si ce nu intre ele si un posibil partener.

2. Sunt foarte intuitive

Deseori sunt predispuse la indoieli din cauza gradului de sensibilitate profunda; capacitatea lor de a isi face griji si de a face presupuneri pot rupe relatiile care nu au o baza solida.

3. Au scopuri mai mari decat dragostea

De obicei, acestea trebuie sa isi realizeze visurile inainte de a isi gasi dragostea – pentru ca sufletele batrane iubesc profund si complet si, atunci cand sunt intr-o relatie, se dedica acesteia trup si suflet.

4. Nu se vor multumi cu nimic mai putin decat o dragoste adevarata

Ele isi doresc mai mult decat o relatie de suprafata. Vor o dragoste adevarata, incare ofera si primesc iubire, in care se dedica trup si suflet persoanei de langa lor (iar sentimentul si devotamentul trebuie sa fie reciproc).

5. Desi exista pasiune, cu putine persoane sunt cu adevarat compatibile

Pentru ca sunt sensibile si se ataseaza repede de oameni, persoanele cu suflet batran isi gasesc foarte usor iubire, insa compatibilitatea cu acestia dureaza putin timp… pana cand ajung sa ii cunoasca cu adevarat.

6. Sunt mai putin inclinate sa iasa afara si sa intalneasca alte persoane

Chiar daca nu au nimic impotriva online dating-ului, nu vine intotdeauna in mod natural pentru ele… si nici nu se descurca foarte bine la interactiunea cu persoane pe care nu le cunosc.

7. Sunt vindecatoare naturale si adesea atrag oameni care au nevoie de ajutor, nu de dragoste

Si aceasta atractie este reciproca. Un suflet batran face tot posibilul sa ajute pe cineva care are cu adevarat nevoie de el. Cu toate acestea, este crucial ca el trebuie sa isi dea seama ca trebuie sa aleaga un partener, nu un prieten pe care sa il vindece.

8. Au bagaje dupa ele

Persoanele cu suflet batran sunt persoane care au trebuit sa faca fata unor momente dificile in viata, sa creasca si sa invete din anumite experiente. Desi acest lucru este unul minunat, problemele nerezolvate se pot manifesta adesea in relatiile sentimentale.

Publicitate

9. Simt teama la fel de mult precum simt dragostea

Gradul in care acestea iubesc este proportional cu teama de a pierde persoana cu care sunt sau teama ca nu sunt suficient de bune. Ele nu doar ca iubesc intens, ci simt totul intens si, de multe ori, aceste lucruri stau in drumul lor catre adevarata fericire.

Sursa: kudika.ro

5 calități ale unui suflet bătrân

Nu are decât câțiva prieteni apropiați – un suflet bătrân nu poate fi prieten cu toată lumea. Poate avea prieteni doar dintre cei care au avut un impact extraordinar în viața sa. Este predispus să își petreacă timpul cu oameni care îi înțeleg ideile complexe cât și pasiunea. Nu trebuie să o iei personal dacă vezi că nu te vrea în preajma sa, dar trebuie să înțelegi că nu vrea să te facă să te simți insignifiant sub nici o formă.

Gânditor critic – acești oameni procesează orice informație primită tot timpul: experiențe, emoții. Tot timpul au ceva de analizat. Acești oameni sunt avizi după cunoaștere, deoarece sunt în căutarea unor răspunsuri.

Își făurește singur destinul – nu prea are la inimă regulile. Consideră că nu trebuie să se alinieze unui anumit trend pentru a funcționa în societate. Știe foarte bine ce îl face fericit și nu îi este frică să facă tot posibilul pentru a atinge acest țel. Datorită acestui lucru îi va inspira și pe ceilalți, tocmai pentru că are curajul să pună în practică ce și-a propus. Astfel , și noi, muritorii de rând, vom vedea ce înseamnă să îți controlezi propria viață.

Învață toată viața – în fiecare zi avem ceva nou de învățat, însă cei mai mulți dintre noi nu realizăm acest lucru. Un suflet bătrân va învăța fără odihnă, chiar și atunci când are impresia că nu o face. Când îi dai o provocare unui astfel de suflet, nu se va supăra, ba din contră are impresia că este ca un cadou de ziua sa. Cunoașterea reprezintă putere pentru un suflet bătrân, mai ales că și știe să o pună în aplicare. Când îți povestește din experiențele trăite și ce lucruri a învățat, consideră că este un lucru important să înveți din experiența altora.

Se poate adapta ușor– sufletul bătrân se poate adapta oricărei circumstanțe, totuși se va simți ca un străin. Se poate înțelege cu oricine, dar se descurcă destul de greu cu cineva care nu are aceeași capacitate mentală cu el. Îți va arăta imediat dacă este plictisit sau obosit de situație, și va căuta o soluție pentru această problemă.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Relatii