Nu se va schimba nimic in viata ta pana cand nu vei schimba modul in care gandesti!

Publicitate

“Încearcă orice lucru nou de trei ori. Prima dată, să treci peste frica de a-l face. A doua oară, să înveți cum se face. A treia oară, să-ți dai seama dacă îți place sau nu.” – Virgil Garnett Thomson

Sunt momente in care simt ca vad viata precum un camp de lupta. Cauza acestor rani de lupta variaza de la o zi la alta si de la o persoana la alta: o despartire amara, pierderea unui iubit, probleme financiare, probleme de sanatate si lista continua si continua.

Cu toate acestea, un singur lucru este sigur: aceste pierderi emotionale sustinute pe campul de lupta din viata de zi cu zi pot fi devastatoare pentru bunastarea sufletului nostru pe termen lung.

Este foarte usor sa fii coplesita si cu sufletul zdrobit de o situatie negativa si sa renunti la a iti mai oferi o sansa pentru a merge mai departe. In aceste vremuri te simti vulnerabila. Sistemul tau de avertizare emotionala este in alerta rosie si poti intra cu usurinta in zona negativa, considerand ca intreaga lume este impotriva ta. Atunci incepi sa lansezi cateva ganduri inspaimantatoare, distructive… precum o racheta care nu vizeaza nimic in particular.

Aceste ganduri si cuvinte explozive pot provoca rani emotionale care te fac sa crezi ca esti o victima si esti inselata.

“Viata mea este din ce in ce mai grea.”

“Niciodata nu voi ajunge sa imi traiesc visul.”

“Nu voi gasi niciodata pe cineva care sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt.”

“Nu am ce sa fac pentru a rezolva asta.”

“Viata este este o mizerie.”

Aceasta bombardare constanta a gandurilor cu astfel de cuvinte negative explodeaza cu o forta extraordinara in subconstientul tau si te determina sa vezi o realitate pe care tu deja o crezi adevarata. Rezultatul: ai pierdut batalia. Ai renuntat la a te mai apara si viata ta a fost preluata de ganduri si cuvinte necinstite si esti vulnerabila la lipsa de speranta.

Publicitate

Lipsa sperantei este periculoasa pentru ca atunci cand iti dai toata speranta, iti sigilezi soarta si iti refuzi destinul. Fara speranta nu mai exista optiuni, nu mai exista miracole… nu mai exista viata.

Nu judec persoanele care permit momentelor intunecate sa preia controlul emotiilor lor (si mie mi s-a intamplat). Desigur, exista motive intemeiate pentru aparitia unor sentimente nu tocmai placute in momente dificile si este nevoie de o forta incredibila pentru a vedea lucrurile bune, pentru a multumi pentru ceea ce ai deja in viata.

Cu toate acestia, trebuie sa intelegi ca tu esti singura persoana care isi poate oferi speranta, ca tu esti singura care poate merge mai departe. Daca te gandesti mereu la cat de greu iti este este si normal sa gasesti solutii, sa nu gasesti motive pentru a zambi si a fi fericita. Pentru ca te vei simti intotdeauna trista si amagita.

Problemele atrag si alte probleme. Tristetea atrage doar tristete. Durerea atrage doar durere. Daca vrei sa schimbi ceva in viata ta, incepe prin a schimba ce crezi si ce spui! Iesi din zona negativismului si invata sa cauti luminita de la capatul tunelului. Poate ca acum nu o vezi, insa va veni un moment in care ea va straluci mai puternic decat soarele. Iar acel moment este mult mai aproape decat crezi tu. Nu te da batuta!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Nicio societate nu vrea ca tu sa devii intelept! – Dacă sunt inteligenți, nu mai pot fi subjugați. Nu mai pot fi forțați să participe într-o viață ‘mecanică’, ca să trăiască ca niște roboți.

Publicitate

Libertatea vine odată cu înțelepciunea, sunt inseparabile, și nicio societate nu dorește ca oamenii să fie liberi.

„Nici o societate nu dorește ca tu să devii înțelept! Este împotriva ‘investiției’ oricărei societăți. Dacă oamenii ar fi înțelepți, nu ar mai putea fi exploatați. Dacă sunt inteligenți, nu mai pot fi subjugați. Nu mai pot fi forțați să participe într-o viață ‘mecanică’, ca să trăiască ca niște roboți. Se vor manifesta. Își vor manifesta individualitatea. Vor fi permanent înconjurați de un spectru al rebeliunii. Vor dori să trăiască în libertate.

Societatea comunistă, societatea fascistă, societatea capitalistă, cea hindusă, musulmană, creștină, nicio societate nu va dori ca oamenii să-și folosească propria inteligența. Pentru că în momentul în care încep să-și folosească inteligența, vor deveni periculoși. Periculoși pentru sistem, periculoşi pentru cei aflați la putere, periculoși pentru cei care au, periculoși pentru toate tipurile de oprimări, exploatări sau suprimări, periculoși pentru biserică, periculoși pentru stat, periculoși pentru națiuni. De fapt, un om înțelept este precum un foc, precum un leu, o flacără. Nu își va punea vinde viața. Va prefera mai degrabă să moară decât să fie un sclav. Moartea nu va conta prea mult pentru el, dar nu își va putea vinde viața pentru tot felul de stupidități, tot felul de oameni proști. Nu îi va putea servi.

De-a lungul secolelor, conducătorii societăților v-au furnizat idei false. Acestea sunt principiile de funcționare ale școlilor, liceelor și facultăților voastre. Aceste ideii nu vă servesc vouă! Luați aminte! Ele servesc trecutului, ele servesc diferitelor interese. Bineînețeles, ele îți vor umfla ego-ul, tot mai mult și mai mult, îți vor da tot mai multe și mai multe diplome. Numele tău va deveni mare și încă și mai mare – tu vei deveni mai mic și tot mai mic. Apoi vine un moment în care vor rămân numai certificatele acestea, iar omul a dispărut. La început omul poartă certificatele, apoi certificatele îl vor purta pe om. Omul este de mult mort.

Publicitate

Nu este posibil să devii inteligent cu ajutorul universităţilor. Înțelepciunea are nevoie de o cu totul altă abordare, de o abordare diametral opusă. Cunoașterea este a minții, înțelepciunea nu este o stare a minții. Cunoașterea crează ‘sticla din jurul gâștii’ – o sticlă frumoasă, foarte frumoas desenată, dar este tot o sticlă. Și înăuntru nu poate trăi o gâscă adevărată. Înăuntru sticlei nu poți decât să ai o gâscă îndesată – asta sunt învățații voștri, umplutură de roșii, de cartofi, dar sunt umplutură, umplutură de porcării – sau poți să ai o gâscă vopsită înăuntru.

Va părea frumoasă de afară, dar în realitate ce ai este doar o sticlă. Iar această sticlă devine tot mai grea, pentru că cunoașterea are propriul său mod de a se acumula – se reproduce în sine. Cunoașterea nu crede în reproducere controlată deloc. Dacă știi un lucru, asta te aduce către un alt lucru, pentru că, cu fiecare răspuns la o întrebare, apar alte 10 întrebări. Și tot așa se va întâmpla: la 10 răspunsuri la întrebări, vei avea 100 de alte întrebări pregătite pentru tine. Se vor răspândi tot mai mult, vor deveni tot mai multe și mai multe, și vei fi pierdut între ele.

De asta ești ignorant: nu ai ieșit încă din iluzia cunoașterii, iluzia minții.

Ieși din mintea ta! Mintea este sticla despre care îți vorbeam. În clipa în care renunți la minte… Şi mintea nu este decât ideea ta, nu este o realitate, este o ficțiune, este doar o fantezie. Este făcută din același aluat ca și visele. Poți, pur și simplu, să ieși din ea. În momentul în care ai ieşit din minte, ai ieşit din sticlă”.

(Osho)

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala