Persoana care este multumita cu ceea ce are este cea mai fericita persoana din lume.

Persoana care este multumita cu ceea ce are este cea mai fericita persoana din lume.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 April 2020 in Pilde

„Când schimbi modul în care privești lucrurile, lucrurile la care te uiți se schimbă.”

O cioara traia intr-o padure si era perfect multumita de viata ea. Insa, intr-o zi, ea a vazut o lebada: “Aceasta lebada este atat de alba.” – s-a gandit cioara… “Si eu sunt neagra. Probabil ca lebada este cea mai fericita pasare din lume.” – a adaugat ea.

Cioara a mers la lebada si si-a exprimat gandurile. Ce raspuns a primit?

Lebada: “De fapt, si eu aveam sentimentul ca eram cea mai fericita pasare din lume… pana cand am vazut un papagal. Penele lui erau in doua culori. Acum cred ca papagalul este cea mai fericita pasare din lume.”

Cioara a mers in cautarea papagalului. Cand l-a gasit, i-a spus ce crede lebada despre el. Ce raspuns a primit?

Papagalul: ”Am trait o viata foarte fericita… pana cand am vazut un paun. Eu am doar doua culori, paunul are un curcubeu pe penele lui.”

Cioara a mers in cautarea paunului. L-a gasit la gradina zoologica; sute de oameni se adunai sau il vada.

Imediat ce a ajuns la el, i-a spus: “Paunule… esti atat de frumos. In fiecare zi, mii de oameni vin sa te vada. Cand oamenii ma vad pe mine, imediat ma gonesc. Cred ca esti cea mai fericita pasare de pe planeta.” Ce raspuns a primit?

Paunul: “Am crezut dintotdeauna ca sunt cel mai fericit din lume. Dar, din cauza frumusetii mele, sunt prins in aceasta gradina zoologica. Am cercetat cu atentie fiecare cusca din gradina zoologica si am realizat ca cioara este singura pasare ca nu este tinuta inchisa aici. Asa ca… zilele trecute m-am gandit ca daca as fi o cioara… as putea sa hoinaresc fericit pretutindeni.”

Morala: Aceasta este si problema noastra. Facem comparatii inutile cu cei din jurul nostru si devenim tristi. Nu pretuim ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Toate acestea conduc la un cerc vicios al nefericirii. Invata sa fii fericit cu ce ai in loc sa te agati de ceea ce nu ai.

Persoana care este multumita cu ceea ce are este cea mai fericita persoana din lume.

Citeste aceste randuri si mediteaza asupra lor. Iti pot schimba viata.

11 Cuvinte intelepte:

1. Despre VENITURI: Nu trebuie sa depinzi niciodata de un singur venit. Incearca sa faci investitii pentru a avea si un al doilea venit.

2. Despre CHELTUIELI: Daca iti cumperi lucruri care nu iti trebuie, in curand va trebui sa vinzi lucruri de care chiar ai nevoie.

3. Despre ECONOMII: Nu economisi ce iti mai ramane dupa ce ai mers la cumparaturi, ci cheltuieste ceea ce iti ramane dupa ce ai economisit.

4. Despre RISCURI: Nu testa niciodata adancimea unui rau cu ambele picioare.

5. Despre INVESTITII: Nu pune toate ouale intr-un singur cos.

6. Despre ASTEPTARI: Onestitatea este un cadou foarte scump. Nu te astepta sa primesti acest cadou de la oameni zgarciti.

7. Daca TU esti deprimat, inseamna ca traiesti in trecut. Daca esti nerabdator, inseamna ca traiesti in viitor. Daca esti impacat cu tine, inseamna ca traiesti in prezent. Trecutul este o pagina pierduta. Prezentul este o pagina noua, iar viitorul este o pagina cu intrebari.

8. Cand in ivata ta se intampla lucruri rele, ai trei optiuni: lasi ca aceste lucruri sa se intample, accepti ca aceste lucruri sa te distruga sau permiti ca aceste lucruri sa te faca mai puternic.

9. Buzunarele GOALE te invata un milion de lucruri in viata, insa buzunarele pline te rasfata intr-un milion de feluri.

10. Ochii nostri sunt pozitionati in fata deoarece este mult mai important sa privim inainte decat sa ne uitam inapoi.

11. Cand eram copii foloseam creioane… acum folosim pixuri. Stii de ce? Deoarece greselile din copilarie pot fi sterse.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!