Orice greutate in viata te face un om mai puternic! Astfel vei putea sa ajungi in varful muntelui!

Orice greutate in viata te face un om mai puternic! Astfel vei putea sa ajungi in varful muntelui!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Sarcina ta nu este să cauţi iubirea, ci doar să cauţi şi să găseşti toate barierele dinlăuntrul tău pe care ţi le-ai construit singur pentru a te feri de ea.” – Rumi

Inconstientul oricarei vietuitoare de pe Pamant tinde intotdeauna catre viata. Puterea Vietii se preumbla undeva, in abisurile inconstiente ale omului, ale pasarii, ale animalului, ale florilor si ale pomilor, invingand toate obstacolele cu o maiestrie de exceptie. Viata nu admite esecurile niciodata.

Viata nu esueaza, chiar daca toate formele poarta inscris in ele si un program al mortii, si unul al distrugerii, si unul al autodistrugerii. Schimbarea formelor nu schimba viata si, cum formele toate poarta in ele acest cod al vietii, ele stiu, in acelasi timp, ca Viata nu cunoaste esecul. Ceea ce numim esec apartine mai degraba mintii decit Vietii.

Pasarile, animalele de prada, or alte vietuitoare, carora le atribuim incapacitati nenumarate, poate si pentru a aseza ratiunea umana pe un soclu, nu accepta esecul atat de usor cum o face o fiinta umana. Daca leul n-ar depasi esecul de a fi vanat acum, ar sucomba cu specia sa cu tot in doi timpi si-n trei miscari. Daca pasarilor li s-ar parea prea obositoare calea dintre o tara rece si una calda, n-am mai admira stolurile ce se rotesc intr-un dans sublim al vietii, facand cerul mai frumos si viata mai vesela.

Animalele resping esecul si sarbatoresc viata in fiecare clipa. Mintea animalului sau mintea pasarii, in nebuneasca ei irationalitate (aceea pe care noi i-o atribuim, mai degraba), incearca iarasi si iarasi pana ce reuseste. Natura inconstienta a vietuitoarelor le conduc catre viata, iar acel dram de inteligenta, care le determina sa distinga lumea si obiectele lumii inconjuratoare, „stie” precis drumul catre succes.

Omul, insa, cunoaste in mod esential „esecul” si-i datoreaza cunoasterea aceasta tocmai mintii, care-l face superior animalului. De indata ce a inregistrat un esec, omul nu are intotdeauna incapatanarea, motivatia puternica si pasiunea de a depasi ..drama. Pasarii nu-i este teama sa se avante in aer, caci inconstientul sau stie ca zborul inseamna viata, libertate si fericire. Omul, insa, ajunge – in anumite circumstante – sa se teama de mers, de inaltime, de spatii inchise, de alti oameni, de copii, de paianjeni, de sucecs, de fericire, de dragoste, de poduri, de drumuri, de cai ferate, de moarte, de boala, de intuneric sau de lumina. Mintea il conduce pe om in frica de frumusete si de fericire, de dragoste si de bucurie, la fel cum il ghideaza catre frica de opusele acestora. In toate se poate intrezari radacina fricii de esec, capabila sa paralizeze mintea rationala pana acolo unde o poate sterge complet.

Instinctul catre viata este o forta inconstienta, care se opune intotdeauna esecului, dar una pe care omul nu se bazeaza cand crede cu prea mare tarie in mentalul sau. Forta vietii ne coordoneaza perfect, numai ca mintea rationala o poate folosi doar atunci cand crede in ea. Din momentul in care mintea se bazeaza pe forta vietii, puterea omului se poate transforma in ceea ce numim putere miraculoasa. Forta vietii este forta ascunsa in zborul pasarii si-n puterea animalului de a depasi orice esec.

In puterea semintei de a deveni intr-o zi ..floare si-n izbinda… embrionului de a se transforma in copil. Sa fii incapatanat ca o pasare, care vrea sa zboare intaia oara, ca o saminta, ce se avanta in existenta catre starea de floare, ca embrionul, programat sa devina…copil, si atunci vei sti ca si tu esti facut pentru succes, facut sa fii – simbolic – pasare, copil sau un fir de iarba in existenta…

Sa mergi mereu catre succes, la fel ca Viata… din tine!

Pasi catre tine insuti – Maria TimucDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!