O femeie matura nu trebuie sa dovedeasca nimic, nimanui, ea isi cunoaste valoarea

Publicitate

O femeie matură nu mai are nimic de dovedit

La un moment dat, vei simți că nu mai ai nimic de dovedit. Cei care într-adevăr te iubesc îți vor accepta atât calitățile, cât și defectele. Aceste persoane nu vor încerca niciodată să te împiedice să fii fericită.

Suntem siguri că ai devenit o femeie matură, curajoasă și foarte activă. Ți-ai descoperit pacea interioară și simți că nu mai trebuie să dovedești nimic nimănui. Acum știi cine ești și ce meriți.

Se spune că o persoană cu adevărat nobilă își trăiești propria viață și le permite celorlalți să facă același lucru. Acești indivizi au o identitate stabilă și își doresc ca oamenii din jurul lor să fie la fel de liberi ca ei, astfel încât să își poată urma propriul drum în viață.

Nu este ușor să fii tu însăți și să ignori criticile celorlalți. Cu toate că trebuie să înfruntăm presiune exterioară, deseori ne este frică că, dacă ne ascultăm vocea interioară, vom rămâne singure.

În articolul de azi te invităm să reflectezi puțin asupra acestui subiect. Dacă nu ai încercat încă să-ți dobândești libertatea personală, acum este momentul să acționezi. Merită să faci o schimbare! Orice femeie matură trebuie să aibă curajul să fie fericită.

O femeie matură știe cine este și ce vrea
Cât de des ți se întâmplă să renunți la ceva și apoi să regreți? Unele persoane ne spun că ne iubesc, că însemnăm totul pentru ele, dar în același timp nu ezită să ne rănească.

Familia sau partenerul nostru de viață pot crea situații neplăcute pentru noi.

Presiunea emoțională și sentimentul că trebuie să le facem pe plac celorlalți ne pot face să uităm cine suntem. Acești factori ne afectează stima de sine.

Când îți pierzi stima de sine, pierzi totul. Uiți care sunt obiectivele tale în viață și nu mai ești capabilă să te recunoști atunci când te privești în oglindă. Uiți că ceilalți te plac, că ești apreciată.

Va veni un moment în care îți vei spune „M-am săturat!” și „Mi-am atins limita!” Ca să îți redobândești pacea interioară, va trebui să te repoziționezi în centrul propriei vieți și să-ți redobândești echilibrul interior. În acest scop, este necesar să renunți la ideea că ai mereu ceva de dovedit.

O femeie matură știe că nu are rost ofere iubire fără a primi nimic în schimb sau să zâmbească când, de fapt, ea se simte tristă. Nu trebuie niciodată să te prefaci pentru a le face pe plac celorlalți!

O femeie matură știe ce trebuie să facă pentru a fi fericită

„Nu-ți cer decât să mă iubești așa cum sunt”

Publicitate

Dacă vine vorba să o definim, putem spune că iubirea este încercarea de a stabili o legătură emoțională cu cineva care ne permite să ne menținem identitatea. Practic, atunci când iubim o persoană, stabilim cu aceasta o relație care ne permite să fim noi însene, care ne oferă siguranță, fericire și oportunitatea de a crește.

Iubirea nu presupune niciodată să fim altfel decât suntem în realitate. O relație nu este sinceră și autentică dacă trebuie mereu să îi îndeplinești dorințele partenerului și să îi fii la dispoziție în orice clipă. Orice femeie matură știe că nu este benefic să se lase condusă de idealurile altora.

Când ești iubită cu adevărat, partenerul te apreciază așa cum ești, susținându-ți valorile, visurile și gândurile. Nu trebuie să depășiți nicio limită pentru că există un spațiu comun în care vă respectați reciproc și creșteți împreună. Dacă cineva nu te iubești așa cum ești, dacă opiniile, calitățile și defectele tale nu sunt apreciate, a venit momentul să faci o schimbare.

O femeie matură are curajul să își trăiască viața

O femeie matură își controlează propria viață și știe ce vrea

Poate până acum te-ai lăsat ghidată de dorințele și mofturile oamenilor din jurul tău. Le-ai permis acestora să-ți dicteze viața. Deși nu putem niciodată să fim libere în totalitate, avem dreptul să dobândim pace interioară.

În cele din urmă, vom descoperi ce este cu adevărat important pentru noi.

Ne vom sătura să tot încercăm să ne adaptăm nevoilor celorlalți, să evităm confruntările când de fapt vrem să spunem „nu”. Va veni o zi când pur și simplu ne vom sătura, când vom simți nevoia să facem o schimbare, să nu ne mai prefacem.

„Nu o să mai tac când cineva face ceva care mă deranjează sau când sunt nervoasă sau rănită, doar de dragul de a fi plăcută”.

„Nu o să mă mai prefac că totul este mereu în regulă”.

„Nu o să mai încerc să fiu femeia perfectă, soția perfectă sau mama perfectă. Am dreptul să fac o pauză, să-mi rezerv timp pentru mine însămi, să cer oamenilor din viața mea să-mi ofere susținerea pe care și eu le-o ofer lor”.

„Nu o să mai încerc să par fericită când, de fapt, sunt tristă.”

Ai dreptul să ai grijă de tine, să-ți accepți „demonii” astfel încât să-i poți înțelege. Numai așa vei putea deveni o femeie matură și puternică, care se schimbă doar când simte nevoia să facă asta.

O femeie matură își cunoaște bine sinele interior

Ca femeie matură, ești în primul rând responsabilă pentru propria ta fericire, nu pentru fericirea altora. Ești liberă să spui „M-am săturat!”, să-ți aperi spațiul personal și drepturile, să-ți urmezi visurile…

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Vrei sa aduci fericirea in viata ta? Iata 5 lucruri care te vor ajuta sa atragi energiile pozitive

Publicitate

Nimeni nu poate fi fericit încontinuu, dar există stări care te fac să simţi că te apropii de ea. Bucuria, entuziasmul, mulţumirea, recunoştinţa, plăcerea – sunt ca nişte „chei” care te deschid către a o primi. Numai că nu e aşa de uşor să le accesezi. Cum poţi să te bucuri, când tocmai ţi s-a dus firul de la ultima pereche de ciorapi în ultima clipă când trebuia să ieşi din casă pentru o întâlnire importantă?

Cum poţi să fii entuziastă când mai ai trei minute până la şedinţă şi tu nu găseşti loc de parcare? Cum poţi să fii mulţumită când soţul tău vine numai noaptea de la serviciu şi pentru ce să fii recunoscătoare când tocmai ţi s-a îmbolnăvit copilul? Lucrurile neplăcute se petrec la tot pasul, nu ai cum să le eviţi. A reuşi să fii fericită în mijlocul lor este, până la urmă, o artă. Ce trebuie să ştii ca să o stăpâneşti?

1. Depinde de tine – Asumă-ţi tot ceea ce ai de făcut şi caută soluţii cât mai sigure pentru orice lucru. Lucrează cu profesionişti. Decât să te superi că soţul tău nu a catadicsit – nici după două săptămâni de când i-ai zis – să schimbe garnitura la baie, mai bine chemi de la început un instalator. Niciodată nu poţi să fii responsabilă pentru ceva ce altcineva a făcut sau nu.

Şi nu ai cum să controlezi voinţa şi acţiunile altei persoane. Este mai bine să-i laşi fiecăruia libertatea de a alege ceea ce doreşte. Situaţiile pot fi „manevrate” în aşa fel încât acestea să nu te afecteze pe tine. De exemplu: nu aştepta după iubitul tău să vină să te ia cu maşina de undeva, decât dacă el ţi-a cerut acesta în mod specific. În general, fii pregătită să-ţi iei un taxi.

Nu aştepta să-ţi ceară şeful să faci un anumit lucru – gândeşte-l tu în locul lui, şi fă-l. Independenţa pe care ţi-o asumi în orice situaţie te va scuti de orice nemulţumire. Nu te pune singură în situaţia de a-ţi fi înşelate aşteptările.

2. Tu pentru ceilalţi – Inversează sensul aşteptărilor. Gândeşte-te că tu eşti o mană cerească pentru ceilalţi, în loc să cauţi mereu să primeşti beneficii. Fii atentă la oameni, ascultă-i când vorbesc. Gândeşte-te: oare ce l-a făcut pe Cutare să ajungă atât de egoist? Caută-i scuze, compătimeşte-l, în loc să-l judeci. Oare ce a făcut-o pe Cutăriţa să fie atât de rea? Poate a avut o copilărie nefericită.

