Osho despre cele trei capcane principale pe drumul către fericire. Oamenii nu-și dau seama, dar se împiedică singuri în ele.

Osho despre cele trei capcane principale pe drumul către fericire. Oamenii nu-și dau seama, dar se împiedică singuri în ele.

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 June 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Dacă nu te simți fericit cu viața ta, cu siguranță trebuie să faci ceva în legătură cu asta. Chiar dacă multă lume nu conștientizează asta, sursa fericirii tale o găsești chiar în interiorul tău. A venit momentul să îți schimbi percepția asupra vieții. Viața ta, fericirea ta. Prin urmare, trebuie să lucrezi în acest sens.

Osho a spus odată care sunt motivele pentru care nu putem fii fericiți:

„Există trei capcane care fură bucuria și liniștea: regretele față de trecut, îngrijorările pentru viitor și lipsa de recunoștință pentru prezent.”

Nu putem elimina aceste lucruri din viața noastră, dar putem decide pentru noi înșine ce atitudine să avem față de ele, cum să le percepem.

1.Capcana regretelor față de trecut

Când oamenii regretă trecutul, își împiedică propria dezvoltare în prezent și nu se pot bucura de ziua de astăzi. Prin faptul că te plângi de trecut, te agăți de acele umbre, iar prezentul tău va deveni la fel.

E inutil să regreți trecutul. Nu poți schimba trecutul. Cea mai optimă soluție este să înveți lecțiile din el, să tragi concluzii și să înțelegi ce este cu adevărat important pentru tine. Adică să folosești experiența trecutului într-un mod cât mai benefic pentru tine.

Ține minte, nu lăsa trecutul să îți influențeze prezentul.

2.Capcana îngrijorărilor pentru viitor

Dacă te îngrijorezi constant pentru viitor, nu vei avea nici un prezent și nici un viitor normal.

Dacă îți faci mereu scenarii negative despre viitor, în care toate lucrurile se întâmplă pe dos, acest lucru nu va ajuta cu nimic viitorul tău. Din contră, vei trăi cu un sentiment constant de negativitate, începi să vezi totul în culori întunecate. Prin urmare, nu vei avea resurse și potențial pentru a crea un viitor pe care cu adevărat îl meriți.

Ține minte, nu lăsa îngrijorările să îți afecteze viitorul.

3.Capcana lipsei de recunoștință pentru prezent

Atunci când acorzi prea multă atenție trecutului sau viitorului, pur și simplu nu te mai gândești la prezent și nu te mai poți bucura de el.

Omul nu observă niciodată lucrurile bune. Omul nu știe să fie recunoscător pentru acele lucruri bune. Adică el nu este fericit în prezent – acesta este modul în care se raportează la lume din această perspectivă.

Dacă te cufunzi constant în trecut sau ai în minte scenarii negative despre viitor, poți să nu simți prezentul. Adică nu trăiești în prezent, practic nu trăiești această viață.

Nu lăsa aceste capcane să te prindă în mod involuntar. Mai bine trăiește o viață plină, distribuind în mod rațional energia ta pentru trecut, prezent și viitor. Cu toate acestea, accentul principal trebuie pus pe aici și acum.

Așadar, trăiește-ți viața exact așa cum îți place, nu lăsa trecutul sau îngrijorările pentru viitor să îți fure bucuria prezentului, bucuria momentului.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!