O lecție de viață oferită de vulturi – Pentru a continua să trăiești – trebuie să te schimbi

O lecție de viață oferită de vulturi – Pentru a continua să trăiești – trebuie să te schimbi

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

La vârsta de 40 de ani, ghearele vulturului devin prea lungi și flexibile și nu mai pot prinde bine prada. Ciocul său devine prea lung și curbat și nu-i permite să mănânce. Penele de pe aripi și piept devin prea groase și grele și interferează cu zborul. Acum vulturul se confruntă cu o alegere: fie își acceptă starea și piere mâncat, fie o perioadă lungă și dureroasă de schimbare care durează 150 de zile …

Zboară la cuibul său, care este în vârful muntelui și acolo își bate ciocul pe stâncă mult timp, până când ciocul se rupe și cade… Apoi așteaptă până când crește un nou cioc, cu care își rupe ghearele … Când cresc ghearele noi, vulturul își smulge penajul prea greu de pe piept și aripi … și mai apoi, după încă 5 luni de durere și chin, cu cioc, gheare și pene noi, vulturul renaște din nou și poate trăi încă 30 de ani …

Foarte des, pentru a trăi, trebuie să ne schimbăm, uneori acest proces este însoțit de durere, frică, îndoială … Ne eliberăm de amintiri, obiceiuri și tradiții din trecut … Doar eliberarea de povara trecutului ne permite să trăim și ne bucurăm de prezent și ne pregătește pentru viitor.

Când vă este greu, amintiți-vă aceste 5 fraze!

1. Voi plânge puțin. Am tot dreptul să fac asta. Dar după voi zâmbi din nou.

Lacrimile sunt cea mai puternică descărcare emoțională de care este capabil corpul nostru. Doar prin ele vei putea arunca toată furtuna de sentimente, insulte și dureri pe care le-ai trăit și le ai în suflet.

Dar este foarte important ca astfel de momente de autocompătimire să nu devină un obicei și să nu devină însoțitori constanți în viața ta. Începeți să zâmbiți din nou – acesta este obiectivul dvs.!

2. Doar eu mă pot ajuta să fac față tuturor dificultăților vieții.

Puteți și ar trebui să vă ascultați familia, prietenii, partenerul apropiat. Dar, în cele din urmă, tu va trebui să te ridici cu un pas mai sus. Trebuie să găsiți forța pentru a face față acestor dificultăți. Iar cei dragi doar vă vor sprijini în acest sens.

3. Nu pot schimba circumstanțele, dar îmi pot schimba atitudinea.

Nu suntem capabili să schimbăm absolut toate circumstanțele negative din viața noastră. Dar ne putem răzgândi cu privire la ceea ce se întâmplă. Spunând „nu pot”, coborâm mâinile fără să ne dăm seama.

Spune „Pot să o fac!” Provoaca-te. Și vei vedea cum se vor deschide aripile tale!

4. Doar trecând peste frică puteți începe să trăiți din nou.

Trebuie să vă amintiți care este zona de confort. Este sentimentul de siguranță și confort în care trăim în fiecare zi.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!