O poveste minunata: nu ai de ce sa fii trista, oricum calatoria noastra aici e destul de scurta sa pierdem timpul cu suparari

O poveste minunata: nu ai de ce sa fii trista, oricum calatoria noastra aici e destul de scurta sa pierdem timpul cu suparari

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 January 2020 in De Suflet

Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.

Cititi o povestire care circula pe internet si care ne aminteste ca timpul pe care il petrecem unii cu altii este foarte scurt si ca nu merita sa il irosim prinsi in certuri, orgolii si rautati marunte.

Nu pune la suflet. Calatoria noastra impreuna este atat de scurta…

O tanara a luat autobuzul pentru a ajunge la destinatia in care isi dorea sa ajunga. S-a asezat pe locul ei si privea linistita pe fereastra, pierduta in gandurile ei. La urmatoarea statie, o batrana doamna galagioasa si morocanoasa a venit si s-a asezat chiar langa ea. S-a trantit pe scaun si a inceput sa invadeze si scaunul tinerei cu numeroasele ei bagaje. Ba chiar a lovit-o si nici nu si-a cerut scuze, fiind prea ocupata sa isi verse naduful si nemultumirile ei.

Persoana care statea de cealalta parte a tinerei s-a suparat si a intrebat-o de ce nu a vorbit, de ce nu i-a spus nimic doamnei in varsta.

Tanara a raspuns cu un zambet:

“Nu este necesar sa fii agresiv si impertinent sau sa te certi in privinta a ceva atat de neimportant, calatoria noastra impreuna este atat de scurta. Eu o sa cobor la urmatoarea statie.”

“Daca ii raspunzi mojiciei tot cu mojicie, nu vei ajunge nicaieri. Probabil ca batrana doamna ar fi continuat sa fie si mai nepoliticoasa si agresiva si am fi ajuns sa ne certam. Nu acesta este exemplul sau lectia pe care as dori sa le ofer.”

Acest raspuns merita sa fie scris cu litere de aur:

“Nu este necesar sa te certi in privinta a ceva atat de nesimnificativ, calatoria noastra impreuna este atat de scurta!”

Daca fiecare din noi ar realiza ca timpul pe care il petrecem aici este atat de scurt… ca a-l intuneca cu certuri, discutii aprinse si pline de ura si reprosuri, cu lipsa de iertare, cu grosolanie, cu nemultumire, cu o atitudine agresiva gata sa gaseasca imediat greselile din celalalt este doar o pierdere inutila de timp si energie…

Ti-a frant cineva inima? Incearca sa privesti mai departe, chiar daca probabil ca iti este al naibii de greu. Calatoria este atat de scurta…

Te-a tradat cineva, te-a umilit, te-a numit in fel si fel sau te-a inselat? Oricat ti-ar fi de greu sa uiti, incearca sa ierti, calatoria este atat de scurta.

Indiferent de cate suparari ne aduce cineva, sa ne amintim ca “drumul nostru impreuna este foarte scurt.”

Nimeni nu stie cat dureaza exact aceasta calatorie. Nimeni nu stie cand va sosi timpul pentru urmatoarea sa statie sau cand va fi ultima sa oprire. “Calatoria noastra impreuna este atat de scurta”…

Sa ne pretuim prietenii si familia. Sa fim respectuosi, buni si sa ne iertam unii pe ceilalti. Sa ne umplem inimile cu recunostinta si bucurie. Sa vedem binele din ceilalti si nu uratul.

Daca te-am ranit vreodata, eu iti cer iertare. Daca tu m-ai ranit vreodata, sa stii ca ai deja iertarea mea.

La urma urmei, “calatoria noastra impreuna este atat de scurta”.

Nu mai am timp pentru anumite lucruri, nu pentru ca am devenit aroganta, ci pur si simplu pentru ca am ajuns intr-un punct in viata mea in care nu vreau sa pierd mai mult timp cu lucruri care ma nemultumesc sau ma dor. Nu am timp nici pentru cinism, critici excesive si rugaminti mincinoase.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!