O metoda eficienta care te ajuta sa scapi de tartru preparata in casa!

O metoda eficienta care te ajuta sa scapi de tartru preparata in casa!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 June 2017 in Sanatate

Ce este de fapt tartrul? Depozitul acela neplăcut care face uitat luciul perlat al dinţilor. Vinovate pentru formarea tartrului sunt în primul rând obiceiurile noastre : acelea de a sări uneori peste periaj sau consumul de alimente dulci.

Tartrul începe să se depună de la o vârstă fragedă, chiar de la 9 ani, din momentul în care apar dinţii definitivi şi poate fi întâlnit în unele cazuri până după vârsta de 40 de ani. De aici şi grija constantă a părinţilor pentru igienizarea corectă a dinţilor. Tartrul apare în urma unui întreg proces, care poate fi, bineînţeles, evitat. Bacteriile se depun pe dinţi, apare placa bacteriană şi apoi se formează tartrul care poate fi îndepărtat doar de medicul stomatolog în urma unor şedinţe specializate.

Bicarbonatul de sodiu este cea mai populară şi cea mai eficientă substanţă pentru eliminarea plăcii dentare acasă.

Depozitele minerale de pe dinţi poartă denumirea de tartru. Stratul depozitar creşte cu timpul şi, dacă nu îi acorzi atenţie, poate duce la instalarea parodontitei.

Desigur, cel mai eficient mod de a elimina tartrul este prin mijloace profesionale, la cabinetul medicului stomatolog, dar în cazul în care îţi este teamă să mergi sau nu ai resurse financiare pentru a-i face o vizită, te anunţ că există şi metode de a scapă de tartru, chiar la ţine acasă!

INGREDIENTE

  • Bicarbonat de sodiu
  • Periuţă de dinţi
  • Apă oxigenata
  • Sare
  • Apă

Mai avem nevoie de un Pahar in care sa facem amestecul!

Pasul 1:
În primul rând, amestecă în pahar o lingură de bicarbonat de sodiu cu ½ linguriţă de sare. Înmoaie periuţă de dinţi în apă caldă, apoi îmbib-o în amestec. Perie bine dintîi cu ea, apoi scuipă. Repetă procedeul timp de cinci minute.

Pasul 2:

Combină un pahar plin cu apă oxigenata cu ½ cană de apă caldă şi clăteşte gură cu această soluţie timp de un minut, apoi scuipă şi clăteşte din nou gură cu ½ cană de apă rece.
Urmează aceşti paşi o dată pe săptămâna, timp de 1 luna!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!