Ori de cate ori ne imbolnavim, trebuie sa ne cercetam inima pentru a descoperi pe cine trebuie sa iertam.

Ori de cate ori ne imbolnavim, trebuie sa ne cercetam inima pentru a descoperi pe cine trebuie sa iertam.

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2020 in Spiritualitate

„Orice boala se naste din incapacitatea de a ierta pe cineva” si ca „ori de cate ori ne imbolnavim, trebuie sa aflam pe cine trebuie sa iertam.

Louise Hay ne spune ca persoana cea mai greu de iertat este intotdeauna CEA DE CARE TREBUIE SA TE DETASEZI CEL MAI MULT. Iertarea inseamna, printre altele, sa te detasezi, sa uiti. Ea nu are nimic de a face cu acceptarea unui comportament negativ, ci doar cu transcenderea unui anumit atasament. Nimeni nu trebuie sa stie CUM sa IERTE. Noi nu trebuie decat sa NE DORIM sa iertam, dupa care Universul va avea grija de amanunte.

Noua ne este atat de usor sa ne intelegem propria durere. In acest caz, de ce ne este atat de greu sa intelegem ca si EI, cei pe care ar trebui sa-i iertam, au suferit atunci cand au gresit fata de noi? Nu ar trebui sa uitam nicio clipa ca ei au facut cum au crezut ca era mai bine, tinand cont de nivelul lor de intelegere, de constiinta si de cunoasterea lor in acel moment.

Tot Louise Hay ne spune ca daca ne iubim, ne acceptam si NE APROBAM PE NOI INSINE EXACT ASA CUM SUNTEM, toate problemele din viata noastra se rezolva de la sine. In jurul nostru incep sa se produca mici miracole: sanatatea noastra se imbunatateste pe neasteptate, relatiile noastre devin mult mai satisfacatoare, iar creativitatea noastra infloreste din nou. Si toate aceste miracole se petrec fara nici cel mai mic efort din partea noastra.

Iubirea de sine si autoaprobarea, crearea unui spatiu personal in care sa predomine siguranta, increderea si acceptarea – atrag in viata noastra relatii noi, mai pline de iubire, o slujba noua (daca este cazul), o casa noua etc. Ele ii permit chiar si greutatii noastre corporale sa se normalizeze. Oamenii care se iubesc pe ei insisi si propriul lor corp nu comit niciodata abuzuri impotriva fiintei lor, dar nici impotriva altora.

Autoaprobarea si acceptarea de sine in momentul prezent sunt principalele secrete ale declansarii unor schimbari pozitive in fiecare domeniu al vietii noastre.

Iubirea de sine incepe intotdeauna cu renuntarea la orice fel de autocritici.

Autocritica ne blocheaza exact tiparul pe care dorim sa il schimbam. Invers, intelegerea si bunavointa fata de noi insine ne ajuta sa ne ajuta sa ne eliberam de acest tipar mental. Retine: tu te-ai criticat ani la rand, dar nu ai reusit sa schimbi nimic in bine in acest fel Acum foloseste si metoda inversa: aproba-te in tot ce faci si vezi ce se intampla.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!