Gândeşte-te ce ar putea-o ajuta şi fă ceva pentru ea. Uneori, o lecţie de generozitate e mai valoroasă decât una de morală. Dacă rămâi pasivă nu faci decât să perpetuezi la nesfârşit lanţul nemulţumirilor. Hotărăşte-te să iei atitudine şi vei avea numai de câştigat, chiar dacă ai impresia că numai tu faci eforturi. Nu există efort care nu dă roade. Mai ales dacă intenţiile tale sunt bune.

Publicitate

3. Bucură-te de lucrurile mici – Nu lăsa nicio reuşită să treacă neobservată. Că ai lăsat patul făcut de dimineaţă este un motiv de mulţumire tot atât de bun ca acela că ai căpătat o primă rotunjoară de Crăciun. Cu atât mai mult cu cât se petrece în fiecare zi. Caută cele mai mărunte gesturi care-ţi aduc bucurie şi fii conştientă de aceasta.

Zâmbeşte-i din toată inima vecinului care te-a salutat, şi nu lăsa să treacă nicio zi fără să ştii ce culoare a avut cerul. Nu te crampona să vezi lucrurile numai dintr-un punct de vedere. Încearcă să concepi de fiecare dată şi altă viziune. Ploaia poate să fie urâtă şi cenuşie pentru tine, dar gândeşte-te cât se bucură câmpul… Şi apoi, ce poate fi mai plăcut decât să bei un ceai aromat acasă, unde-i cald şi bine, când afară plouă?

4. Învaţă să fii recunoscătoare – Fă un exerciţiu simplu pentru când simţi că jalea te copleşeşte. Scrie-ţi pe un caiet, în fiecare zi, şapte motive de mulţumire. La început poate o să fie greu, o să-ţi vină să renunţi, dar continuă. Simplul fapt că trebuie să scrii pe hârtie, te va obliga să analizezi şi să vezi lucrurile care ţi s-au întâmplat într-o zi dintr-o perspectivă mulţumitoare.

După câteva zile, vei începe să fii atentă – pentru că ştii că diseară ai de scris ceva – şi vei începe să cauţi acele motive de mulţumire. După o lună-două de scris, s-ar putea să-ţi dai seama că eşti recunoscătoare pentru viaţa pe care o duci. Întotdeauna se poate mai rău decât tine, şi asta te poate motiva. Pe de o parte să-ţi transformi viaţa în mai bine, pe de alta, să faci ceva pentru ceilalţi. Satisfacţia pe care o ai când oferi este de multe ori mai mare decât aceea pe care o ai când primeşti ceva.

5… Secrete pentru a schimba tristeţea în bucurie

1. Mănâncă banane – ai văzut desene animate cu „Cartea Junglei”? – cam aşa cum făceau maimuţele de-acolo. Ce fericite erau! Bananele, precum şi cerealele şi legume uscate – mazărea, fasolea – stimulează producţia de serotonină, supranumit şi „hormonul fericirii”.

2. Fă efort fizic. O oră de aerobic de trei ori pe săptămână, sau o repriză de dat cu aspiratorul prin casă, îţi pot schimba ca prin farmec starea de depresie într-una de entuziasm.

3. Furia este superioara depresiei. E bine să te superi la o adică, dacă foloseşti energia într-un scop constructiv. Enervează-te că nu ţi-ai calculat bine ordinea priorităţilor, dar nu rămâi aşa. Reorganizează-te, dovedeşte tutror că poţi mult mai bine.

4. Nu te mai uita la ştiri. Dacă vrei să fii informată, ia-ţi ziarul dimineaţa sau citeşte ştirile pe internet. Aşa poţi să selectezi titlurile care chiar te interesează. În timpul pe care l-ai fi pierdut făcându-ţi sânge rău la televizor, citeşte bancuri sau uite-te la o comedie.

5. Dansează. Dacă te mişti, chiar şi câteva secunde, pe ritmul unei melodii care-ţi place, în corp începe să se producă endorfina – alt hormon al fericirii. Încearcă dacă nu crezi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet