Pierderea unei persoane apropiate te afectează psihic dar și fizic. Iată cum poți trece mai ușor peste acest moment delicat

Pierderea unei persoane apropiate te afectează psihic dar și fizic. Iată cum poți trece mai ușor peste acest moment delicat

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Indiferent de vârsta pe care o ai, pierderea unei persoane dragi are un efect devastator, care te va afecta din punct de vedere psihologic.

Nu contează cât de apropiată era acea persoana de tine, unii suferă mai mult și alții mai puțin, dar un lucru este sigur: aceasta experiența dureroasă te va marca.

Studiile au arătat că unele zone ale creierului, cum ar fi cortexul cingulat posterior, lobul frontal și cerebelul sunt responsabile pentru durere. Aceleași zone sunt responsabile și pentru memorie sau amintiri.

Aceste zone ale creierului sunt responsabile și cu somnul și apetitul, ceea ce explică faptul că atunci când oamenii trec printr-o perioada dureroasa sau sunt deprimați, ei tind sa experimenteze tulburări de somn, insomnie sau lipsa poftei de mancare.

Suferința produsă de pierderea unei persoane dragi poate avea efecte diferite in funcție de fiecare temperament: unii oameni devin reci și detașați față de lumea din jur, alții încearcă sa se mențină ocupați prin munca pentru a uita de suferința.

Toate aceste etape sunt naturale și fac parte din procesul de vindecare. Este normal sa fii suferi o perioada, cu timpul o să îți revii fără să-ți dai seama.

Cum sa revii la o viața normala după ce ai suferit pierderea unei persoane dragi:

– Încearcă sa comunici cât mai mult cu apropiații tai, este important sa îți exprimi sentimentele și să vorbești despre ce te doare.

– Ocupă-ți timpul cu activități care te vor face sa uiți de suferința, de exemplu alergatul de dimineața sau mersul la cumpărături.

– Dormi cât ai nevoie, suferința îți poate produce o oboseala continua.

– Dacă simți că nu te poti descurca singur, nu ezita sa ceri ajutorul unui prieten sau al unui specialist.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!