“Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza!” – Cele mai importante legi ale universului care ne dicteaza destinul!

“Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza!” – Cele mai importante legi ale universului care ne dicteaza destinul!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2019 in Spiritualitate

Karma este legea cauzei si a efectului – o lege de netrecut a cosmosului. Actiunile tale creeaza viitorul tau; motivul pentru care soarta ta nu este deja scrisa este unul foarte simplu – ai liber arbitru. Prin urmare, viitorul tau nu poate fi deja scris, nu ar fi corect sa fie asa. Viata iti da sanse. Acesta este unul dintre ei.

“Un om este produsul gandurilor sale. Ce crede si gandeste, el devine.” – spunea Gandhi.

Iata care sunt cele 12 legi ale Karmei si cum ne pot schimba viata.

1. Cea mai importanta lege: “Pe masura ce semeni, asa vei culege.”

Explicatia simpla a acestei legi este urmatoarea: gandirea si actiunile noastre au consecinte – bune sau rele. Daca dorim pace, iubire, armonie, prosperitate trebuie sa fim dispusi sa actionam in consecinta. Aceasta lege mai este cunoscuta si sub numele de “Legea cauzei si a efectului.” De asemenea, energia (gandire, actiune) pe care noi o punem in lume are o consecinta imediata.

2. Legea Creatiei: “Viata nu se intampla pur si simplu, si noi trebuie sa participam.”

Viata pe care o vedem in jurul nostru a fost creata de oameni. Asa cum suntem unul cu Universul, intentiile noastre determina evolutia creatiei.

3. Legea umilintei: “Daca gasim trasaturi negative la o persoana, atunci nu suntem noi insine concentrati la un nivel mai inalt al existentei.”

Daca ne concentram pe negativ in loc sa facem modificari incat sa aducem optimismul in viata noastra, vom aduce mult rau in jurul nostru.

4. Legea evolutiei: “Oriunde ajungi, acolo trebuie sa fii.”

Singurul lucru pe care il putem controla este propria persoana. Schimbarea adevarata are loc doar daca ne luam angajamentul de a schimba ce este in inima noastra.

5. Legea responsabilitatii: “Vietile noastre sunt asa cum le facem noi.”

Atunci cand exista turbulente in propria viata, deseori exista turbulente si in interiorul nostru. Daca vrem sa schimbam viata noastra, mai intai trebuie sa incepem cu o schimbare in noi, in gandurile si sentimentele noastre.

6. Legea conectarii: “Totul in Univers este conectat, mic si mare.”

Trecutul, prezentul si viitorul… toate sunt conectate.

7. Legea concentrarii: “Nu te poti gandi la doua lucruri in acelasi timp.”

Cresterea spirituala are loc doar daca renuntam la gandurile sau la actiunile negative. Trebuie sa ne indreptam atentia deplina asupra unui singur lucru astfel incat sa ajungem acolo unde ne dorim.

8. Legea ospitalitatii si a generozitatii: “Altruismul arata adevaratele noastre intentii.”

Este important sa ajutam oamenii din jurul nostru, sa le fim alaturi in momentele grele si sa ii sprijinim. Altruismul este o virtute care aduce multe beneficii frumoase in viata noastra.

9. Legea schimbarilor: “Istoria se repeta pana cand ne invatam lectia.”

Angajamentul constient de schimbare este singura metoda care poate influenta trecutul. Instoria va continua de-a lungul unei cai deloc constructive pana in momentul in care energiile pozitive ne vor conduce pe un alt drum.

10. Legea de aici si de acum: “Prezentul este tot ce avem.”

Privind in urma si cu parere de rau, pierzi o oportunitate prezenta. Gandurile di trecut neaga prezenta sansa de a avansa.

11. Legea Rabdarii si a recompensei: “Adevarata valoare vine dupa ce facem ceea ce trebuie si avem rabdare.”

Recompensele noastre sunt revendicate doar prin rabdare si perseverenta, insa nu sunt rezultatul final. Bucuria adevarata, de durata, vine prin cunoasterea de a face ce este necesar.

12. Legea semnificatiei si a inspiratiei: “Intotdeauna primesti ceea ce oferi.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!