“Nu vă conduceți viața în funcție de ce cred alții că trebuie sau nu să faceți.” – Cateva lucruri pe care ar trebui sa le aplici in viata ta

“Nu vă conduceți viața în funcție de ce cred alții că trebuie sau nu să faceți.” – Cateva lucruri pe care ar trebui sa le aplici in viata ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 January 2020 in De Suflet

Viața este scurtă și nu ar trebui regretăm prea multe lucruri. Vine o vreme însă, când realizăm că sunt lucruri, pe care, dacă le-am fi știut și aplicat mai devreme, viața noastră ar fi fost mult mai frumoasă. Cât de des vă spuneți: Cât aș fi vrut să știu asta când eram mai tânăr/tânără?

V-ar fi ajutat să faceți față emoțiilor și diverselor probleme mult mai ușor. Iată 7 lecții de viață care vă vor schimba starea de spirit, modul în care priviți viața și vă vor îmbogăți experiența de viață

1. Trăiește Aici și Acum.

Petrecem prea mult timp gândindu-ne la lucruri din trecut sau făcând planuri de viitor încât uităm să trăim prezentul. Fericirea există doar în prezent. Trecutul s-a dus iar viitorul încă nu a sosit, așa încât singurul lucru pe care îl avem este momentul prezent. Trăiți-l!

2. Nu vă conduceți viața în funcție de ce cred alții că trebuie sau nu să faceți.

Așteptările societății și familiei ne determină să facem anumite lucruri, nu pentru că le-am dori, ci pentru ca trebuie: să studiem, să urmăm anumite specializări, să renunțăm la visurile noastre care nu ne vor aduce prea mulți bani etc. De ce acceptăm toate aceste impuneri? De ce avem obligația să îi mulțumim pe alții?

De ce avem nevoie de acordul lor? Singurul mod în care puteți fi fericiți este dacă vă trăiți viața așa cum doriți voi, nu așa vă impun ceilalți. Nu vă mai impuneți limite în funcție de așteptările celorlalți. Este viața voastră, nu a lor!

3. Nu acordați problemelor o importanță mai mare decât o au în realitate!

Mintea poate lucra împotriva noastră, ne poate schimba starea de spirit și ne poate dezvolta numeroase temeri. Adesea putem vedea problemele mai mari decât sunt în realitate. Totul depinde de modul în care le privim. De câte ori nu ați avut senzația că un anumit lucru este un obstacol de netrecut iar o zi, o săptămână, o lună mai târziu nici nu vă mai aduceați aminte de acel moment?

Acest lucru se întâmplă atunci când mintea noastră se focusează pe temeri și probleme care, în realitate nu există. Data viitoare când vă veți afla într-un astfel de moment, luați o pauză și întrebați-vă: Ce va reprezenta pentru mine acest lucru mâine, peste o săptămână sau un an? Mă voi ma gândi la el? Cel mai adesea răspunsul este: Nu! Așadar, eliminați grijile inutile la care vă expuneți singuri!

4. Înfruntați-vă temerile!

Cu toții avem temeri, unele justificate, altele nu, dar pentru a scăpa de ele trebuie să le înfruntăm mai des. Amintiți-vă, că multe dintre temeri sunt doar produsul minții noastre. Ele nu există în realitate. Când veți realiza lucrul acesta, lucruri care vă intimidau sau speriau vor dispare 100% și vă veți simți eliberați.

5. Încet, dar sigur, câștigați cursa!

Când suntem tineri ne dorim să obținem totul, în cel mai scurt timp posibil. Când ne stabilim obiectivele, renunțăm ușor dacă nu obținem imediat ceea ce ne dorim. Secretul succesului constă însă, în pași mici, pentru marile schimbări. Scopurile noastre au rolul de a ne ajuta să creștem și să ne împlinim, iar aceste lucruri nu se pot întâmpla peste noapte.

6. Încetați să vă mai asumați ceea ce cred alții!

Adesea ne facem griji despre ce gândesc cei din jurul nostru, dacă ne vor judeca, critica sau dacă vor gândi rău despre noi sau despre o opinie de-a noastră. Adevărul este că lumea nu se învârte în jurul nostru. Fiecare are, la rândul lui, propriile probleme, propriile griji și nesiguranțe, așa că nu au timp să vă acorde importanța pe care v-o imaginați. Încetați să vă mai faceți astfel de probleme și să vă asumați punctul lor de vedere.

7. Apreciați totul în viață!

Una dintre cele mai importante lecții de viață este aprecierea. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai mult apreciem oamenii, experiențele, lecțiile pe care le-am învățat. Cu cât ne însușim mai devreme această lecție, cu atât mai bine, întrucât recunoștința și aprecierea sunt cheia adevăratei fericiri. Bucurați-vă și fiți recunoscători pentru toate lucrurile care vă fac fericiți, fie că este dușul de dimineață, natura, animalul vostru de companie sau o persoană cu care puteți vorbi despre orice.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Nu uita niciodata sa stralucesti!

A fost odată ca niciodată, într-o pădure oarecare, o buburuză care a întâlnit un licurici. Buburuza și licuriciul s-au îndrăgostit și au hotărât să rămână împreună pentru totdeauna. Numai că și-au dat seama că în pădure erau o mulțime de obstacole, lipsite de importanța pentru alții, dar care pe ei i-ar putea despărți: o crenguță, o pietricică, o frunză…

Și atunci, buburuza și licuriciul au hotărât să se țină tot timpul de mână, pentru ca nimic să nu-i poată despărți. Se plimbau împreună prin pădure și erau foarte fericiți.

Dar într-o zi, licuriciul a constatat că buburuza dispăruse. Nu mai știa dacă el a lăsat-o de mână sau daca ea i-a dat lui drumul mâinii, dar asta nici nu contează în povestea noastră. Contează numai că licuriciul, singur și trist, a căutat buburuza sub fiecare frunză, sub fiecare crenguță, dar nu a găsit-o.

Licuriciul era din ce în ce mai trist și i se părea că pădurea nu mai are niciun gust, niciun sens, niciun farmec… Și cum se plimba licuriciul foarte trist, s-a întâlnit cu o furnică. Licuriciul i-a povestit furnicii ce i se întâmplase, iar furnica i-a spus:

– Licuriciule, poate dacă AI STRĂLUCI tare, tare, buburuza te-ar vedea, oricât de departe ar fi și s-ar întoarce la tine.

-Stii că ai dreptate ? a spus licuriciul. Eram așa de trist, încât AM UITAT SĂ STRĂLUCESC!

De cele mai multe ori, tristețea și panica ne copleșesc în așa masură încât uităm cât de valoroși suntem, nu ne mai permitem să ”strălucim”, ca atunci când aveam motive să o facem.Dacă nu mai avem valorizarea exterioară, dacă nu ne este satisfăcută nevoia de a fi utili, ne considerăm lipsiți de valoare.

Uneori, durerile provocate de eșecuri, de nereușite, ne îmbracă într-o culoare lipsită de strălucire. Ne cufundăm în apatie, în victimizare, refuzând (de cele mai multe ori, fără să ne dăm seama) să mai fim văzuți de persoanele dragi de lângă noi.

Morala: CEL MAI MARE DUȘMAN AL OMULUI ESTE EL ÎNSUȘI! Să nu uitaţi niciodată să străluciţi!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!