Oricat ai ajuta oamenii vor gasi un motiv sa te critice… Semnele care iti arata ca nu esti apreciata pe masura!

Oricat ai ajuta oamenii vor gasi un motiv sa te critice… Semnele care iti arata ca nu esti apreciata pe masura!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Dacă fericirea ta depinde de ceva ce face altcineva, atunci chiar ai o problemă.” – Richard Bach

Esti o persoana care ofera. Oferi timpul tau, resursele tale, sfaturi si iubire. Cum stii daca acest lucru te ajuta sa cresti sau daca te face sa simti ca nu esti apreciata? Exista cateva semne care te ajuta sa iti dai seama daca nu esti apreciata cum meriti. Iata care sunt acestea!

Cum iti dai seama daca nu esti apreciata cum meriti

1. Nu avansezi cand vine vorba de obiectivele vietii – Timpul pe care il petreci cu persoana respectiva sau cu grupul de oameni se concentreaza asupra vietii acestora sau asupra problemelor pe care le implica. Este posibil sa observi un dezechilibru in care le acorzi mai mult timp acestora, mai multa atentie emotionala sau mai mult ajutor logistic decat iti ofera acestia. Timpul petrecut impreuna nu te ajuta sa mergi mai departe catre obiectivele vietii tale.

2. Nu te simti recunoscuta – Ti-ai dori sa fii recunoscuta. Nu simti ca iti sunt observate talentele si contributiile. Vrei ceva sub forma aprecierii, recunostintei sau validarii.

3. Te simti suparata – Exista un sentiment in interiorul tau asemanator cu frustrarea sau furia cauzat de inegalitatea dintre ceea ce dai si ceea ce obtii. Iti auzi propriile cuvinte in cap si te gandesti ca ar trebui sa te aprecieze mai mult cei din jur. Vei vrea la un nivel subconstient sa nu mai faci atat de multe pentru persoana sau grupul de persoane.

Cum poti schimba aceste lucruri?

1. Fii clara – Ofera-i persoanei in cauza posibilitatea de a te aprecia. Este posibil sa nu isi dea seama ca iau mai multe de la tine decat ofera. Educ-o cu privire la cel mai semnificativ mod al aprecierii pentru tine.

2. Foloseste-ti puterea pentru a schimba conditiile – Daca persoana de langa tine nu da dovada ca ar fi capabila sa te aprecieze cum ai nevoie, fii constienta de ispita de a incerca sa o faci sa te aprecieze.

Observa daca tu continui sa ii faci pe plac, daca ii oferi mai multe decat iti ofera sau daca lucrezi chiar mai greu pentru a-ti demonstra valoarea. Daca da, acesta este un model de a da pentru a obtine. Adica le dai altora pentru a te simti apreciata in interiorul tau. Ceea ce oferi tu nu este din generozitate, ci esti folosita de alte persoane pentru nevoile lor.

In aceasta situatie, le oferi controlul asupra ta. Externalizezi capacitatea de a te simti valoroasa la alte persoane. In schimb, ar trebui sa fii cea care detine controlul asupra propriei persoane. Creeaza conditii care iti permit sa te simti implinita in viata.

Ii poti spune ca, daca nu obtii ceea ce ai nevoie, va trebui sa modifici termenii interactiunii. Poti sa stabilesti limite.  Poti spune ce lucruri esti dispusa sa faci in continuare si la ce esti dispusa sa renunti.

3. Gaseste oameni si situatii care te fac sa te simti apreciata – Cel mai important lucru pe care il poti face pentru a te afirma este sa iti vezi propria valoare si sa crezi ca meriti sa fii apreciata. Daca persoana de langa nu te apreciaza nici macar dupa ce ai castigat acest drept si l-ai cerut, atunci persoana respectiva isi dezvaluie limitarile. S-ar putea sa nu iti poata oferi ceea ce ai nevoie.

Fii dispusa sa dedici din ce in ce mai putin timp oamenilor si situatiilor care nu iti satisfac nevoile. Apoi indreapta-ti atentia spre oameni si situatii care te fac sa te simti apreciata, unde visurile tale sunt prioritare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!