O legenda minunata despre parfumul Reginei Maria

Fiecare femeie își dorește un bărbat care să fie perfect din punctul ei de vedere. Nu este neapărată nevoie ca bărbatul visurilor tale să fie plăcut de prietenii tăi sau de familia ta, este suficient să îți placă ție și să vă înțelegeți. Cel mai important lucru într-o relație este respectul. Dacă nu există respect, ce rost mai are să stai alături de cineva care nu te respectă? Iată câteva semne care îți demonstrează că partenerul tău te respectă și merită să-l păstrezi. 1. Te face să te simți bine când te prezintă prietenilor lor sau familiei pentru că te laudă și exagerează când vine vorba de talentele tale sau de calitățile tale. 2. Devine gelos în momentul în care vorbești cu alți bărbați. Nu este gelos pentru că nu are încredere în tine, ci pentru că știe cât de minunată ești și îi este teamă să nu te piardă. 3. Nu se teme să folosească superlative în momentul în care te complimentează. de exemplu, îți spune că ești cea mai frumoasă femeie, cea cu care se potrivește și cea mi inteligentă persoană pe care o cunoaște. 4. Când vă certați și tu spui ceva care îl deranjează, nu îți răspunde cu aceeași monedă și lasă de la e pentru că știe că nu o spui cu răutate și o spui doar la nervi. 5. Iubește să te întrebe despre lucruri la care ești bună și le faci perfect pentru că știe că te pricepi și poate învăța multe lucruri de la tine. 6. Uneori te scoate din zona de confort pentru a-ți îndeplini dorințele și pentru a ajunge unde îți dorești pentru că el crede în talentul tău. Mereu încearcă să te facă să ai mai multă încredere în tine. 7. Când vorbești cu cineva, fie că este vorba despre un vechi prieten sau un prieten, și tu îți exprimi puternic o opinie, îl vei vedea cum analizează situația dintr-un colț al camerei zâmbind mândru. 8. Mereu când ești tristă sau tensionată dintr-un motiv anume, el își dorește să fie un partener mai bun și își dorește să te facă să te simți mai bine. Chiar dacă știe că nu va rezolva problema, va încerca să te înțeleagă și să facă orice pentru a-ți schimba starea de spirit. 9. Discută despre orice cu tine și îți cere părerea când vine vorba de îmbrăcăminte sau de carieră. Nu contează cât de nesemnificative pot fi acele lucruri pentru tine, însă pentru el contează foarte mult părerea ta. 10. În momentele intime se focusează mai mult pe plăcerea ta. Orice va face, va avea grijă mereu să te simți tu bine și apoi se va concentra pe plăcerea lui. 11. Atunci când te rănește, face orice pentru a te împăca și pentru a-ți trece supărarea. Compromisurile sunt foarte importante într-o relație. 12. Te susține în tot ceea ce faci și îți înțelege nevoile și te ajută de fiecare dată când ai nevoie de ceva, chiar și atunci când ai probleme financiare. Dacă iubitul tău face aceste lucruri, înseamnă că te respectă cu adevărat și merită să-l păstrezi în viața ta pentru că te iubește sincer. Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!
Publicitate

Regina Maria şi legenda neştiută a parfumului ei unic de violete indiene.

Esenţa preţioasă „apare“ la Pelişor în iulie, în preajma datei morţii Reginei

Un parfum exotic, de violete indiene, îşi face în fiecare an „apariţia“ la Castelul Pelişor din Sinaia, în luna iulie, în preajma datei în care Regina Maria a murit, în Salonul de Aur al castelului. „Nu este o invenţie, este un fenomen ezoteric pe care nu putem să-l gestionăm şi nici să-l explicăm“, spun muzeografii Peleşului

Regina Maria, „poate cea mai complexă personalitate din întreaga noastră istorie“, după cum apreciază muzeograful Liliana Manoliu de la Castelul Peleş, a fost, întreaga viaţă, o mare iubitoare a culorii violet şi a preţioasei esenţe de violete. De altfel, violetul, o culoare a puterii şi a tainei, asociată de secole cu regalitatea, s-a regăsit deseori în ţinutele Mariei, şi inclusiv la înmormântarea ei, în semn de respect, doliul a fost violet, culoarea preferată a Reginei.

Dragostea pentru esenţa de violete începe în copilăria Mariei, pe când micuţa Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg sau Missy îşi petrecea verile în Malta, la Palatul San Antonio. Acolo unde mama sa, Marea Ducesă Maria Alexandrovna, fiica Ţarului Alexandru al II-lea, plantase un strat de violete „de Rusia“, al căror parfum nu va fi uitat niciodată de Maria.

