Nu renunta la aceste lucruri niciodata de dragul cuiva

Publicitate

Unele dintre noi sunt obisnuite sa daruiasca. In relatii romantice sau de prietenie dam pana cand nu ne mai ramane nimic. Sau incercam sa le fim pe plac tuturor, ne transformam in persoana pe care si-o doreste partenerul pentru ca acesta sa nu plece de langa noi. A inceta sa fii tu insati nu numai ca ii alunga pe ceilalti de langa tine dar, strica cea mai importanta relatie din viata ta: aceea cu tine insati.

Nu inceta niciodata sa fii tu insati! – 5 lucruri la care sa nu renunti niciodata de dragul cuiva

In relatiile armonioase, ambii parteneri ofera si primesc. Isi permit unul celuilalt sa fie autentici si sa se bucure de lucrurile care le fac placere. Iata cinci lucruri la care nu trebuie sa renunti niciodata de dragul cuiva:

1. Independenta ta

In prima parte a unei relatii, este greu sa ne facem timp pentru noi insine si pentru viata pe care o aveam (si cei din ea). Fluturii din stomac creeaza dependendenta iar hormonii danseaza. In timp, acestia se vor calma iar relatia isi va schimba diamica, permitandu-ti sa iesi din nou in oras cu fetele sau sa faci lucruri care iti plac si care te ajuta sa te incarci cu energie. Nu renunta la acestea de dragul lui.

2. Identitatea ta

Esti frumoasa si minunata exact asa cum esti, cu plusurile si minusurile tale, cu talentul tau si felul ta de a fi. Nu te schimba de dragul altcuiva. Relatiile vin si pleaca, dar intotdeauna vei vedea imaginea ta in oglinda. Iar ceea ce l-a cucerit pe iubitul tau, initial, a fost tocmai unicitatea ta. Asadar, fii deschisa la experientele si ideile noi propuse de partenerul tau insa urmeaza-le doar daca rezoneaza cu tine.

Publicitate

3. Fericirea ta

Daca relatia ta te rupe de lucrurile care te fac fericita, e timpul sa te opresti. A fi intr-o relatie ar trebui sa iti sporeasca fericirea. Ar trebui sa fie o oportunitate de a impartasi ceea ce ne aduce bucurie cu cineva de care ne pasa. Este putin probabil ca toate interesele voastre vor fi comune prin urmare este bine ca intre tine si partenerul tau sa existe un grad suficient de mare de incredere, incat sa ai libertatea de a explora si de a experimenta bucuria si fara el.

4. Visele si ambitiile tale

Nimic nu este mai frumos si mai atragator decat o persoana care isi urmeaza visele. Aceasta necesita curiozitate si curaj – doua lucruri teribil de atragatoare. Ziua in care renunti la visele tale, e ziua in care te pierzi pe tine.

5. Dreptul tau de a fi auzita

Vocea ta este puterea ta. Este mijlocul prin care iti exprimi ideile in lume, sustii ceva in care crezi si iti sustii cauza atunci cand este necesar. Relatiile ar trebui sa ne ajute sa ne cultivam increderea in sine si in vocea noastra. Sa ne permita sa traim ceea ce gandim si credem. Ideile tale sunt importante. Ele sunt menite sa fie auzite. Vorbeste! Exprima-le.

Daca ti-a placut aceasta postare, te invit sa o distribui si prietenilor tai! Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Singuri ne croim viitorul, chiar daca nu ne dam seama de asta, orice gand, orice alegere pe care o facem ne influenteaza viitorul

Publicitate

“Trecutul nu poate pieri, căci viitorul se va naşte din el. ” – Anatole France

Cum ne creăm viitorul?

Prin gând. Iar dacă gândul este susţinut devine credinţă. Prin credinţa într-un anumit gând ne creăm realitatea conform acelui gând. Iar în timp credinţa creează neurochimia pentru a apărea un sentiment care se înregistrează ca un adevăr în fiinţă. Toate zilele de mâine sunt proiectate prin gândurile noastre de azi, căci fiecare gând pe care îl avem, creează în corp un sentiment, care este înregistrat în suflet.

Acel sentiment fixează apoi un precedent în condiţiile din viaţa noastră, căci ne atrage circumstanţele ce vor creea şi se vor potrivi cu aceleaşi sentimente care ne-au fost înregistrate în suflet.

Fiecare cuvânt pe care îl rostim ne creează zilele care vor urma, căci vorbele nu sunt decât sunetele ce exprimă sentimentele din suflet, care au fost născute prin gând.De exemplu: o persoană care gândeşte ori de câte ori cât îi este de rău, sau greu că: va fi bine, se vor rezolva toate problemele, trece şi asta după un timp, chiar experimentează această stare de bine.

O altă persoană care oricât i-ar fi de bine spune e greu, e rău, criza asta mă duce la faliment, nu mai am forţă, ce credeţi că va experimenta după un timp oarecare? Ceea ce spune aceea se va materializa şi aici sigur aveţi exemple nenumărate din viaţa voastră când vi s-a întâmplat asşa cum aţi gândit.

De multe ori nu suntem conştienţi de cât de mult rău ne facem prin gândurile noastre şi vorbele pe care le rostim. La fel cum nu suntem constienţi de cât de mult bine ne putem face dacă schimbăm un gând mai puţin sănătos pentru noi şi viaţa noastră, cu un gând plin de viaţa şi de bucurie.

Este foarte simplu, ce avem de făcut este să fim constienţi în fiecare clipă de noi, de gîndurile şi vorbele noastre, iar dacă ceva ne trece prin minte şi nu suntem de acord cu acel gând îl schimbăm şi gata. Nimeni nu poate face în locul nostru asta, adică nimeni nu poate intra în mintea noastră să ne-o curăţe şi să o deschidă spre infinite posibilităţi.

Numai noi putem face asta cu noi. Cel mai simplu mod este prin afirmaţii de genul: sunt dintotdeauna (cum vreţi voi, sau ce vreţi voi)…., şi repetaţi acea afirmaţie până mintea limitată nu se mai opune şi atunci este semn că v-aţi creat realitatea viitoare.Tot ce ni se întâmplă în viaţă am gândit, am crezut şi am simţit cândva.

Publicitate

Aici avem diverse situaţii, şi anume:

– Fie am privit acele lucruri ca temeri (Spune un proverb că: “de ce ţi-e frică de aceea nu scapi”. De ce credeţi oare că se întâmplă aşa? Deoarece când îţi este teamă de ceva, mereu ai acea temere în vizor, în partea conştientă din tine, mereu te gândeşti la ea, şi până la urmă o atragi deoarece te concentrezi foarte des şi mult la acea temere).

– Fie cineva ţi-a spus că aşa se va întâmpla ceva, cândva – prin ghicitori în cărţi, în stele, clarvăzători de toate felurile, fie preoţi cu har – ei văd ceva despre tine dar văd o linie de destin posibilă pentru momentul în care eşti, văd pentru momentul în care le soliciţi să te consilieze, dar dacă tu ai plecat de acolo şi ai luat o altă decizie pentru viaţa ta, sau te-ai întâlnit cu o persoană care ţi-a dat o informaţie foarte preţioasă cu care ai luat imediat o decizie în legătură cu viaţa ta, acea linie de destin nu mai e valabilă, deoarece ai accesat alt potenţial de viaţă.

Dar dacă tu ai acceptat aceasta ca un adevăr, ai crezut în el şi aşa s-a întâmplat, şi uneori mai zici, “ce bine a văzut, chiar aşa s-a întâmplat, cum mi-a spus X sau Y, este un ales a lui Dumnezeu şi, mereu vei merge să-ţi spună ceva în care să crezi ca să-ţi creezi realitatea şi de fapt să rămâi pe aceeaşi linie de potenţial. Interesant, nu?.

Cine e stăpânul vieţii tale de fapt? Deci în ceea ce crezi aia se va întâmpa. Adică dacă vrei să crezi, crezi şi se va întâmpla; dacă nu vrei să crezi, nu crezi şi nu se va întâmpla. Am destule exemple personale când diverşi spuneau ceva şi nu s-a întâmplat deoarece am zis că eu sunt stăpânul vieţii mele şi ce cred eu aceea se va întâmpla.

Am avut încredere în Dumnezeu că va face aşa cum vreau eu. Şi aşa s-a întâmplat întotdeauna.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala