O pildă înțeleaptă despre cum dușmanii pot aduce bine

O pildă înțeleaptă despre cum dușmanii pot aduce bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPilde

O persoană poate avea mulți dușmani în viață, mai ales dacă are succes. Colegii de serviciu, rudele și chiar prietenii se pot întoarce împotriva ta din cauza invidiei. Copleșiți de ură, ei își doresc în toate modurile posibile (deși inconștient) ca nimic să nu îți iasă bine.

Iartă-i. Nu te coborî la nivelul lor, nu te certa și nu căuta răzbunare, altfel vei deveni la fel ca ei. Cu atât mai mult, dușmanul, făcând rău altuia, în primul rând își scrie singur o pagină în cartea Karmei.

Iată o pildă înțeleaptă despre dușmani:

Într-o țară în care se practica pedeapsa cu moartea, oamenii aveau un obicei ca fiecare persoană condamnată la moarte, înainte de execuție, să tragă la sorți dacă va muri sau va trăi. condamnatului i se punea în față o pungă în care erau 2 frunze, pe una scria „Viața” și pe cealaltă „Moartea”.

Dacă condamnatul alegea prima frunză era iertat, iar dacă alegea a doua frunză, sentința era imediat executată. Judecătorii lăsau soarta condamnaților în mâinile celui de sus, iar astfel, fiecare condamnat avea speranța că va rămâne în viață până în ultimul moment.

La un moment dat o persoană și-a deschis o afacere care a început să înflorească din ce în ce mai mult și, odată cu succesul, așa cum se întâmplă adesea, au apărut și dușmani. Acești dușmani l-au reclamat la poliție pe proprietarul afacerii pentru calomnie, iar acesta a fost trimis la închisoare, unde a fost condamnat la moarte.

Știind că condamnatul are întotdeauna o șansă de supraviețuire, dușmanii s-au infiltrat și au scos frunza pe care scria „Viața” din pungă, după care au adăugat o a doua frunză pe care scria „Moarte”. În acest fel, dușmanii nu i-au mai lăsat persoanei nici o șansă de a se salva, indiferent pe care frunza ar fi scos-o, el ar fi fost condamnat la moarte.

Dar bărbatul avea și prieteni, care au aflat de planurile dușmanilor. Ei s-au dus sa-l viziteze pe condamnat în închisoare și i-au spus că va primi o pungă în care sunt două frunze pe care scrie „Moarte”. Prietenii l-au sfătuit să le spună judecătorilor despre acest lucru ca să poată remedia situația.

Dar, în mod ciudat, condamnatul părea împăcat cu situația și le-a cerut prietenilor să nu spună nimănui despre asta, pentru că știe el cum se poate salva. Prietenilor nu le venea să creadă cum de condamnatul voia să lase situația așa, ei erau convinși că nu mai are nicio șansă de scăpare.

A doua zi dimineață, bărbatul a fost pus să aleagă o frunză și… a fost eliberat.

Atât prietenii, cât și dușmanii, știind despre cele două frunze care îl condamnau la moarte, s-au întrebat: cum de a reușit să scape din această situație?

Iată ce a făcut condamnatul: a scos o frunză din geantă și, fără să o citească, a înghițit-o imediat. Judecătorii nu au avut de ales decât să vadă ce frunză a rămas în pungă ca să deducă ce frunză a înghițit acesta. În cele din urmă, pentru că pe frunza din pungă scria „Moarte”, s-a stabilit oficial că bărbatul a ales frunza pe care scria „Viața”.

În felul acesta, dușmanii, pregătind o moarte sigură pentru acea persoană, l-au condus fără să vrea la eliberare.

Nu uita: dușmanii nu apar în viață fără motiv, dacă îi ai, atunci ești demn de a fi invidiat. Orice persoană de succes va avea dușmani, pentru că din păcate, invidia și ura vor exista mereu pe această lume.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!