Oricum ar fi viata ta, sa nu-ti pierzi bucuria… Pastreaza bucuria orice ar fi, caci ea este energia care invinge obstacolele fara ca tu sa misti prea multe degete in acest scop…

Oricum ar fi viata ta, sa nu-ti pierzi bucuria… Pastreaza bucuria orice ar fi, caci ea este energia care invinge obstacolele fara ca tu sa misti prea multe degete in acest scop…

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 July 2019 in De Suflet

„Fără vis, reverie, fantezie, omul e o cretură seacă, banală, măruntă; doar în meditație el este mare și sufletul său-maiestuos.” Avetik Isahachian

Orice lucru care ne invita sa ne pierdem bucuria ar putea fi privit ca unul….de care nu mai avem nevoie. Chiar daca cea mai mare dintre iubirile omenesti pare sa curga pe apa simbetei, chiar daca….toate lucrurile ni s-ar narui si toata agoniseala ni s-ar duce in neant intr-o zi, ar trebui sa pastram in minte si in inima un singur tel; acela de a ne pastra..bucuria existentei.

Caci Viata este schimbare si tot ce se schimba ne poate incita catre trairile negative, ne pot invita sa renuntam la dorinta de a trai. Toate starile de rau, toata negativitatea mentala tind sa ne ia bucuria de a fi. Cele mai nobile idealuri au devenit momeli intinse parca special pentru a-l duce pe erou in cea mai neagra disperare. Dar disperarea nu inseamna viata, cit intunericul din care viata se scurge si din care energia bucuriei, ce hraneste celulele creierului si ale trupului omenesc, pare sa lipseasca.

Viata nu se poate hrani cu disperare, nici cu furie, nici cu nemultumire, nici cu durere. Viata este o expresie fidela a Bucuriei si a Iubirii. De aceea ne pierdem Viata pe masura ce ne pierdem Bucuria de a fi, pur si simplu. Bucuria transmite o vibratie a carei putere..nu poate fi inteleasa cu mintea, dar actiunea ei poate fi vazuta in tot ce a creat omul mai bun pe Pamint. Fara bucurie, entuziasm si speranta, fara iubire si fara puterea ce te ajuta in interiorul tau sa zbori si sa muti si muntii din loc, pici in negura mintii disperate, in care nu mai vezi decit..propriul tau intuneric.

SI daca Dumnezeu ti-ar sta linga umeri, nu-l vei putea vedea, pentru ca Dumnezeu poate fi vazut numai din Bucuria pe care o poti simti singur. Numai din propriul tau suflet plin de viata poti percepe existenta..Lui Dumnezeu si poti recunoaste deziluzia ca pe o ..iluzie a mintii. Daca cel mai iubit om te-a parasit, daca ai pierdut ..tot ce era mai de pret pe lume pentru tine, daca..dusmanii te-au incoltit si daca simti ca totul s-a prabusit in jurul tau, aminteste-ti sa te intorci..in tine insuti si sa asculti glasul Vietii, care te indeamna ..sa pastrezi bucuria de a trai, orice ar fi.

Lasa lucrurile lumii sa se schimbe, permite-le oamenilor sa fie calai, daca ei aleg aceasta, permite-i oricui sa fie ceea ce alege, dar tu alege.. Bucuria. Priveste soarele, frunzele pline de viata, ce se misca in adierea catifelata a vintului si conceteaza-te la Bucuria..neconditionata a naturii. La bucuria existentei, ce se exprima prin frumusetea florilor, a norilor sau a soarelui. Nu-i permite nici unui lucru sa-ti ia viata, dar permite oricarui lucru sa plece din viata ta si ..ramii in urma lui..bucuros pentru simplul fapt ca existi.

Caci aceasta vibratie a Bucuriei este ..lumina vietii si puterea prin care Dumnezeu intra in manifestare. Aceasta este puterea care creaza miracolele zi de zi si..indeparteaza din experienta ta ceea ce ti-a creat suferinta. Pastreaza bucuria orice ar fi, caci ea este energia care invinge obstacolele fara ca tu sa misti prea multe degete in acest scop..

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!