Oamenii vor uita intotdeauna ce ai spus, vor uita ce ai facut, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta, iar ceea ce pleaca din interiorul tau nu se poate uita niciodata.

Oamenii vor uita intotdeauna ce ai spus, vor uita ce ai facut, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta, iar ceea ce pleaca din interiorul tau nu se poate uita niciodata.

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2020 in Dezvoltare Personala

Cate persoane ai intrebat ce fac si raspunsul din partea lor a fost acelasi: „Bine”. Cu cate persoane ai interactionat in mediul online si cu cate ai purtat o discutie fata in fata, aici facand bineinteles exceptie cele de la locul de munca, desi de multe ori si aceste discutii au loc tot in mediul online? A devenit mai simplu sa ii trimiti colegului un mesaj pe calculator decat sa il intrebi direct. Ne gandim daca nu cumva il deranjam si atunci mai bine tastam.

E pacat ca asa am inceput sa ne comportam si cu prietenii apropiati, a devenit mai usor sa ne urmarim sentimentele si starile in mediul virtual. Daca si-a postat o poza in care zambeste sau e in concediu atunci e fericit, ce rost are sa il mai bat la cap cu intrebari stupide. Si la urma urmei, raspunsul va fi acelasi “Bine”. Dam acelasi raspuns indiferent daca suntem tristi, suparati sau dezamagiti. Oare chiar am uitat sa ne exprimam sentimentele si tot ce simtim? Ne gandim deseori ca ar fi mai bine sa nu ii incarcam si pe ceilalti cu problemele noastre, dar oare acest lucru nu ne departeaza si mai mult?

E trist sa vezi relatii in care cei doi abia isi mai vorbesc si atunci cand acest lucru se intampla, relatia se degradeaza, si fiecare incepe sa isi traiasca viata separat. O relatie intre doi oameni incepe sa se distruga in momentul in care acestia nu isi mai vorbesc, in momentul in care nu isi mai exprima sentimentele, oricare ar fi acestea. Mai bine strigati-va nemultumirile unul altuia decat sa lasati comunicarea si mai apoi sentimentele sa moara.

Cand vorbiti transmiteti emotie si afectiune, cand taceti transmiteti doar indiferenta. Iar cand incepe sa apara indiferenta va urma teama, suspiciunea, gelozia si poate chiar infidelitatea. Toate acestea se nasc din lipsa comunicarii. Ati vazut cupluri care sa isi vorbeasca, sa isi zambeasca si sa se insele? Sau mai degraba ati vazut cupluri care s-au degradat in momentul in care cei doi abia ca se mai priveau, zambetele de pe chipurile lor au disparut si o liniste profunda le macina sufletul. Chiar daca erau aproape, sufletele lor se departau cu o viteza incredibila.

Retele de socializare prezente astazi in viata fiecaruia nu fac decat sa accentueze lipsa de comunicare dintre oameni. Ne dau senzatia ca avem o multime de prieteni, ca lumea ne asculta si ca suntem in centrul atentiei, cand de fapt realitatea e cu totul alta si in fata incercarilor vietii ne trezim mai singuri ca niciodata. E pacat ca am inceput sa folosim atat de gresit toate aceste retele de socializare. Am ajuns sa nu mai transmitem ceea ce simtim si afisam doar ce vrem ca ceilalti sa vada sau sa creada despre noi.

Am inceput sa ne ascundem in spatele unor poze care nu vor transmite emotii sau sentimente si astfel nu facem decat sa ne indepartam de realitate si sa devenim din ce in ce mai superficiali. Te-ai intrebat vreodata de ce pe Facebook toata lumea e fericita? Te-ai intrebat vreodata inainte sa postezi ceva daca e cu adevarat ceea ce simti sau e doar ce ai vrea sa vada altii?

Ar trebui sa ne amintim sa redevenim oameni, sa avem puterea de a ne exprima sentimentele, fericirea sau tristetea, bucuriile sau dezamagirile. Sa nu ne fie frica sa fim vulnerabili, deoarece intotdeauna sinceritatea a apropiat oamenii. Nu va fie frica sa spuneti ce simtiti cu adevarat si nu va mai ascundeti in spatele unor monitoare de unde va creati imagini superficiale si false.

Cand va veni timpul sa iti pui intrebarea legata de ce ai lasat in urma, oare ce vei raspunde?

O pagina de facebook, mesajele de la multi ani pe care le-ai scris din reflex, pozele cu ce ai mancat sau ai baut in oras, check-inurile din aeroport sau complimentele gratuite pe care le-ai facut apasand butonul Like? Oare e de ajuns?

Folositi retelele de socializare, dar luati doar ce este bun din toate acestea si nu le lasati sa va dezumanizeze. Simtiti si lasati-i pe cei de langa voi sa simta la randul lor, deoarece lucrurile pe care nu le simti se uita. Oamenii vor uita intotdeauna ce ai spus, vor uita ce ai facut, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta, iar ceea ce pleaca din interiorul tau nu se poate uita niciodata.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!