O pildă care ne arată cum ne-am distrus țara cumpărând de la magazinele străinilor

O pildă care ne arată cum ne-am distrus țara cumpărând de la magazinele străinilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2022 in Pilde

Am mai citit această pildă cum mult timp în urmă, însă acum când am dat din nou de ea, mi-am dat seama cum ne-am făcut singuri rău atunci când am preferat să cumpărăm din supermarketuri în loc să mergem la micile noastre magazine…

Iată pilda…

„În luna august, un orășel a fost cuprins timp de câteva zile ploi abundente și furtuni, care i-au forțat pe toți locuitorii să se ascundă în casele lor. Orașul era pustiu și ploaia le făcea viața foarte grea oamenilor. A trecut ceva timp, drumurile au fost puternic afectate, canalizările nu au mai putut face față, inundația a adus mari distrugeri culturilor fermierilor din zonă și astfel a început o criză în oraș. Afacerile s-au oprit, nu erau suficienți bani și, pentru a supraviețui cumva, oamenii și-au luat bunuri și servicii unii de la alții pe datorie.

Într-o zi, un om foarte bogat trecuse prin oraș și, fiindcă acolo l-a prins noaptea, se oprește la singurul mic hotel care a mai rămas deschis în acest orășel. Bogatul pune pe tejghea o bancnotă foarte mare și se duce să se uite la camere să se decidă pe care o va alege.

Proprietarul hotelului a fost foarte încântat, a luat bancnota și a fugit în grabă să-i plătească măcelarului datorie pentru produsele necesare la micul dejun.

Măcelarul bucuros, ia bancnota și aleargă să-i plătească fermierului de porci datoria pentru carnea livrată.

Fermitorul de porci merge imediat și își plătește datoriile către morar pentru toate cerealele oferite în tot acest timp.

Morarul apucă bani și zboară ca pe aripi pentru a plăti datoria de la Maria, o femeie ușoară, pe care nu a plătit-o de mult, deoarece în vremuri de criză, până și ea își oferea serviciile pe datorie…

Maria ia bancnota și se duce în grabă la hotelul în care dorea să se cazeze bogatul, și o dă proprietarului hotelului, ultima oară a fost acolo cu clienții săi și nu a putut plăti din cauza crizei care începuse.

În acest moment, bogatul, care a inspectat încăperile hotelului în tot acest timp, până la sosirea Mariei, spune că nu i-a plăcut nimic, cere banii înapoi și pleacă.

„Nimeni nu a câștigat niciun ban, însă acum întreg orașul a scăpat de datorii și privește cu încredere în viitor”!!!

Morala: Dacă banii se învârt în afacerile locale, nu va exista nicio criză. Cumpărați mai mult din magazinele și piețele mici, doar așa putem să ținem banii în cercul nostru.

– nu mai critica tot ce e Românesc! — cumpără ce produc prietenii tăi și țara ta!!!

– dacă prietenul tău are o mică afacere, cumpără de la el, nu aștepta să-ți ofere gratis sau mai ieftin!

– dacă prietenul tău vinde haine, cumpara haine de la el!

– dacă prietenul tău vinde pantofi, cumpără-ți pantofi de la el!

– dacă prietenul tău coace pâine, cumpără de la el!

– daca iubita ta face o manichiura… Adu-ti mama la ea!

– dacă prietenul tău este contabil, folosește-i serviciile!!!

– dacă prietenul meu ar fi proprietarul restaurantului… Ce părere ai? Aș merge la cină la el!

Dacă prietenul meu ar avea un magazin, aș merge la el la cumpărături!

Data viitoare când mergi la supermarket după pâine, amintește-ți de prietena, sora, verișoara, unchiul care vinde plăcinte, prăjituri și sunt, de asemenea, foarte gustoase.

Cei mai mulți bani sunt luați de mari corporații și ce credeți că se întâmplă? Banii astia pleaca din tara!

Dar când cumperi de la un antreprenor local sau de la prietenii tăi, îi ajuți, te ajuți și îți ajuți și țara. Cu toții beneficiem pentru că ne ajutăm economia.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!