Nu trebuie să vă învinuiți pentru faptul că ați decis să vă eliberați de oamenii toxici din viața voastră.

Nu trebuie să vă învinuiți pentru faptul că ați decis să vă eliberați de oamenii toxici din viața voastră.

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Orice persoană prezentă în viața voastră poate avea un impact nesănătos asupra voastră: prieteni, parteneri în relații, membri ai familiei. Nu contează cine sunt ei și cât de apropiați vă sunt, pentru că asta nu îi împiedică să fie manipulatori, egoiști, sociopați sau pur și simplu personalități extrem de negative.

Nu aveți absolut niciun motiv să rămâneți alături de oamenii care vă aduc doar suferință, trebuie să vă gândiți și la persoana dumneavoastră. Nu trebuie să fiți în preajma lor și cu atât mai puțin să vă simțiți vinovați pentru faptul că ați decis să vă eliberați de prezența lor.

Astfel de oameni se gândesc doar la ei înșiși.

Aceștia sunt tipul de oameni care aduc suferință folosindu-vă în propriul lor interes. Nu contează cât de fermecători sunt și cât de bine își pot disimula preocuparea, pentru că în final urmăresc doar propriile lor scopuri. Iar dacă trebuie să vă dărâme pentru asta, nu vor ezita.

În timp ce oamenii obișnuiți se gândesc la posibilele consecințe ale acțiunilor lor, aceste personalități nu o fac. Le pasă mai puțin de cine poate suferi din cauza acțiunilor lor. Ei vă vor folosi, vă vor manipula și vor distruge pe cei din jur până când le aduce beneficii. Apoi vă vor arunca ca pe un ziar vechi.

Nu aveți nevoie de compania acestor oameni.

De ce să vă înconjurați cu astfel de persoane în primul rând? De ce să vă supuneți voinței lor și să suferiți doar pentru că sunt în apropiere? Asemenea companie nu vă va aduce decât dezamăgiri. Prin urmare, să vă eliberați de prezența lor este cea mai bună decizie pe care o puteți lua pentru voi înșivă.

Rupeți orice legătură apropiată.

Dacă în viața voastră există o persoană toxică, singura decizie corectă în această situație este să rupeți toate legăturile cu ea. Niciun contact! Evitați compania lor cu orice preț, chiar să nu mai vorbiți cu ei. Dar cel mai important, nu le permiteți să vă atragă în jocurile lor pline de înșelăciune și minciună.

Atunci când veți face asta, ei vor începe să încerce să vă aducă înapoi în lumea lor. Oamenii toxici vor depune eforturi maxime pentru a vă face să credeți că ați greșit în privința lor, dar nu vă lăsați păcăliți.

Nu uitați de ce trebuie să întrerupeți toate contactele cu ei. Dacă este necesar, blocați-le numărul de telefon și toate conturile lor pe rețelele sociale, astfel încât să nu poată să vă contacteze în niciun fel.

Asta nu înseamnă că sunteți o persoană rea.

Să vă eliberați de oamenii toxici este un act de curaj, nu o dovadă de slăbiciune. Este foarte dificil să rupeți legăturile cu cineva, chiar dacă acea persoană vă aduce numai suferință. Însă în final, veți realiza singuri că este cea mai bună decizie pentru bunăstarea și fericirea voastră. Trebuie să vă protejați.

Amintiți-vă că ei nu vă vor ajuta niciodată, decât dacă acest lucru le aduce beneficii lor înșiși. Odată ce au obținut tot ce le-ați oferit, oamenii toxici vă vor uita imediat. Prin a vă elibera de ei, jucați în avantajul vostru.

Sunteți capabili să aveți grijă de oamenii care vă arată dragoste și respect. Dar ceea ce nu trebuie să faceți este să permiteți cuiva să vă calce în picioare, urmărindu-și propriile interese. Sunteți o persoană bună, care are grijă și de propria persoană.

Nimeni nu vrea ca viața lui să se transforme în ruină. Și nu contează cine este acea persoană pentru voi. Întreruperea tuturor contactelor cu ea este un pas necesar și curajos, așa că nu vă învinuiți pentru asta.

Sunteți o persoană puternică care înțelege importanța menținerii bunăstării voastre. Dar mai important, oferiți timpul vostru doar oamenilor cu adevărat importanți în viața voastră.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!