Considerată ulterior „cea mai frumoasă regină a Europei“, Maria devine, în 1922, imaginea casei de parfumuri Jean-Francois Houbigant. „Quelques Flores Royale” era parfumul preferat al reginei, un amestec preţios de santal, vanilie, trandafir şi, evident, violete. Licoarea a fost creată de casa Houbigant în 1829, în onoarea prinţesei Adelaide d’Orleans. Napoleon şi Marian Antoaneta au fost doar câţiva dintre „clienţii“ casei de parfumuri.

Însă nu acesta este cel mai iubit parfum al reginei. „În 1925, Maria primeşte de la Maharajahul de Kapurthala, din India, un flacon bătut în pietre scumpe, în care se afla parfum exclusivist, de violete exotice de pe coasta Pacificului. Parfumul devine preferatul reginei până la sfârşitul vieţii sale“, povesteşte Liliana Manoliu.

Parfumul exotic de violete indiene o însoţea întotdeauna pe suverană şi persista mult timp în încăperile şi pe holurile Castelului Pelişor, reşedinţa din Sinaia a cuplului Ferdinand şi Maria. Surprinzător, însă, aroma continuă să-şi facă apariţia şi acum, la câteva decenii de la moartea reginei.

„Explicaţia apariţiei parfumului ne depăşeşte“

„Avem numeroase relatări ale turiştilor despre parfumul care se simte în luna iulie la Pelişor, în special în Camera de Aur, locul în care regina a trecut în nefiinţă pe 18 iulie 1938, dar şi în alte încăperi. Eu, personal, am petrecut ani de zile în Pelişor şi l-am simţit, este imposibil de confundat, o aromă de floare proaspătă, exotică, care aminteşte de vanilie, dar şi de citrice. Nu este o invenţie şi nici o legendă, este un fenomen ezoteric pe care nu putem să-l gestionăm. Explicaţia lui ne depăşeşte“, spune muzeograful Liliana Manoliu.

Publicitate

Mare iubitoare de flori, Regina Maria s-a ocupat de aclimatizarea violetelor la Peleş, însă parfumul acestora este total diferit de cel al violetelor indiene care se regăsesc în parfumul dăruit de maharajah.

Legenda parfumului regal este întreţinută şi de alte relatări. Scriitorul Radu Sergiu Ruba a povestit în articolul „Doliu violet“, că aroma exotică a parfumului Reginei nu se răspândea pe holuri, pe scări, ci rămânea în anumite locuri, ca şi cum ar fi provenit de la o persoană aflată în viaţă. Parfumul dispărea şi reapărea inexplicabil în alt spaţiu.

Parfumul se simte în momente istorice importante

„Apariţiile“ au avut legătură nu doar cu luna iulie, ci şi cu anumite momente istorice importante. Există mărturii că imediat după abdicarea forţată a Regelui Mihai I, în decembrie 1947, şi plecarea acestuia de la Sinaia (în ianuarie 1948) în încăperile unde Regina îşi petrecuse timpul, s-a simţit acel parfum exotic de violete indiene.

Alte momente în care a fost semnalat au fost 10 mai 1948 (până la 23 august 1945 a fost ziua naţională a României), 25 octombrie 1948, ziua de naştere a Regelui Mihai, 8 noiembrie 1948 (ziua Sf. Mihail şi Gavril, onomastica Regelui Mihai), 30 decembrie 1948, când se împlinea un an de la abdicarea forţată şi proclamarea Republicii Populare Române-30 decembrie 1947), 8 noiembrie 1950, cu ocazia unui sejur al comunistului Chivu Stoica, la Sinaia, pe 7 ianuarie 1958, la moartea lui Petru Groza, şeful primului guvern comunist şi pe 19 martie 1958, la moartea liderului comunist Gheorghe Gheorghiu Dej.

Sergiu Ruba mai relatează că, sesizând prezenţa spiritului Reginei Maria, prin exotica aromă a parfumului de violete indiene, comuniştii au luat măsuri excepţionale, inclusiv triplarea pazei obiectivului.

„Nu aş putea să confirm că parfumul apare în anumite momente istorice importante, însă nu este exclus, pentru că Maria a fost extrem de legată de România şi a iubit-o enorm. În plus, pe lângă feminitate, patriotism şi eleganţă, regina era de o profunzime şi de o spiritualitate rare, fiind fascinată de ideile ezoterice. Probabil că încearcă să-şi facă simţită prezenţa şi astăzi prin aceste adieri de parfum“, mai spune Liliana Manoliu.

Personalitate complexă şi puternică, Maria (n. 29 octombrie 1875, Eastwell Park, Kent, Anglia – d. 18 iulie 1938, castelul Pelişor-Sinaia) a fost Regina României Mari, soţia lui Ferdinand I. A fost supranumită „Mama răniţilor” sau „Regina soldat”, datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole