O vorba veche spune ca gura lumii nu o astupa nici pamantul! Sa nu care cumva sa iti afisezi in lume tristetea.

O vorba veche spune ca gura lumii nu o astupa nici pamantul! Sa nu care cumva sa iti afisezi in lume tristetea.

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Prieten adevărat este acela care te sfătuiește de bine, iar nu acela care îți laudă nebuniile.” – Anton Pann

Majoritatea oamenilor vor spune ca te iubesti prea mult, te victimizezi cu pasiune si, cei mai religiosi dintre ei vor afirma banal cum ca iti lipseste credinta. Nu se vor ridica o mie de oameni sa isi dea cu parerea despre suferinta ta, dar zece-douazeci de mii, in sinele lor, iti vor intocmi cu maiestrie acel tribunal al vietii. Au uitat saracii, ca aratandu-te cu degetul, se vadesc pe ei ca oameni.

Sa nu iti etalezi fericirea cu nonsalanta si simplitate in ochii altora. Esti om si trebuie sa fii imperfect, asemenea celor care te privesc. Altfel, te vor invidia o suta de oameni, cinci isi vor da cu parerea si unul, de-abia unul!, te va iubi si se va bucura pentru tine. Vei fi vinovat in ochii multora de umbrirea fericirii lor. Cum indraznesti si cine te crezi sa spui ca esti fericit? Nu vezi ca afara ploua si cerul e mohorat? Fii ca toti ceilalti: plictisit de viata, sumbru, serios, sau nebun dupa dezvoltare personala, zen-uri picate din cer si reflectii second hand..

Dar mai mult decat toate, arata-te stresat. Vei reusi sa aduci bucurie in multe suflete hainé. Ce frumos vor spune: ”Nu a reusit sa faca acel lucru. Eu sunt mai bun decat el. Trebuia sa faca asa si asa, nu cum a facut el. Eu asa am facut la acea vreme!”

Sa nu cumva sa indraznesti sa spui ca-L iubesti mult pe Dumnezeu sau pe vreun om. Te rog frumos! Nu aduce jigniri la adresa demnitatii altora. Te vor considera habotnic, prost, increzut, sentimental, slab, naiv, credul si cu interese ascunse. Sigur vrei sa iti creezi adepti, sa te folosesti de banii lor si sa sucesti bine de tot mintile celor asemenea tie. Daca tot ai atata fericire si iubire in tine, cum de iti permiti sa o afisezi in public? Tine-o pentru tine si lasa oamenii in pace.

Au ei destule pe cap, nu mai au nevoie si de fericirea ta sau de sentimentele tale. E plin internetul de trairi fabuloase si experiente spirituale nascute din esecuri copy paste sau din prea plinul imaginatiei unora. Vrei cumva sa fii si tu unul dintre ei?

Sub absolut nici o forma sa nu indraznesti sa fii natural. Adica sa razi, sa plangi, sa zambesti, sa spui ce simti atunci cand simti ca trebuie sa faci asemenea lucruri. Sigur esti vreun fatarnic sau ipocrit contagios si periculos, care prin naturaletea sa, isi bate joc cu sarcasm de nivelul mult prea ridicat de cultura si de incredere in fortele proprii ale lumii de astazi.

Sigur Dumnezeu te-a creat ca sa fii o fiinta:

  1. – mediocra, iar nu spontana;
  2. – trista, iar nu cu veselie pe chip;
  3. – copiind la nesfarsit pe altii, iar nu dand viata frumosului pe care El l-a sadit in tine;
  4. – cu multe inhibitii, ca nu cumva sa deranjezi pe altii, iar nu comunicativa si optimista;

Cand a iesit acea vorba spontana si plina de duh din gura poporului simplu, „Gura lumii nu o astupa nici pamantul”, a umplut de mangaiere sufletul celui necajit si intristat. Cum si de ce anume trebuie sa te comporti ca lumea sa te placa? Mereu iti spui ca faci parte din lume, uitand ca de fapt si de drept, lumea face parte din tine iar nu invers.

In alta ordine de idei, lumea are drepturi asupra ta in functie de informatiile pe care le detine despre tine. Dar, surpriza! Daca nu le are, sigur le poate inventa si reinventa dupa bunul plac al ei.

Fii natural si descopera oamenilor din sufletul tau, doar atat cat e nevoie ca un suflet undeva, candva, citindu-te sau auzindu-te, chiar vazandu-te, sa se bucure si sa se indrepte catre Cel Care L-a creat.

Orice alterare a scopului tau nobil nu va face decat sa te bage in gura lumii, avand posibilitatea sa exercite asupra ta toate drepturile de rigoare ale acestei actiuni.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!