Piedicile pe care le punem in calea fericirii noastre! Gasim mereu un motiv sa fim nefericiti!

Piedicile pe care le punem in calea fericirii noastre! Gasim mereu un motiv sa fim nefericiti!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Lumea exterioară este o reflexie a celei interioare. Percepția celorlalți despre tine este o reflexie a lor înșiși.” – Roy T. Bennett

Ce este fericirea? Un concept abstract sau o stare de a fi care depinde doar de noi insine si care poate fi atinsa? In cartea sa, Get Glad, autorul american Harry Hoover explica cum a ajuns sa creada in a doua varianta de raspuns.

Primul pas pentru a-si lua fericirea in propriile maini a fost sa renunte la cateva atitudini negative. Iata care sunt cele sapte obiceiuri care te impiedica sa fii fericita.

1. Iti faci prea multe griji. – Cred ca acesta este motivul care te impiedica sa fii fericita. Grijile nu rezolva problemele, ba din contra. Atunci cand iti faci griji, ii permiti problemei sau situatiei sa te controleze. Oamenii fericiti sunt imnuni la griji, Chiar daca le simt, refuza sa le traiasca sau le dea atentie. Mai mult decat atat, majoritatea lucurilor grave sau rele pe care ti le imaginezi, nu se intampla niciodata.

2. Lipsa concentrarii. – Oamenii care nu se concentreaza asupra a ceea ce au de indeplinit si lasa mintea sa umble le permit emotiilor negative sa ii controleze. Cei care traiesc in prezent si se concentreaza pe ceea ce au de facut sunt mai fericiti.

3. Incapacitatea de a-ti asuma responsabolitatea pentru propria ta viata. – Oamenii nefericiti tind sa se perceapa ca fiind victime, sa creada ca viata este dificila si ca nu o pot controla. In loc sa caute solutii, se plang de cat de nedreapta este soarta.

4. Convingerea ca posesiunile materiale aduc fericirea. – Traim intr-o societate bazata pe ideea ca obiectele ne aduc fericirea. Insa achizitionarea unei masini, a unei case sau a unei perechi noi de pantofi iti dau o placere temporara valabila doar pana cand apare ceva nou. Fericirea deriva din experientele si conexiunile pe care le stabilim cu ceilalti oameni.

5. Faptul ca te compari tot timpul cu altii. – Atunci cand consideri ca cineva are mai mult sau mai bun decat ai tu, iti sabotezi sansele de a fi fericita. O persoana fericita se bucura de implinirile celorlalti, privindu-le ca pe un semn ca si ea, la randul ei, le poate atinge.

6. Cautarea perfectiunii. – Sa incerci sa controlezi totul si sa fii perfecta- asa cum se asteapta altii, esteo reteta sigura spre nefericire. Viata este o calatorie catre noi insine, un prilej de a evolua. Persoanele fericite se bucura de fiecare pas facut, chiar si atunci cand este unul marunt.

7. Nu te placi. – Daca tu nu te placi pe tine, cum vrei ca altii sa te placa? Atunci cand te critici pentru fiecare mica greseala sau pentru felul in care arati, nu mai ai timp sa te concentrezi asupra calitatilor tale.

Ce este fericirea? Este momentul acela sublim cand privesti in ochii omului pe care l-ai facut sa zambeasca. Este atunci cand, in ciuda faptului ca vezi in jurul tau vulgaritate, superficialitate si prefacatorie, constientizezi ca esti extrem de multumita de persoana care esti tu, te simti libera si usurata ca nu trebuie sa porti o masca pentru a fi altcineva, ca esti o persoana extraordinara si autentica, asa cu bune si cu rele, cu momente de nebunie si de visare.

„Nu există nici fericire, nici nenorocire pe lume; există doar compararea unei stări cu cealaltă şi atâta tot. Doar cel care a simţit nefericirea cea mai cumplită e în stare să simtă cea mai mare fericire.” (Alexandre Dumas)

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!