Oțet de mere. Proprietăți pentru sănătate și pentru casă

Oțet de mere. Proprietăți pentru sănătate și pentru casă

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2023 in Remedii NaturisteSanatate

Unul dintre cele mai puternice remedii naturale este oțetul de mere. Cel mai mult este apreciat pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Îl poți găsi în orice magazin alimentar, iar beneficiile pe care le oferă sunt fantastice!

Oțetul de mere nefiltrat și nepasteurizat este cel mai bun oțet. Acesta vă poate îmbunătăți starea de sănătate în moduri neașteptate. De asemenea, poate elimina mirosurile neplăcute, poate curăța organismul și îl poate proteja de multe boli. Acestea sunt doar câteva exemple, dar iată care sunt toate proprietățile oțetului de mere:

1. Calmează durerea în gât.

Oțetul de mere are capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor și virușilor. Data viitoare când începe să te usture gâtul, amestecă un pahar de apă caldă cu patru linguri de oțet de mere. Fă gargară cu această soluție o dată pe oră pentru a elimina toate bacteriile.

2. Calmează senzația de arsură în piept.

Mulți oameni apelează mai mult la oțetul de mere decât la antiacide pentru a calma disconfortul din piept. De cele mai multe ori, senzația de arsură apare tocmai din cauza acidității scăzute din stomac. Oțetul natural de mere va rezolva această problemă și va ajuta la digerarea alimentelor. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să dizolvați o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă.

3. Vindecă infecțiile nazale

Oțetul de mere este excelent pentru vindecarea infecțiilor nazale. El conține vitaminele B și E, precum și calciu, potasiu și magneziu. Toate aceste oligoelemente ajută la curățarea cavităților nazale și la calmarea simptomelor alergiilor.
Data viitoare când vă curge nasul, dizolvați o linguriță de oțet într-un pahar cu apă și beți.

4. Elimina mătreața.

Aciditatea ridicată a oțetului de mere ajută la normalizarea echilibrului pH-ului scalpului, prevenind apariția ciupercilor și bacteriilor. Rețetă pentru eliminarea mătreții: faceți o soluție cu apă și oțet în cantități egale și puneți-o într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați soluția pe păr până când devine vizibil umed. Înfășurați-vă capul într-un prosop și lăsați timp de 15 minute, apoi clătiți

5. Calmează mâncărimea pielii.

Oțetul de mere este un antiseptic cu activitate antifungică. Dacă vă mănâncă pielea, aplicați local oțet în forma sa pură, iar  mâncărimea va dispărea.

6. Îndepărtează mirosul de pe picioare.

Principala cauză a mirosului neplăcut al picioarelor este transpirația. Transpirația în sine este inodoră, este doar apă care iese prin piele, iar microbii sunt responsabili pentru mirosul neplăcut, care se înmulțesc favorabil în acest mediu.

Oțetul de mere normalizează echilibrul alcalin al pielii și elimină bacteriile. Înainte de a merge la culcare ștergeți picioarele cu șervețele îmbibate cu oțet pentru a rezolva această problemă.

7. Previne balonarea și flatulența.

Balonarea și flatulența sunt extrem de neplăcute, dar nu trebuie ignorate. O linguriță de oțet de mere dizolvată în apă, luată înainte de fiecare masă te va ajuta să previi aceste lucruri. Acest lucru va ajuta la „repornirea” tractului gastrointestinal.

8. Alungă mirosurile neplăcute din casă.

Data viitoare, în loc să dați banii pe odorizante scump, amintiți-vă că oțetul este excelent la eliminarea mirosurilor.
Pulverizați în casă un amestec de oțet și apă în cantități egale, iar mirosul urât va dispărea.

9. Desfundă scurgerea.

Pentru a desfunda conductele înfundate, nu trebuie să cumpărați substanțe chimice scumpe. Trebuie doar să puneți jumătate de cană de bicarbonat de sodiu pe scurgere și apoi să îl stingeți cu o cană de oțet de mere. Lăsați timp de o jumătate de oră și apoi turnați apă fierbinte.

10 . Îndepărtează mucegaiul.

Pentru a scăpa de mucegai, dați cu oțet pe suprafețele mucegăite cu ajutorul unei sticle cu pulverizator sau ștergeți cu o cârpă umedă. Lăsați o oră să acționeze și apoi clătiți cu apă caldă. Pentru a preveni reapariția mucegaiului, pulverizați oțet în fiecare săptămână pe zona cu probleme.

11. Îndepărtează petele de pe mobilă.

Dacă amesteci sare și oțet, vei obține soluția perfectă pentru a îndepărta petele de pe mobilă.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, nu uitați să îl împărtășiți și cu prietenii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!