Patru daruri spirituale pe care le putem primi la nastere. Afla care este darul tau

Publicitate

Exista patru daruri spirituale sau simturi pe care le posedam fiecare dintre noi, doar ca unul dintre acestea este mai puternic in special.

Iti poti da seama ca este ceva in neregula chiar inainte de a auzi despre asta? Esti in masura sa detectezi atunci cand oamenii din jurul tau sunt suparati sau cand mint? Traiesti sentimente sau senzatii care iti atrag atentia ca ar trebui sa faci sau sa nu faci ceva?

Aceasta este intuitia ta si crezi sau nu, fiecare dintre noi suntem nascuti cu aceasta. Toti ne nastem cu un al saselea simt care ne ajuta sa intelegem lumea nevazuta. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne insusim acest dar si sa stim cum sa-l folosim.

Dincolo de simturile fizice avem, de asemenea, un set de simturi spirituale – clarviziunea, clarauzul, clarsimtul si clarcunoasterea.

Iata cum se face simtit fiecare dar spiritual:

1. Clarviziunea – Aceasta este capacitatea de a vedea evenimentele viitoare de viata, aura sau premonitii, fie in planul fizic sau in planul invizibil. Persoanele care poseda un astfel de dar au capacitatea puternica de a analiza limbajul corpului. Acestia reusesc sa vada dincolo de vorbele oamenilor, in special in cazul in care acestia mint. Au vise profetice si pot vedea in lumea spiritelor. Prefera contactul fata in fata si sa vada lucrurile inainte de a le cumpara. De cele mai multe ori sunt persoane creative din punct de vedere vizual si reusesc sa-si aminteasca cu o foarte mare usurinta chipurile si detaliile din imprejurimile lor.

2. Clarauditia – Aceasta este capacitatea de a auzi voci si de a primi mesaje din lumea spiritelor. Aceasta capacitate le permite acestora sa auda dincolo de ceea ce incearca sa le spuna cineva si sa patrunda pana acolo unde pot afla cu adevarat ceea ce gandeste. Aceste persoane sunt foarte afectate de sunetele din jurul lor si aud adesea un zumzait in urechi. Aceste persoane se simt confortabil sa vorbeasca la telefon si invata multe din lumea din jurul lor prin intermediul auzului.

3. Clarsimtirea – Aceasta este capacitatea de a sti exact cum se simte cineva cu exactitate. Aceasta persoana este capabila sa simta atunci cand cineva se afla intr-un necaz sau cand ceva nu este in regula. Aceasta persoana este predispusa la aparitia “pielii de gaina” sau poate simti furnicaturi fara un motiv fizic. Cunoscuti sub numele de empatici, acestia se pot acorda la emotiile celor din jurul lor si pot simti ceea ce simt acestia. Au capacitatea de a simti energia unui obiect sau a unui spatiu in functie de sentimentele lor interioare. Foarte sensibili la energia celor din jurul lor, acestia se pot simti drenati de energie cand se afla in jurul mai multor oameni.

Publicitate

4. Clarcunoasterea – Acesta este capacitatea de “a sti” la un nivel emotional, fara o dovada anume. Adesea exista un sentiment de certitudine cu privire la o situatie sau persoana sau sentimente de deja vu. Aceasta persoana primeste descoperiri bruste despre trecut, prezent si viitor. Adesea stie ce urmeaza sa spuna ceilalti inainte sa o faca si reuseste sa impartaseasca informatii despre subiecte pe care le cunoaste foarte putin. De obicei, acestia se afla in contact cu ghizii lor spirituali sau cu sinele lor superior. Acestia sunt oameni orientati catre mental, foarte analitici si foarte buni la intelegerea problemelor abstracte.

Desi fiecare dintre noi posedam toate aceste daruri intr-o masura mai mare sau mai mica, unul dintre acestea iese in evidenta in cazul tau.

