Osho ne invata cum sa avem un echilibru intre corp si minte!

Osho ne invata cum sa avem un echilibru intre corp si minte!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 April 2019 in Articole

“Găseşte curajul de a fi tu însuţi, chiar dacă încă nu ştii cine eşti!” – Paulo Coelho

Subtitlul cartii lui Osho este “Folosirea mintii pentru vindecarea corpului”, asta in conditiile in care “corpul este sufletul vizibil si sufletul este corpul invizibil”. Din nefericire, religiile au fost intotdeauna impotriva corpului, considerandul nedemn de maretia sufletului.

Chiar si viata pe care o traim aici, pe Pamant, este ceva trecator fata de eternitatea de dupa moarte. Si este posibil sa fie asa, insa de ce nu am alege sa ne bucuram de ea, sa ne bucuram simturile si sa o traim cat mai bine si mai frumos posibil?

“Omul are nevoie de un corp mai bun, de un corp mai sanatos.

Omul are nevoie de o fiinta mai constienta, mai alerta.

Omul are nevoie de tot conforul si luxul pe care viata este gata sa le ofere.

Existenta este pregatita sa-ti ofere paradisul aici si acum, insa tu tot amani – totdeauna pana dupa moarte”.

Medicii si oamenii de stiinta au ajuns sa recunoasca ceea ce bunul simt ne-a spus dintotdeauna – ca exista o puternica legatura intre minte si corp. “Totul se petrece doar in mintea ta”, insa scoala medicala occidentala are cateodata un punct de vedere mecanicist in privinta omului: el este o masinarie si tratamentul se aplica doar pentru tratarea simptomelor, insa adevarul este ca omul este un intreg, corp, minte, suflet si tratamentul ar trebui sa fie holistic, sa trateze la toate nivelurile.

“Asculta-ti corpul, urmeaza-l, nu incerca in niciun fel sa-l domini. Corpul spune “opreste-te! Nu mai manca”. Tu continui sa mananci; iti asculti mintea. Mintea spune: “Este foarte gustos, delicios. Inca putin”. Stomacul spune :”Stop! Ajunge!”, mintea insa “Uite ce gust. Inca putin…”.

Daca asculti corpul, 99% dintre probleme vor disparea si procentul care mai ramne va fi reprezentat doar de accidente, nu de probleme reale.

Corpul ne slujeste din prima clipa a vietii si este adevarat ca nu suntem tot una cu corpul nostru, ca avem nivele mai inalte, insa de ce ai dispretui si nu ai ingriji si trata frumos acest sistem care te ajuta si pe care te bazezi non-stop? Ai nevoie de acest vehicul, indiferent cat de inalt este scopul tau sau cu atat mai mult.

“Astfel majoritatea problemelor au doua aspecte: pot sa fie abordate pe calea mintii si pe calea corpului. Si pana acum, aceasta a fost practica in lume: cativa oameni cred ca toate problemele sunt ale corpului – fiziologii, pavlovienii, comportamentalistii… Ei trateaza corpul si, desigur, in 50 % din cazuri, au succes.

Si spera ca pe masura dezvoltarii stiintei, vor avea un succes mai mare, insa niciodata nu vor avea succes de peste 50%; nu are nicio legatura cu dezvoltarea stiintei…. Intr-o luma mai buna, fiecare persoana a carei meserie este tratarea corpului va sti ca suntem un intreg si niciun nivel al nostru nu trebuie neglijat”.

Mintea si corpul fac parte a aceluiasi intreg. Trupul este o forma de energie, iar mintea este aceeasi energie, insa intr-o alta forma. Subconstientul este in control al majoritatii functiilor corpului, iar activitatea desfasurata de corp influenteaza starea mentala.
Sunt ambele – soma si psyche – conectate la sufletul transcedental.

Eckhart Tolle vorbeste si el despre reactia corpului la activitatea mintii:” Mintea include pe langa emotii si toate tiparele mental-emotionale. Emotia apare in locul unde mintea si corpul se intalnesc”. Tolle propune si un exercitiu de conectare constienta la energia corpului.

Constienta este mult spuns pentru ca in acele momente mintea “tace”. La inceput este posibil sa simtim doar energia bratelor, insa curand vom sinti energia intregului corp. In aceste momente nu ne mai identificam cu mintea noastra ci cu propria energie vitala.

Si mai ales “lasati trecutul sa moara in fiecare secunda”. Eckhart Tolle nu va obosi niciodata in a repeta aceasta.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!