Persoanele peste 40 de ani trebuie să lucreze doar 3 zile pe săptămână. Oboseala provocată de serviciu scurtează viața

Persoanele peste 40 de ani trebuie să lucreze doar 3 zile pe săptămână. Oboseala provocată de serviciu scurtează viața

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in PsihologieViata

Suntem siguri că, dacă ți s-ar oferi să lucrezi mai puțin, nu ai refuza! Și există motive dovedite științific pentru acest lucru!

În 2016, oamenii de știință australieni au publicat un studiu care a constatat că pentru muncitorii peste 40 de ani, o săptămână de lucru de 3 zile ar fi mai productivă , scrie The Hearty Soul.

Institutul de cercetare economică și socială aplicată din Melbourne a invitat 3.500 de femei și 3.000 de bărbați să participe la experiment.

Oamenii de știință au luat în considerare calitatea vieții, nivelul de stres, structura familiei, tipul de angajare.

S-a constatat că oamenii care lucrau în medie 25 de ore pe săptămână aveau rezultate mai mult bune. Când săptămâna de lucru a fost mai lungă, productivitatea a scăzut din cauza oboselii și stresului.

Chiar dacă îți iubești slujba, la un moment dat poți începe să obosești.

Din cauza oboselii, oamenii ajung să treacă prin alte stări care nu le fac bine, cum ar fi:

consumul de alcool;

lucrezi mult timp, dar rezultatele nu te mulțumesc;

oboseală constantă;

senzație de tristețe sau deprimare;

durere de cap;

probleme în viața familială și socială.

Unele țări au preluat deja controlul asupra acestei probleme. De exemplu, Franța a interzis trimiterea de e-mailuri angajaților în afara programului de lucru. În afara programului de muncă, angajatorii nu mai au dreptul să-și contacteze muncitorii în legătură cu sarcini de la locul de muncă pentru a nu-i stresa și acasă. Alte țări încurajează trecerea la o săptămână de 4 zile lucrătoare.

Dar dacă muncești mult, încearcă să compensezi acest lucru cu relații bune cu prietenii sau cu un hobby. Umpleți alte părți ale vieții dvs. cu emoții pozitive și relaxare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!