“Permiteți-i soției voastre să trăiască” – Cateva sfaturi minunate de la un barbat divortat pentru o casatorie de durata

“Permiteți-i soției voastre să trăiască” – Cateva sfaturi minunate de la un barbat divortat pentru o casatorie de durata

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2019 in De Suflet

Gerald Rogers este un scriitor american îndrăgit și un business trainer de succes. Recent, a simțit nevoia să li se confeseze semenilor săi, vorbind deschis despre greșelile care l-au împiedicat să-și păstreze casnicia.

Redăm mai jos gândurile sale.

„Este clar că nu sunt un expert în relații. Dar o oarecare experiență pe

care am dobândit-o în urma divorțului m-a determinat să cad pe gânduri, punându-mi problema: ce anume aș face altfel decât am făcut, dacă mi s-ar acorda o a doua șansă. Am pierdut o femeie alături de care am petrecut 16 ani din viață. Și n-aș vrea ca și alți bărbați să-mi repete greșelile. Iată așadar sfaturile mele:

1.NICIODATĂ nu înceta să-i faci curte. NICIODATĂ nu înceta s-o cunoști. Cea mai mare greșeală a mea a fost că am considerat-o pe soția mea ca fiind „dreptul meu”. Recunoașteți, bărbați: când ați cerut-o de soție, erați siguri că o veți proteja mereu, că o veți prețui. Cu timpul, aceste promisiuni se cam duc pe apa Sâmbetei. Nu uitați, așadar, că soția voastră este cea mai mare comoară pe care o aveți în viață și că voi sunteți cei care ați ales-o, iubind-o foarte mult. Și să nu vă dați niciodată în lături de la a întreține această iubire.

2. Protejați-vă inima. Trebuie să apărați nu numai inima femeii iubite, ci și pe a dumneavoastră. Feriți-vă inima de alte femei, cu toată puterea. Iubiți-vă pe voi înșivă și nu vă dedați la lucruri mărunte. Nimeni nu mai are dreptul de a vă pretinde inima, cu excepția soției dvs. In ceea ce o privește pe aceasta, ea trebuie să pătrundă în sufletul dvs la prima cerere de ajutor pe care i-o adresați.

3. Îndrăgostiți-vă de ea! Iarăși și iarăși și iarăși! Vă aflați într-un permanent proces de schimbare. Nu mai sunteți același ca atunci când v-ați însurat. Peste cinci ani nu veți mai fi cel de azi. Schimbările sunt permanente, de aceea în fiecare zi trebuie să alegeți, în doi, ce viață vreți să trăiți. Luptați pentru dragostea voastră, încercați s-o cuceriți în fiecare zi, așa cum ați făcut-o în primele săptămâni ale relației voastre.

4. Căutați, în soțiile voastre, tot ce este mai bun. Concentrați-vă atenția asupra lucuruilor pe care le iubiți cel mai mult la ea și nu asupra acelor elemente care vă deranjează. Numai în această situație dragostea voastră pentru ea va continua să crească. Concentrați-vă pe acele momente ale vieții când v-ați simțit cei mai iubiți și cei mai fericiți, alături de ea. Doar nu v-ați însurat cu ea doar așa, în dorul lelii!

5. Nu încercați s-o schimbați. Aceasta nu este sarcina voastră. Sarcina imagevoastră este s-o iubiți, pur și simplu! Nu încercați să-i dominați personalitatea, să i-o sfărâmați. Și atunci ea singură se va schimba, astfel incât veți ajunge s-o iubiți și mai mult.

6. Luați asupra voastră întreaga responsabilitate. Fericirea voastră nu este responsabilitatea soției. Ea nu vă poate face fericiți, dacă voi nu vreți acest lucru. Voi purtați întreaga răspundere pentru fericirea membrilor familiei voastre. Dacă veți fi fericiți, fericită vă va fi și familia.

7. Nu ridicați niciodată tonul, ca și cum ea ar fi vinovată pentru nervii voștri. Dacă sunteți supărat sau vă enervează soția, de vină sunt emoțiile voastre personale și alegerile pe care le faceți. Emoțiile voastre sunt responsabilitatea voastră. Soția voastră nu este obligată să vă vindece de traumele copilăriei și nici să fie psihologul vostru. Dacă simțiți nevoia, luați o pauză, retrăgeți-vă și încercați să faceți singuri ordine în mintea voastră. Imediat ce fondul emoțional vi se va stabiliza, veți observa că și relațiile în cuplu se vor normaliza.

8. Permiteți-i soției voastre să trăiască. Când se află într-o stare proastă sau e foarte deprimată, nu încercați să rezolvați instantaneu problema. Starea ei pozitivă nu este obligația voastră. Pur și simplu, explicați-i că a se supăra/enerva/întrista, câteodată, este un lucru foarte normal. image

Așa sunt construite ele, femeile: reacționează emoțional la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru nu poate fi schimbat. Dar femeia trebuie să știe că se poate mereu baza pe voi. Când se va liniști, va înțelege că sunteți bărbați puternici, plini de voință. Că poate avea încredere în voi. Doar nu părăsiți locuința de fiecare dată când ea este supărată, nu? creați-i încrederea că veți fi alături de ea, indiferent de câte ori o apucă plânsul și indiferent ce greutăți are de depășit.

9. Fiți naivi. Nu vă judecați prea aspru. Râdeți cât mai des. Și făceți-o și pe ea să râdă. Râsul face viața mai ușoară.

10. Aruncați o privire în sufletul ei, în fiecare zi. Aflați ce anume o face să se simtă cu adevărat iubită și ocrotită. Dacă este nevoie, așterneți chiar pe o hârtie o listă cu 10 lucruri care o fac mulțumită de viață. Transformați aceste lucruri în prioritățile voastre. Incercați s-o faceți să se simtă în fiecare zi ca o regină.
image

11. Faceți parte din viața ei. Aplecați-vă cu atenție asupra vieții sale. Dacă ea vă povestește ceva, ascultați-o cu atenție. Faceți tot ce trebuie ca să comunicați cu ea când sunteți calmi. Purtați-vă cu ea ca și cum ar fi clientul vostru cel mai important.

12. Recepționați atractivitatea ei. Nu tratați intimitatea ca fiind un simplu mod de a vă elibera de tensiuni. Este modalitatea voastră de a pătrunde în cele mai intime cotloane ale sufletului ei. Abandonați-vă in brațele ei. Lăsați-o să simtă că poate avea încredere în voi 100 % atât în așternut ca și în viață.

13. Nu fiți idioți, dar nici nu vă temeți să fiți câteodată. Veți face și greșeli. Și ea va face greșeli. Aveți bărbăția să vi le recunoașteți, ca să nu faceți o greșeală și mai mare. Nu vă cere nimeni să fiți perfecți. Dar nici nu trebuie să-i creați senzația că sunteți, 24 de ore pe zi, un idiot!

14. Oferiți-i spațiul vital. Acordați-i timp liber. Lăsati-o să se imageîntâlnească cu prietenele, să aibă un hobby. Ajutați-o. Oferiți-i posibilitatea să-și încarce sufletul cu energie. Periodic, rămâneți acasă cu copiii. Ajutați-o în gospodărie. Și ea, ca și voi, are nevoie, câteodată, de o pauză.

15. Fiți deschiși. Fiți gata oricând să-i împărtășiți temerile voastre, sentimentele voastre. Recunoașteți-vă greșelile. Cereți-vă iertare.

16. Fiți absolut cinstit în fața ei. Dacă vreți ca între voi să existe încredere, fiți gata să-i împărtășiți chiar și acele secrete pe care nu le-ați mai încredințat nimănui. Pentru asta e nevoie de bărbăție. Insă doar după ce vă veți deschide complet sufletul în fața ei, va începe dragostea adevărată. Nu aveți decât sa purtați mască unde vreți, dar dați-o jos de fiecare dată cand veniți acasă.

17. NICIODATĂ nu încetați să creșteți împreună. O baltă este un focar de malarie, iar un izvor repede curgător este mereu răcoros și proaspăt. Atrofia – este un proces firesc în cazul mușchilor nefolosiți. Dacă veți înceta să lucrați asupra relației voastre, și ele se vor atrofia. Găsiți-vă preocupări și pasiuni comune. Făceți-vă mereu planuri. Și conlucrați pentru realizarea lor.

18. Nu vă frământați din cauza banilor. Aceștia reprezintă o resursă pe care trebuie să o gestionați ca o echipă. Ei nu vă vor veni niciodată în ajutor, dacă vă veți teme să-i folosiți. Invățați să aveți încredere în partenerul vostru. Și nu uitați, nu e de bonton să vă ascundeți de soție câștigurile!

19. Învățați să uitați și să iertați. Iertați repede și nu mai rememorați niciodată vechile suparări. Concentrați-vă asupra viitorului și nu lăsati trecutul să vă încurce planurile. Nu fiți prizonierul lui. Țineți minte greșelile pe care le-ați făcut, însa numai în scop practic. Nu le acordați prea mare greutate: greșelile făcute în trecut pot deveni o ancoră grea pentru mersul relației voastre. Ele vă vor trage în jos. Pe de altă parte, iertarea eliberează. Pur și simplu, tăiați lanțul ancorei și avântați-vă în larg!

20. Alegeți mereu dragostea. La urma urmei, acest sfat ar fi putut fi imageunicul. Folosiți-l ca principiu de bază în viața voastră, el fiind cel datorită căruia puteți face orice schimbare. Dacă veți alege mereu iubirea, nimic nu vă va putea pune în pericol dragostea. Dragostea va învinge mereu. Căsnicia nu înseamnă „și au trăit fericiți până la adânci batrâneți”. Este o muncă asiduă. Este disponibilitatea de a investi mereu în relație. Numai așa ea va putea face față încercărilor vieții. Acționați asupra relațiilor voastre și fericirea nu va întârzia să apară.

Din păcate eu, personal, toate aceste lecții le-am învățat prea târziu. Și pe propria-mi piele. Rămâneți, vă rog, pentru soția voastră, soțul de care aceasta să fie mereu mândră.

Sursa: kudika.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!