O pilda pentru sufletul tau – conversatie cu Iisus – “Pastreaza-ti credinta si scapa de frica. Nu avea incredere in indoielile tale si nu iti pune la indoiala convingerile. Viata este un mister de rezolvat, nu o problema de rezolvat”

Draga mea soție, Iți scriu această scrisoare pentru a-ți spune că te părăsesc, pentru totdeauna! Ți-am fost fidel timp de 7 ani, însă aceste ultime două săptămâni au fost un adevărat coșmar pentru mine. Azi m-a sunat șeful tău pentru a-mi spune că ți-ai dat demisia și asta a pus capac. Săptămâna trecută am venit acasă cu o tunsoare nouă, ți-am gătit cina și am purtat boxerii din mătase care îți plac ție, iar tu nici măcar nu ai observat. Ai mâncat în 2 minute și te-ai dus direct în pat. Nu îmi mai spui că mă iubești, nu vrei să te mai ating. Ori mă înșeli ori nu mă mai iubești...indiferent care ar fi varianta, eu plec! Fostul tău soț! P.S. Nu încerca să mă cauți! Eu și sora ta ne mutăm împreună in Virginia, să ai o viață minunată! Răspunsul ei sună cam așa: Dragul meu fost soț, Chiar mi-ai bucurat ziua cu această scrisoare! Este adevărat că suntem căsătoriți de 7 ani, însă nu ai fost chiar cel mai bun soț! Am observat noua ta tunsoare, însă arătai ca o femeie, voiai să îți spun asta? Mama m-a învățat ca mai bine să nu spun nimic, decât să spun ceva urât! Atunci când mi-ai gătit cina preferată, probabil că m-ai confundat cu sora mea, eu nu mai mănânc porc de 7 ani! În ceea ce privește acei boxeri, nu le-am dat importanță deoarece eticheta arăta prețul de 200 lei, iar coincidenta era ca sora mea doar ce împrumutase 200 lei, în acea dimineață, de la mine. Eu chiar te-am iubit și credeam că mai este ceva de făcut pentru noi... când am câștigat la loto, 10 milioane de dolari, am simțit nevoia să îmi dau demisia și am cumpărat două bilete, pentru noi, către Jamaica, însă când am ajuns acasă, plecasei deja... totul se întâmplă cu un motiv, așa că sper ca acum să ai tot ceea ce îți dorești! Avocatul m-a asigurat că în urma scrisorii redactate de tine, nu vei primi nimic de la mine... așa că, ai grijă de tine! Cu drag, Fosta ta soție, bogată și liberă! Sursa: pentrusuflet.com
Publicitate

Totul se misca prea rapid in viata mea. Simt ca nu mai pot face fata presiunilor si problemelor.

Iisus: “Fiule, m-ai chemat?”

Barbatul: “Sa te chem? Nu. Cum sa fac asta?”

Iisus: “Nu stiu. Am simtit ca te rogi. Am auzit rugaciunile tale. Asa ca am crezut ca este un moment bun sa discutam.”

Barbatul: “Da, trec printr-o perioada urata. Poate ca o discutie cu tine ma ajuta sa ma simt mai bine. De fapt… sunt foarte ocupat acum. Am multe probleme pe cap.”

Iisus: “Cu ce esti ocupat? Furnicile sunt ocupate tot timpul, nu oamenii.”

Barbatul: “Nu stiu, dar nu reusesc sa gasesc timp liber. Viata a devenit prea agitata. Tot timpul ma grabesc si simt ca abia mai traiesc.”

Iisus: “Sigur ca simti asta. Activitatea te tine ocupat. Dar productivitatea te ajuta sa obtii rezultate. Activitatea consuma timp, insa productivitatea te elibereaza.”

Barbatul: “Inteleg. Dar eu inca nu imi pot da seama. Spune-mi, de ce a devenit viata complicata acum?”

Iisus: “Opreste-te din a analiza viata acum. Doar traieste. Analizarea face ca totul sa fie complicat.”

Barbatul: “De ce suntem in mod constant nefericiti?”

Iisus: “Azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri. Esti ingrijorat pentru ca analizezi totul. Ingrijorarea a devenit obiceiul tau. De aceea nu esti fericit.”

Barbatul: “Dar cum sa nu ne facem griji cand exista atat de multa incertitudine?”

Iisus: “Incertitudinea este inevitabila, insa ingrijorarea este optionala.”

Barbatul: “Dar atunci.. exista atat de multa durere din cauza incertitudinii.”

Iisus: “Durerea este inevitabila, dar suferinta este optionala.”

Barbatul: “Daca suferinta este optionala.. de ce oamenii sufera mereu?”

Iisus: “Diamantul nu poate fi lustruit fara frecare. Aurul nu poate fi purificat fara foc. Oamenii buni trec prin incercari, dar nu sufera. Cu acea experienta din viata lor devin mai buni, nu mai rai.”

Barbatul: “Vrei sa spui ca o astfel de experienta este utila?”

Iisus: “Da. Experienta este un profesor dur. Mai intai trebuie sa dai testul, iar apoi iti sunt prezentate lectiile.”

Barbatul: “Dar, totusi… de ce ar trebui sa trecem prin astfel de teste? De ce nu putem fi liberi de probleme?”

Iisus: “Problemele sunt benefice. Puterea interioara vine din lupta si rezistenta, nu atunci cand esti liber de probleme.”

Publicitate

Barbatul: “Sincer, in mijlocul atator probleme, noi nu stim unde ne indreptam.”

Iisus: “Daca te uiti in afara… nu vei stii unde te indrepti. Uita-te inauntrul tau. Privind afara, visezi. Privind in interior, te trezesti. Ochii te ajuta sa vezi, insa inima ofera o imagine.”

Barbatul: “Uneori daca nu reusesc suficient de repede mi se pare ca dau gres si ca nu ma deplasez in directia buna. Ce ar trebui sa fac?”

Iisus: “Succesul este o masura decisa de altii. Satisfactia este o masura conform hotararii tale. Stiind drumul tau este mai bine decat sa o iei pe scurtatura. Tu lucrezi cu o busola, lasa-I pe altii sa lucreze cu ceasul.”

Barbatul: “In vremurile grele, ce pot face pentru a fi motivat?”

Iisus: “Intotdeauna uita-te la cat de departe ai ajuns decat la cat de departe trebuie sa mergi. Conteaza mereu pe binecuvantarea ta si nu lasa ca lucrurile care iti lipsesc sa te deprime.”

Barbatul: “Ce te surprinde cel mai mult la oameni?”

Iisus: “Cand sufera oamenii intreaba DE CE EU?… Cand prospera si sunt fericiti niciodata nu intreaba DE CE EU?. Toata lumea doreste sa aiba adevarul de partea lor, dar putini vor sa fie de partea adevarului.”

Barbatul: “Uneori ma intreb cine sunt, de ce sunt aici. Nu pot gasi raspunsul.”

Iisus: “Nu incerca sa afli cine esti, ci sa determini cine vrei sa fii. Nu mai cauta scopul tau. Creeaza-l. Viata nu este un proces de descoperire, ci un proces de creatie.”

Barbatul: “Cum pot avea parte de tot binele din viata?”

Iisus: “Infrunta-ti trecutul fara regrete. Accepta-ti prezentul cu incredere. Pregateste-te pentru viitor fara teama!”

Barbatul: “O ultima intrebare: Uneori simt ca rugaciunile mele nu sunt ascultate. Este adevarat?”

Iisus: “Nu exista rugaciuni fara raspuns. Dar uneori raspunsul este NU.

Barbatul: “Iti multumesc pentru aceasta minunata discutie. Sunt atat de fericit pentru a incepe ziua cu un nou sentiment de inspiratie.”

Iisus: “Pastreaza-ti credinta si scapa de frica. Nu avea incredere in indoielile tale si nu iti pune la indoiala convingerile. Viata este un mister de rezolvat, nu o problema de rezolvat. Ai incredere in mine. Viata este minunata daca stii cum sa o traiesti.”

Barbatul: “Iti multumesc foarte mult.”

Publicitate
Alte Articole
Pilde
Cele 4 lumânări (citiți și luați aminte!) Patru lumânări ardeau încetişor. Ambianţa era atât de plăcută, încât le puteai auzi vorbind: – Eu sunt Pacea, spunea una dintre ele, oricum, nimeni nu mă mai poate păstra aprinsă. Cred că mă voi stinge… – Eu sunt Credinţa, spunea alta. Dincolo de tot ce se întîmplă, eu am fost lipsită de orice obligaţie, aşa că nu mai are nici un sens să stau aprinsă. Şi numai a terminat de vorbit, că o adiere blândă a stins-o. – Eu sunt Iubirea, declară a treia lumânare. Nu mai am putere să stau aprinsă. Oamenii mă dau la o parte şi nu-mi mai înţeleg valoarea. Ei nu mai pot să-l iubească măcar pe aproapele lor. Spunând acestea, s-a stins încetişor. Între timp, în încăpere intră un copilaş, văzu cele trei lumânări stinse şi zise: – De ce nu ardeţi? Vai, ar trebui să fiţi aprinse mereu! Spunând acestea, copilul începu să plângă. Atunci cea de a patra lumânare i-a spus în şoaptă: – Nu-ţi fie frică! Câtă vreme mai ard eu, le poţi aprinde din nou şi pe toate celelalte. Eu sunt Nădejdea. Copilul luă Nădejdea şi le aprinse pe celelalte… Daca ti-a placut aceasta pilda frumoasa despre viata, te rugam sa distribui si tu mai departe, pentru a o citi si prietenii tai. Iti multumim!

Ultima casă. Poveste cu tâlc.

Un meşter tâmplar urma să iasă la pensie după o carieră lungă, dedicată construirii caselor. Însă, la începutul carierei de tâmplar, când lucra pentru un cunoscut antreprenor, acesta i-a cerut să-i facă o promisiune specială. – Ce promisiune? – Tâmplarul a trebuit să-i promită antreprenorului ca fiecare casă pe care urma să o construiască avea să o considere că pe cel mai important proiect pe care l-a primit vreodată. A trebuit să promită să construiască fiecare casă cu dăruire, grijă şi dragoste. Înainte să se pensioneze, tâmplarul s-a dus la biroul şefului că să-l înştiinţeze ca locuinţa la care lucra avea să fie ultima din carierea lui. Şeful i-a spus că-i pare rău că pleacă de la ei şi l-a rugat, dacă se poate, să-i facă o ultimă favoare. “Mai construieşte încă o casă”, i-a cerut angajatorul, “după care poţi să te pensionezi.” Tâmplarul, care-l respecta foarte mult pe şeful lui, a acceptat şi s-a apucat imediat să construiască noua casă. Însă, spre deosebire de toate casele pe care le construise de-a lungul anilor, acum nu s-a mai folosit de toate cunoştinţele sale şi a aplicat tot felul de metode rapide ca să termine casa în timp record şi să se pensioneze repede. A făcut treabă de mântuială, a folosit materiale de calitate inferioară şi s-a grăbit să termine lucrarea. În câteva săptămâni, casa a fost gata, iar tâmplarul s-a dus să-l înştiinţeze pe şeful lui. “Mulţumesc că ai făcut asta pentru mine”, i-a spus şeful, cu blândeţe în glas. Apoi i-a dat tâmplarului cheile de la uşa casei. “Sunt cheile tale. Casa pe care tocmai ai construit-o e cadoul meu de pensionare pentru tine, ca semn de respect pentru toţi aceşti ani de trudă şi dăruire.” Tâmplarul a încremenit de uimire. Nu-i venea să creadă că locuinţa pe care tocmai o terminase era a lui. Dacă ar fi ştiut, şi-ar fi dat toată silinţa s-o facă mai bună. Vedeti...tâmplarul a încălcat cea mai importantă promisiune pe care şi-o luase faţă de angajator şi de el însuşi, promisiunea că-şi va face meseria cât mai bine, cu toată măiestria de care era capabil. Şi, fiindcă şi-a încălcat acest angajament esenţial, a ajuns să locuiască în singură casa prost făcută din toate câte construise în cariera lui. Aşa se întâmplă şi în viaţa noastră. Trebuie să ne ţinem de promisiuni şi sa nu ajungem să trăim în situaţii nu tocmai ideale, situaţii pe care le-am creat noi înşine, prin faptele noastre. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!