Osho ne ofera cele mai frumoase explicatii despre iubire! “Nu ceea ce vi se ofera va multumeste; satisfactia provine din ceea ce daruiti voi celorlalti.”

Publicitate

“Lipsa de direcție, nu lipsa de timp este problema. Cu toții avem parte de zile de 24 de ore.” – Zig Ziglar

Pentru a intelege iubirea, trebuie in primul rind sa fiti plini de iubire; numai atunci puteti intelege iubirea. Milioane de oameni sufera: ei doresc sa fie iubiti, insa nu stiu cum sa iubeasca. Iar iubirea nu poate exista ca un monolog; ea este un dialog, un dialog armonios. Nu ceea ce vi se ofera va multumeste; satisfactia provine din ceea ce daruiti voi celorlalti.

Nu puteti fi multumiti daca sunteti cersetori, multumirea apare numai daca sunteti regi. Iar atunci cind daruiti iubire, deveniti un rege. Puteti darui atit de mult – este inepuizabil; cu cit daruiti mai mult, cu atit iubirea voastra devine mai rafinata, mai subtila, mai nuantata.

In momentul in care intelegeti ce este iubirea, in clipa in care experimentati iubirea, deveniti iubirea insasi. Atunci in voi nu mai exista nici dorinta de a fi iubiti, nici dorinta de a iubi; faptul de a iubi va deveni felul vostru firesc de a fi, la fel de natural ca si respiratia. Nu puteti face nimic altceva; veti fi – pur si simplu – plini de iubire.

Daca iubirea voastra nu va gasi ecou, nu va simtiti raniti. Motivul este urmatorul: numai persoana care a devenit ea insasi iubirea, poate iubi. Puteti darui numai ceea ce aveti deja. Nu are rost sa cerem iubire unor oameni care nu au cunoscut iubirea in viata lor, care nu au ajuns la sursa intregii lor fiintari, care nu au cunoscut iubirea in toata stralucirea ei…

Publicitate

Cum ar putea sa iubeasca acesti oameni? Ei pot numai sa simuleze… S-ar putea chiar sa creada in mod sincer ca va iubesc. Insa, mai devreme sau mai tirziu, isi vor da seama ca este numai o pretentie, ca este numai un rol, o ipocrizie. Poate ca nu intentioneaza sa va insele, insa ce pot face aceste persoane? Voi cereti sa fiti iubiti, iar celalalt cere, la rindul lui, acelasi lucru.

Fiecare presupune ca partenerul este obligat sa iubeasca, si fiecare incearca din rasputeri sa o faca. Aceasta este o idee fixa, insa o asemenea idee nu duce la nimic. Ambii parteneri vor descoperi acest lucru, si fiecare il va reprosa celuilalt, plingindu-se ca ceva nu este in regula. De la bun inceput ei sunt de fapt niste cersetori, iar miinile lor, intinse catre celalalt pentru a cere, pentru a ruga, ramin goale.

Cei care au gasit sursa iubirii in ei insisi nu mai au nevoie sa fie iubiti; in ciuda acestui fapt, vor fi iubiti. Ei vor iubi pur si simplu pentru ca au prea multa iubire, la fel ca un nor care vrea sa-si reverse ploaia, ca o floare care vrea sa-si imprastie parfumul, fara dorinta de a primi ceva in schimb. Rasplata iubirii este iubirea insasi si nu faptul de a primi iubire.

Acesta este unul din misterele vietii: atunci cind o persoana este rasplatita prin insasi iubirea pe care o raspindeste in jurul ei, multi oameni o vor iubi; fiind in contact cu ea, toate aceste fiinte vor gasi treptat-treptat sursa iubirii in interiorul lor. Ele pot fi in legatura cu o fiinta care isi raspindeste iubirea fara sa ceara nimic in schimb. Si cu cit aceasta fiinta impartaseste si raspindeste mai mult iubirea sa, cu atit iubirea este mai mare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole

Un psiholog a descoperit secretul: te poți îndrăgosti de oricine cu ajutorul a 36 de întrebări. Iata care sunt

Publicitate

Psihologul Arthur Aron a efectuat acest studiu în urmă cu 20 de ani și a reușit să facă doi oameni să se îndrăgostească chiar la el în cabinet. Se pare că studiul încă mai este valid și în ziua de azi, potrivit unei tinere femei care l-a aplicat pe ea însăși. Află cum te poți îndrăgosti de oricine:

Potrivit studiului specialistului, ca două persoane să se poată îndrăgosti una de cealaltă este nevoie ca intimitatea între cei doi să fie accelerată, astfel că dr. Arthur Aron a creat un set de 36 de întrebări care au exact acest efect (vulnerabilitatea duce la intimitate). Așadar, ca să treceți cu brio prin acest test, este nevoie să puneți întrebările pe rând, iar cel care a pus primul întrebarea, să răspundă, apoi să asculte răspunsul celuilalt. Poate fi dificil, însă ar putea avea rezultatul scontat. Atenție, însă, trebuie să puneți întrebările în exact această ordine!

Sunt 36 de întrebări și provocări în total, adunate în 3 seturi:

Întrebările care fac să te îndrăgostești de oricine

Set I

Dacă ai putea alege orice persoană să vină la cină, pe cine ai alege?

Ai vrea să fii faimos? În ce fel?

Înainte să suni pe cineva, exersezi ce urmează să îi spui? De ce?/De ce nu?

Ce înseamnă o zi perfectă pentru tine?

Când ai cântat ultima oară pentru tine? Dar pentru altcineva?

Dacă ai trăi 90 de ani și ai putea păstra fie mintea, fie corpul unei persoane de 30 de ani pentru ultimii 60 din viață, ce ai alege?

Ai o idee despre cum vei muri?

Numește 3 lucruri pe care tu și partenerul tău le aveți în comun.

Pentru ce ești cel mai recunoscător în viață?

Dacă ai putea schimba orice din modul în care ai fost crescut, ce ai alege să schimbi?

În 4 minute spune-i partenerului povestea vieții tale cât mai detaliat cu putință.

Dacă te-ai trezi mâine cu orice calitate sau abilitate, care ar fi aceea?

Set II

Dacă o bilă de cristal ți-ar spune adevărul despre tine, despre viața ta, despre viitor sau orice altceva, ce ai vrea să afli?

E ceva ce ai visat să faci dintotdeauna? De ce nu ai făcut-o încă?

Care este cea mai mare realizare a vieții tale?

Ce este mai de valoare într-o relație de prietenie pentru tine?

Publicitate

Care este cea mai prețioasă amintire a ta?

Care este cea mai îngrozitoare amintire a ta?

Dacă ai ști că într-un an ai muri subit, ai schimba ceva în modul tău de viețuit? De ce?

Ce înseamnă prietenia pentru tine?

Ce roluri joacă dragostea și afecțiunea în viața ta?

Pe rând, împărtășiți câte o trăsătură pozitivă observată la celălalt. Fiecare trebuie să spună câte 5 calități.

Cât de apropiată și caldă este familia ta? Simți că ai avut o copilărie mai fericită decât a altor oameni?

Ce simți în legătură cu relația cu mama ta?

Set III

Spuneți fiecare câte 3 fraze adevărate începând cu ”noi”. De exemplu: ”Noi ne aflăm în încăperea aceasta și ne simțim …”

Completează fraza aceasta:”Mi-aș dori să am pe cineva cu care să pot împărți…”

Dacă ai deveni prieten apropiat cu partenerul tău, spune ce ar fi important ca el/ea să știe.

Spune-i partenerului ce îți place la el. Fii foarte onest și spune lucruri pe care nu le-ai spune în mod normal unei persoane pe care abia ai cunoscut-o.

Împărtășește cu partenerul tău un moment jenant din viața ta.

Când ai plâns ultima oară în fața altei persoane? Dar de unul singur?

Spune-i partenerului tău ceva ce deja îți place la el / ea.

Ce subiect este prea serios pentru tine ca să se facă glume pe seama sa?

Dacă ai muri în seara aceasta, fără să poți comunica cu oricine, ce ai regreta cel mai mult că n-ai apucat să-i spui cuiva? De ce nu i-ai spus deja?

Locuința ta, unde se află toate lucrurile tale, ia foc. După ce i-ai salvat pe cei dragi și animalele de casă, ai timp să mai faci un ultim drum să mai salvezi un obiect. Care ar fi acesta? De ce?

Dintre toți membrii familiei tale, moartea cui te-ar supăra cel mai tare?

Împărtășește cu partenerul tău o problemă personală și cere-i sfatul, întrebând cum s-ar descurca el/ea în acea situație. Mai roagă-ți partenerul să se gândească cum crede că te simți tu în legătură cu problema pe care ai ales-o.

La final, mai există o singură cerință: după ce ați terminat cele trei seturi de întrebări, uitați-vă unul în ochii celuilalt timp de patru minute.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii