Ai incredere in tine, valoarea ta este mult peste ce cred cei din jur

Publicitate

Odata un tanar s-a apropiat de un intelept si i-a spus suspinand:

– Am venit la tine pentru ca ma simt atat de slab si inferior fata de ceilalti, incat nu mai vreau sa traiesc. Toti din jurul meu spun ca sunt un ratat, un idiot. Te rog, inteleptule, ajuta-ma.

Inteleptul, privind atent tanarul, i-a raspuns repede:

– Iarta-ma, dar acum sunt foarte ocupat si nu te pot ajuta. Trebuie sa rezolv o problema foarte importanta – si gandindu-se putin, a adagat:

– Dar daca esti de acord sa ma ajuti sa rezolv aceasta problema, cu drag te ajut si eu.

– Cu… cu placere, inteleptule, a soptit neincrezut tanarul.

– Bine, a spus inteleptul si a scos de pe degetul mic al mainii stangi un inelus cu o piatra frumoasa pe el.

– Ia calul meu si pleaca imediat la piata. Trebuie urgent sa vinzi acest inel, ca sa dau o datorie. incearca sa il vinzi pe un pret bun, dar in nici un caz sa nu fie mai putin decat o moneda de aur. Mergi si intoarce-te repede.

Tanarul a plecat. Ajungand la piata, el a inceput sa propuna inelul mai multor vanzatori. La inceput acestia priveau cu interes inelul. Dar era suficient sa auda pretul, ca pierdeau orice interes. Unii radeau fatis de tanar, altii pur si simplu ii intorceau spatele. Numai un vanzator batran i-a explicat ca o moneda de aur este un pret prea mare pentru un asemenea inel si ca ar putea sa-l cumpere cel mult pentru o moneda de argint.

Auzind vorbele batranului, tanarul s-a intristat mult, amintindu-si de ordinul inteleptului de a nu vinde mai ieftin decat o moneda de aur. Dupa ce a tot propus inelul la cativa zeci de oameni, tanarul a urcat pe cal si a venit la intelept.

– Inteleptule, nu am reusit sa indeplinesc rugamintea ta – a spus el cu tristete. – in cel mai bun caz as fi putut lua de pe acest inel o moneda de argint. Tu insa nu ai vrut mai putin de o moneda de aur.

– Tinere, tu numai ce ai spus cuvinte de aur. – i-a raspuns batranul. – Inainte sa incerci sa vinzi inelul, trebuia cel putin sa-i afli adevarata valoare. insa cine ar fi putut face asta daca nu un giuvaiergiu? Du-te asadar la un giuvaiergiu si intreaba cat ofera pentru asa inel. Insa indiferent cat iti va propune, sa te intorci la mine cu inelul.

Tanarul a plecat la giuvaiergiu si l-a intrebat cat face inelul. Acesta l-a analizat mult timp, apoi l-a cantarit si in cele din urma s-a adresat catre tanar.

– Transmite-i inteleptului ca acum nu pot sa-i ofer mai mult de cincizeci de monede de aur. Dar daca va astepta putin, ii voi putea da 70 de monede de aur pentru acest inel.

– saptezeci de monede? – a zambit uimit tanarul? – Imposibil. si a alergat din nou catre intelept.

Publicitate

– Aseaza-te aici, – a spus inteleptul, ascultand povestea baiatului. si tine minte, fiule, ca in realitate tu esti acest inel. Unic si nepretuit. Sa-ti aprecieze valoarea poate doar un expert. Atunci de ce mergi prin piata, asteptand sa-ti spuna pretul primul intalnit?

Morala: in fiecare din noi exista un potential enorm. Conteaza doar sa nu-l pierzi degeaba, la prima dezaprobare nefondata.

Sursa: devorbacutine

Te-ai întrebat deja ce valoare ai? Dacă îţi măsori valoarea prin prisma materialului din care este alcătuit organismul tău, ca de exemplu apă, fier, calciu, grăsime şi alte substanţe, valorezi mai puţin de cincizeci de dolari! Dar există şi alte modalităţi de a-ţi măsura valoarea. Keith Knuit spune că organismul tău este compus din aproximativ un septilion de atomi, echivalentul unei cifre cu 27 de zerouri. Pentru a ne ajuta să înţelegem acest număr, Knuit s-a folosit de următoarea ilustraţie:

Să ne imaginăm un potop de seminţe care cad din cer. Atunci când suprafaţa egală ca teritoriu cu cea a statului Pennsylvania (aproximativ o sută opt mii de kilometri pătraţi) este acoperită de o pătură de seminţe înaltă de un metru, putem spune că a plouat cu un cvadrilion de seminţe. Dar încă mai lipsesc nouă de zero, aşa că avem nevoie de mai multe seminţe. Să continuăm deci să acoperim suprafaţa pământului, inclusiv oceanele, cu o pătură de seminţe înaltă de un metru.

După aceea, să mergem în spaţiu şi să găsim două sute cincizeci de planete de aceeaşi dimensiune cu a pământului şi să le acoperim cu o pătură de un metru de seminţe. Atunci vom avea un sextilion de seminţe, adică încă ne mai lipsesc trei de zero pentru a ajunge la septilion. Atunci trebuie să mergem în cosmos şi să găsim două sute cincizeci de mii de planete cu aceeaşi dimensiune cu a pământului şi să le acoperim cu o pătură de un metru de seminţe. Acum avem un septilion de seminţe, număr egal cu numărul atomilor din organismul nostru.

Cum am putea calcula valoarea acestor seminţe? Knuit spune că atomii din organism au potenţialul de a genera unsprezece milioane de kilowatti pe oră la 450 g de greutate corporală. Adică, dacă tu ai 45 kg şi compania de electricitate plăteşte şapte cenţi per kw/oră, valoarea potenţială în electricitate este de şaptezeci şi şapte de milioane de dolari! Desigur, ar trebui să mori pentru a primi aceşti bani. Ai fi dispus să îţi dai viaţa pentru şaptezeci şi şapte de milioane de dolari?

Eu vreau să spun că, cu toate aceste calcule matematice complicate, nimeni nu poate pune un preţ pe fiinţa ta. De fapt, pentru Dumnezeu, tu valorezi mai mult; atât de mult încât Hristos Şi-a dat viaţa pentru tine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

“Toti sunt nepasatori atunci cand esti la greu…” – O pilda inteleapta care ne arata realitatea din ziua de azi…

Publicitate

“Se spune ca timpul schimba lucrurile. In realitate tu esti cel ce trebuie sa o faca.”

Pilda capcanei de soareci

Privind prin gaura din perete, un soricel ii vazu pe fermier si pe sotia sa desfacand un pachet. Oare ce se afla acolo? se intreba soricelul. A fost ingrozit sa vada ca in pachet era o capcana pentru soareci.

Intorcandu-se la ferma, soricelul dadu de veste tuturor despre ceea ce vazuse.

– Este o capcana pentru soricei in casa! Este o capcana pentru soricei in casa!

Gaina a cloncanit, si-a ridicat capul si a spus:

– Domnule soarece, iti pot spune doar atat. inteleg ca este o problema grava pentru dumneata, dar nu are nicio consecinta asupra mea. Nu pot fi deranjata de aceasta informatie.

Apoi soricelul se duse la porc si ii spuse: „Este o capcana pentru soricei in casa!”

Porcul a fost impresionat, dar a raspuns: „- Regret domnule soarece, nu pot face nimic, poate doar sa ma rog pentru tine. Poti sa fii sigur ca esti in rugaciunile mele viitoare”

Soricelul s-a dus apoi la vaca si i-a zis si ei: „Este o capcana pentru soricei in casa!”

Vaca i-a raspuns:

– Wow, domnule soricel, imi pare rau pentru tine, dar in ceea ce ma priveste pe mine aceasta capcana nu ma poate rani in nici un fel.

In cele din urma, soricelul s-a intors in casa foarte deznadajduit si s-a decis sa infrunte de unul singur capcana.in acea noapte s-a auzit un sunet care vestea ca ceva fusese prins in capcana.

Sotia fermierului se grabi sa vada despre ce este vorba, dar din cauza intunericului nu a vazut ca in capcana era coada unui sarpe mare si veninos. Acesta a muscat-o! Fermierul se grabi cu sotia sa la spital, apoi o aduse acasa cu febra mare.

Publicitate

Toata lumea stie ca un bun remediu impotriva febrei este supa de pui, asa ca fermierul se duse si sacrifica gaina. Cu toate acestea, starea sotiei sale se inrautatea.

Prietenii si vecinii venisera sa stea cu ea, iar pentru a-i putea hrani, fermierul a taiat si porcul.

Sotia fermierului nu se insanatosi si in cele din urma a murit.

La inmormantare au venit atat de multe persoane incat fermierul a sacrificat si vaca pentru a-i hrani pe toti.

soricelul privea acum prin gaura din perete, cu multa tristete…

Morala: Toti suntem intr-o calatorie numita viata. Atunci cand auzi ca cineva are o problema si crezi ca nu te priveste, adu-ti aminte ca daca unul dintre noi este amenintat, noi toti suntem in pericol.

Sursa: caplimpede.ro

“Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful.Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma-te in cine esti.”

“Cand ti-ai gasit calea, nu trebuie sa ai teama. Trebuie sa ai destul curaj incat sa faci greseli. Dezamagirea, infrangerea si disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca sa ne arate drumul.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde