O necesitate pentru femeile peste 40 de ani! 7 exerciții care te vor ajuta să uiți de vârstă

O necesitate pentru femeile peste 40 de ani! 7 exerciții care te vor ajuta să uiți de vârstă

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2022 in Sanatate

Încetinirea proceselor metabolice, transformările hormonale, problemele de „alimentare”, un stil de viață sedentar, alimentația neadecvată sunt însoțitorii unei femei moderne în floarea vârstei. După 40 de ani, întărirea organismului, în special la femei, joacă un rol primordial.

Un antrenor a dezvoltat un set eficient de exerciții pentru femeile de peste 40 de ani, care le vor ajuta să rămână tinere, active și atractive pentru o lungă perioadă de timp! Dacă nu ați mai făcut sport înainte, atunci trebuie să începeți ușor, apoi treptat, măriți timpul.

Un set de exerciții pe care le puteți face acasă:

1. Alergare pe loc

Nu trebuie să ieșiți din casă pentru a alerga în mod regulat – alergarea pe loc vă va ajuta să vă încălziți mușchii și să vă întindeți articulațiile, să vă saturați corpul cu oxigen și să îmbunătățiți rezultatele antrenamentului suplimentar.

Un bonus important al alergatului zilnic este antrenamentul articulațiilor și tendoanelor. 15 minute zilnice de alergat vor prelungi tinerețea fizică a corpului, încetinind procesul natural de îmbătrânire.

2. „Scaun lipit de perete”

La prima vedere, exercițiul poate părea destul de simplu, dar după 30 de secunde îți vei simți fesele arzând și mușchii picioarelor încordându-se. Exercițiile fizice măresc rezistența corpului matur, întăresc articulațiile genunchilor și dezvoltă echilibrul.

Stați cu spatele la perete și încordați strâns omoplații și fesele. Faceți un pas înainte, depărtați-vă picioarele la lățimea umerilor, degetele de la picioare privesc ușor în lateral, mâinile sunt lipite de perete de-a lungul corpului. Glisați-vă spatele de-a lungul peretelui, coborând încet. Opriți-vă când unghiul de sub genunchi este de 90 de grade.

Rămâneți în această poziție cât de mult puteți. Rezultatul ideal pentru o femeie este de 60 de secunde. Începeți cu 30 de secunde, mărind de fiecare dată timpul. Acest exercițiu util poate fi efectuat în fiecare zi.

3. Poziția „Superman”

Puneți-vă pe burtă, îndreptați și lipiți picioarele, întindeți brațele înainte și priviți în jos. Ridicați brațele paralel cu podeaua, ridicând umerii și pieptul, precum și picioarele, fața ar trebui să fie tot timpul în jos. Rămâneți în această poziție câteva secunde, apoi reveniți încet la poziția inițială. Repetați de 8-10 ori.

4. Glisarea mâinilor pe perete

Acest exercițiu întărește bine mușchii spatelui superior și este comun în fizioterapie dintr-un motiv. Stai cu spatele la perete; spatele capului, omoplații și fesele ating peretele, picioarele sunt situate la o distanță de 30 cm de perete.

Ridicați brațele îndoite la coate în sus și apăsați spatele pe perete la nivelul urechilor – aceasta este poziția de pornire. Păstrând punctele de contact, mișcă-ți brațele sus deasupra capului fără a le lua de pe perete. Ridicați mâinile deasupra capului și reveniți la poziția inițială. Faceți 12-15 repetări ușoare.

5. Scândura

Scândura va întări mușchii abdominali și corsetul muscular, va corecta postura, va pompa brațele și va rotunji fesele simplu, rapid, eficient și fără efort suplimentar. Stați pe coate, cu corpul drept de la vârful capului până la călcâie.

Mențineți un ritm normal de respirație, simțiți tensiunea mușchilor abdomenului, coapselor, brațelor și pieptului. Începeți cu 15 secunde în această poziție, crescând treptat timpul la un minut. Faceți exercițiul în fiecare zi după trezire – rezultatul va fi peste așteptări.

6. Abducția picioarelor îndoite

Stați în genunchi, cu mâinile drepte sprijinite pe podea. Îndreptați coloana vertebrală și încordați mușchii abdominali, astfel încât corpul să formeze o linie dreaptă de la umeri la pelvis. Ținând spatele în poziția inițială, strângeți-vă fesele și ridicați piciorul care rămâne îndoit la 90 de grade. Țineți 1-2 secunde, coborâți piciorul în poziția de pornire. Faceți 12-15 repetări pentru fiecare picior.

7. Pași pe treaptă

Stați în fața unui lucru mai înalt ca o treaptă (bancă, canapea, scaun stabil), faceți un pas în sus, țineți o secundă și coborâți-vă înapoi cu același picior, abia atingeți podeaua. Repetați mișcarea până când simțiți o senzație de arsură în fese. Faceți același lucru pentru celălalt picior.

Dedicându-vă ceva timp de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, vă puteți schimba forma corpului și puteți spori nivelul de energie și putere. Gimnastica poate fi subestimată! Exercițiile pentru femeile de peste 40 de ani sunt o sursă pentru a doua tinerețe pentru cele care doresc să-și îmbunătățească starea de bine și să-și schimbe aspectul.

Antrenamentul regulat îmbunătățește starea de spirit, îmbunătățește funcția creierului, face somnul mai puternic și mai productiv fără cea mai mică investiție. Aveți nevoie numai de ambiție pentru a face acest set de exerciții în mod regulat.

După câteva săptămâni, după ce veți observa rezultatele, cu siguranță veți recomanda cu încredere aceste exerciții și prietenilor!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!