Clarcunoasterea si clarsimtirea sunt cele mai comune simturi spirituale. Cu toate acestea, pentru a-ti cunoaste simtul tau spiritual, acestea sunt cateva exercitii care te vor ajuta sa-l descoperi:

#1. In cazul in care crezi ca darul tau este clarviziunea

Inchide ochii si vizualizeaza-ti corpul si cum arata acesta in starea sa actuala. Daca esti intins pe spate, cum arata acesta? Daca stai in picioare, cum arata acesta? Acorda atentie detaliilor hainelor pe care le poti sau expresiei pe care o are fata ta pe moment. In cazul in care poti face acest lucru cu o claritate uimitoare, darul tau este clarviziunea.

#2. In cazul in care crezi ca darul tau este clarauditia

Acorda o atentie deosebita sunetelor din jurul tau. Incearca sa patrunzi dincolo de sunetele planului fizic pana in momentul in care reusesti sa auzi linistea din spatele acestora si sunetul respiratiei tale. Apoi, asculta-ti inima si intr-un final linistea interioara. Este posibil sa fie necesare cateva zile pentru a reusi sa realizezi acest lucru, dar daca ti se pare foarte usor sa simti sunetele si ritmul corpului tau, sansele sunt ca darul tau este clarauditia.

3. In cazul in care crezi ca darul tau este clarsimtirea

Priveste fotografia unei persoane necunoscute (dar pe care o cunoaste un prieten) si incearca sa-ti dai seama ce simti cand privesti fotografia respectiva. Ai incredere in persoana respectiva? Ce trasaturi de personalitate crezi ca poseda persoana respectiva? Ce-ti transmit ochii persoanei respective? Noteaza raspunsurile si apoi discuta cu prietenul tau despre toate acestea.
In cazul in care raspunsurile sunt apropiate de realitate, cu siguranta darul tau este clarsimtirea.

#4. In cazul in care crezi ca darul tau este clarcunoasterea

Ia un pix si o foaie de hartie si cere indrumare de la sinele superior asupra unei probleme anume. Scrie orice ganduri iti vin in minte si incearca sa-ti indepartezi mintea de la problema respectiva. Incearca sa nu te opresti din scris, chiar si atunci cand simti ca pierzi conexiunea. Continua sa practici si in cele din urma darul clarcunoasterii va prelua controlul. In cazul in care acesta ti se pare un exercitiu simplu sau daca primesti un mesaj anume, cu siguranta darul tau este clarcunoasterea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Ce poti face atunci cand nu poti schimba situatia? Schimbă-ți perceptia, cronvingerea sau opinia față de situația dată

Publicitate

Câteodată nu poți să schimbi împrejurările – sau nu este posibil destul de repede, sau poate dorești o schimbare mai puțin drastică, dar tu încă mai vrei să fii mai fericit. Nu poți să obții un nou job imediat sau te ciocnești mereu de un prieten care te face să te simți prost, ce opțiuni ți-au mai rămas?

Schimbă-ți perceptia, cronvingerea sau opinia față de situația dată – și aceasta te va ajuta să-ți schimbi atitudinea.

Filozoful grec Epictetus a făcut o afirmație minunată cu mai mult de 2.000 de ani: “Oamenii sunt deranjați, nu de lucrurile (care li se întâmplă), ci de principiile și opiniile pe care și le formează cu privire la (acele) lucruri. Când suntem împiedicați, sau tulburați, sau mâhniți, să nu atribuim altora acest fapt, ci doar nouă înșine, adică propriilor noastre principii și opinii “.

Știința modernă comportamentală este de acord! Psihologul american Albert Ellis, celebru pentru dezvoltarea terapiei comportamentului emotiv- rațional , a explicat că “modul în care” oamenii reacționează la evenimente este determinat în mare măsură de “punctul lor de vedere” asupra evenimentelor, și nu de evenimentele în sine.

Nu ai nici o idee cum să-ți schimbi percepția – și să-ți îmbunătățești atitudinea ?

Iată cinci moduri ușore de a începe:

1. Recunoaște față de tine însăți că nu ești fericit.

Nu poți schimba nimic dacă nu ești conștient de faptul că ceva trebuie schimbat. Încetează să mai dorești ca lucrurile să fi fost altfel și preia controlul gândurilor și reacțiilor la evenimente și oameni.

2. Realizează că a fi optimist este o alegere.

Nu te-ai născut cu o atitudine pozitivă sau negativă. Este ceva ce devii prin perspectiva experiențelor tale. Foarte puține situații sunt complet rele. Încercă întotdeauna să vii cu trei – cinci situații provocatoare și notează-le asfel încât să-ți amintești de ele.

3. Folosiți cuvinte pozitive.

Folosiți afirmații de genul: “Sunt plin de speranță,” sau, “Vom găsi o soluție,” pe tot parcursul zilei. Cuvintele pe care le utilizezi când vorbești au un impact major asupra atitudinii și perspectivei emoționale.

4. Stai cu prieteni care au o vibrație fericită.

Încearcă să te înconjuri de prieteni care emană energie pozitivă. Fii atent la cuvintele pe care le folosesc atunci când vorbesc cu tine despre ziua lor. Vei fi uimit cât de simplu este să te convingi dacă aceștia au o influență pozitivă sau negativă.

5. Fă o afirmație în fiecare zi.

Publicitate

Găsește un citat care este semnificativ pentru tine și spune-l cu voce tare în fiecare dimineață. “Ceva minunat se va întâmpla astăzi,” trimite-ți energia într-o direcție care pozitivă și de viitor . Știu că sună un pic “Zen” și oarecum mistic, dar este de fapt o metodă foarte simplă și eficientă pentru recalificare subconștientul tău – și susținută atât cercetarea veche cât și de cea științifică.

Deci, data viitoare când te vei confrunta cu o situație provocatoare, amintește-și aceste sfaturi pentru modelarea percepțiilor tale – și îmbunătățirea atitudinii tale. Este posibil să nu fi capabil să o schimbe, dar poți să-ți alegi cu siguranță răspunsul mental și fizic. Cu trecerea timpului, vei observa o schimbare reală în atitudinea ta, la fel prietenii și familia ta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Sursa: caplimpede.ro

Scrisoarea lui Abraham Lincoln catre directorul şcolii unde invata fiul lui.

“Fiul meu va trebui să înveţe că nu toţi oamenii sunt sinceri şi oneşti.

Dar învăţaţi-l dacă puteţi minunăţia cărţilor… şi totuşi, daţi-i timp să se gândească la misterul etern al păsărilor cerului, a albinelor de sub soare şi a florilor de pe câmp.În şcoală, învăţaţi-l că e mult mai onorabil să eşueze decât să trişeze…

Învăţaţi-l să aibă încredere în propriile-i idei, chiar dacă ceilalţi îi spun că se înşeală.

Învăţaţi-l să fie amabil cu oamenii amabili şi dur cu cei duri. Încercaţi să-i daţi fiului meu tăria de a nu urma mulţimea, să nu urmeze turma…

Învăţaţi-l să-i asculte pe toţi oamenii; dar învăţaţi-l de asemenea să selecteze ceea ce a auzit printr-un ecran al adevărului, şi să păstreze doar ce e bun.

Învăţaţi-l, dacă puteţi, cum să râdă când e trist… învăţaţi-l că nu e nicio ruşine în a plânge.

Învăţaţi-l să fie grijuliu cu cinicii şi să fie atent la linguşitori.

Învăţaţi-l să-şi „vândă” creierul celor care dau mai mult, dar niciodată să nu pună un preţ pe sufletul şi inima lui.

Invăţaţi-l să-şi astupe urechile la bârfă… şi să lupte când crede că aceasta este soluţia. Trataţi-l gentil, dar nu-l protejaţi, deoarece numai testul focului face oţelul bun. Lăsaţi-l să aibă curajul de a fi nerăbdător. Lăsaţi-l să aibă curajul de a fi brav.

Învăţaţi-l să aibă întotdeauna încredere sublimă în el însuşi, deoarece apoi va avea încredere în umanitate. Aceasta este o cerinţa mare, dar vedeţi totuşi ce puteţi face. Este aşa un copil de treabă, fiul meu!”

Abraham Lincoln

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet