O prietenie adevarata e din ce in ce mai greu sa o tii in zilele noastre…

E drept că banii nu cresc în copaci, aşa cum probabil îţi spuneau părinţii atunci când le cereai câte-n lună şi în stele, însă plantele îţi oferă beneficii emoţionale şi au un impact puternic asupra sănătăţii. Unde mai pui că principiile Feng Shui transformă plantele în simboluri ale fericirii, sănătăţii, înţelepciunii, purităţii, iubirii, bunăstării, longevităţii şi norocului în general. Plantele asociate prosperităţii au, de regulă, frunze care seamănă cu monede sau pietre preţioase. Cele despre care se spune că aduc prosperitatea cresc repede şi drept, având puţine ramuri. Plantele care atrag dragostea au flori feminine, care apar de regulă la începutul primăverii, după o iarnă îndelungată. Ştiai, de exemplu, că frunzele de căpşune aşezate pe platourile folosite la mesele festive atrag circumstanţe favorabile pentru invitaţii tăi? Dacă vrei ca ghinionul să te ocolească şi să atragi în viaţa ta norocul, ai grijă să ai prin preajmă cel puţin una dintre următoarele plante: Bambusul norocos (dracaena sanderiana) are reputaţia de a atrage sănătatea, bogăţia, fericirea şi iubirea. Tulpinile sale, cultivate cu măiestrie şi legate în fascicule atrag un anumit tip de energie în funcţie de câte fire creşti într-un mănunchi, după cum urmează:
  • - 2 fire de bambus atrag dragostea şi îţi dublează norocul;
  • - 3 fire de bambus aduc împreună fericirea, o viaţă lungă şi bunăstarea;
  • - 4 fire de bambus atrag energia negativa, aşa că ar fi bine să eviţi această asociere;
  • - 5 sau 7 fire de bambus atrag sănătatea;
  • - 6 sau 8 fire atrag bogăţia;
  • - 9 fire creează condiţii favorabile norocului;
  • - 10 fire îţi aduc numai bucurii;
  • - 21 de fire sporesc sănătatea şi prosperitatea;
Tulsi, busuiocul sfant (Ocimum tenuiflorum) Această plantă are o semnificaţie puternică în mitologia hindusă. Planta a două zeităţi, Krishna şi Vishnu, Tulsi simbolizează puritatea. Frunzele acestei plante pot fi folosite pentru a purifica orice, de la hrană şi până la haine. Astfel, planta purifică spaţiul de energiile negative şi face loc norocului în viaţa ta. În plus, dacă foloseşti busuiocul crescut în casă în mâncărurile preparate de tine, acesta trezeşte pasiunea în cel care le consumă. Arborele banilor (Epipremnum aureum) Secretul acestei plante folosite pentru a spori energia pozitivă care atrage norocul constă în poziţionarea ei. Deşi arată excepţional atunci când sunt aşezate la înălţime, dând senzaţia de "curgere", pentru a aduce bogăţie în casă, frunzele acestei plante trebuie să fie orientate în sus, aşa că aşaz-o lângă o altă plantă de care se poate agăţa. Pentru a spori efectele pozitive ale acestei plante, este recomandat să aşezi 3 sau 5 la un loc, pentru ca acestea să se "împletească". Evită, însă, combinarea a 4 plante, întrucât aduc ghinion. Ba mai mult, credinţa populară spune că se vor îmbogăţi aceia care "fură" butaşii, în timp ce proprietarii "păgubiţi" riscă să îşi piardă averea. Caprifoi (Lonicera caprifolium) Această plantă aduce noroc la bani şi are rol de protecţie împotriva energiilor negative. Mirosul de caprifoi ascute intuiţia, iar florile strivite, aşezate pe frunte, contribuie la dezvoltarea capacităţilor psihice. Cordiline, planta norocului (Cordyline fruticosa) Această plantă are frunzele în culori vibrante variate, iar în Polinezia se credea că ar avea puteri mistice. Cei care aleg această plantă pentru apartament au parte de noroc pe toate planurile, iar dacă aleg să îngrijească două tulpini sub acelaşi acoperiş, îşi dublează norocul şi şansele de a-şi găsi marea dragoste. Arborele de jad (Crassula ovata) Principiile Feng Shui sugerează că plantele cu frunze rotunde aduc noroc celor care le cresc, iar Arborele de jad nu face excepţie, ba chiar se spune că are o putere deosebită în acest sens. În Asia, Arborele de jad este folosit în mod special pentru a favoriza energiile pozitive pe plan financiar. Această plantă ce simbolizează creşterea, noile începuturi, bunăstarea şi prosperitatea este un cadou tradiţional oferit mai ales oamenilor de afaceri. Se recomandă ca Arborele de jad să fie plasat aproape de o intrare sau într-un colţ în zona de sud-est, pentru a aduce prosperitate şi succes. Limba soacrei (Sansevieria trifasciata) Motivul pentru care se spune despre această plantă că ar aduce noroc este abilitatea ei de a absorbi gazele toxice din mediu, precum formaldehida si benzenul. În plus, contribuie la sporirea umidităţii mediului, generând un cadru propice pentru dezvoltarea altor plante. Astfel, se presupune că Limba soacrei aduce noroc în ceea ce priveşte problemele de sănătate.
Publicitate

“Adevărata prietenie este asemeni unei bune sănătăți ; valoarea ei este adesea recunoscută după ce este pierdută.” – Charles Caleb Colton

Asa ma incapatanez sa pastrez legatura cu oamenii! Eu o fac pentru ca-mi pasa, pentru ca ma atasez, pentru ca am obiceiul de a-mi dori sa mai schimb cate un ce faci cu unii… Si trag de acele legaturi si incerc sa le fac sa nu se desfaca.

In mintea mea atunci cand stai langa un om o perioada destul de mare, daramite ani de zile, nu vrei ca atunci cand viata va separa drumurile sa separe si prietenia dintre voi, sau ceea ce credeai a fi prietenie. M-a durut fiecare despartire de cate cineva drag… si m-a durut si mai rau cand am intalnit omul pe strada si l-am simtit un strain… Sau ca pe cineva alaturi de care nu se vede ca am stat ani din viata, caruia ii zambesc si-i spun un banal „Buna”.

Oare atat a mai ramas? Un salut timid si formal? Oare toate zambetele, amintirile, momentele care ne-au unit candva se pot evapora atat de mult incat sa fie constranse intr-un simplu salut?

Ei bine, pentru mine o prietenie inseamna mult mai mult. Nu spun ca sunt cel mai bun prieten din lume, nici pe departe, am si eu minusurile mele si credeti-ma ca stiu ce spun.

Daca ar fi dupa mine as fi aproape de toata lumea, as asculta pe toata lumea si le-as oferi o imbratisare. Dar nu pot. Nu pot pentru ca nu ma identific cu toti, si sa ma prefac nu vreau…

Publicitate

Insa pentru ca o relatie sa dureze trebuie sa mai stii cate ceva din viata acelui om. Ori mie mi se intampla sa raman in tacere pentru ca realizez ca au trecut ani de cand nu mai stiu care e viata celor pe care candva ii numeam prieteni si despre care scriam cu dor.

Oricat de atasat ai fi la un moment dat de cineva, poti ajunge intr-un punct in care sa-ti dai seama ca ai in fata ta un om de care candva ai fost legata, dar care in prezent e doar cineva pe care-l cunosti…

Prieteniile se schimba, de la cele pe care le avem din copilarie pana la cele pe care ni le formam azi. Toate pot ajunge la un moment dat sa fie doar o amintire.

Mi-am dorit sa tin legatura, din pacate nu s-a putut. Si desi mi-am spus ca nu mai fac niciun efort pentru a avea o relatie de prietenie cat mai lunga cineva care nu depune la randul sau eforturi, undeva in suflet imi pare rau ca s-a terminat asa. Dar nu ma voi mai agata de nimeni doar de dragul de a o face si pentru a da bine in fata celorlalti.

“Cei mai adevărați prieteni sunt aceia care îți vor sta alături în cele mai întunecoase momente; pentru că sunt gata să înfrunte umbrele împreună cu tine. Și îți sunt alături în cele mai frumoase momente pentru că nu le este teamă să te vadă strălucind.” – Nicole Yatsonsky

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala