Nu poti fi mereu puternica. Sunt momente in viata cand simti ca nu mai poti, fa o pauza, aduna-ti puterile, si ridica-te si continua-ti drumul!

Nu poti fi mereu puternica. Sunt momente in viata cand simti ca nu mai poti, fa o pauza, aduna-ti puterile, si ridica-te si continua-ti drumul!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2020 in De Suflet

“Fericirea este o atitudine. Ne facem pe noi înșine fie îndurerați, fie fericiți și puternici. În ambele cazuri avem la fel de mult de muncit.” – Francesca Reigler

Aceasta lume este prea mare pentru tine pentru a o tine pe umeri. Lumea este prea aspra pentru asta. Este timpul sa nu te mai prefaci. Este timpul sa te eliberezi de tot. Sa faci o pauza. Sa respiri.

Stiu ca esti de parere ca este responsabilitatea ta sa fii intotdeauna bine. Simti ca este datoria ta sa fii puternica. Nu vrei ca nimeni sa isi faca griji. Nu vrei ca nimenui sa ii fie mila de tine.

Draga mea, o sa te rog ceva. Renunta la masti. Poarta-ti sufletul in palma.

Vrei sa scapi de toate aceste griji. Sa le pui pe toate intr-o sticla, sa o sigilezi si sa o arunci in mare. Insa problema este ca sticla se va intoarce intotdeauna la tine. Aceste griji, aceasta tristete, aceste sentimente… se vor intoarce intotdeauna. Totul va fi readus de valurile marii.

Insa… nu trebuie sa fii puternica tot timpul.

Nu trebuie sa fie deloc asa. Esti doar o persoana. Esti un suflet. Este in regula sa fii trista. Este in regula sa nu te simti tocmai bine. Insa trebuie sa iti permiti sa te simti asa. Trebuie sa iti permiti sa renunti la aceasta frica. In cele din urma, trebuie sa renunti la aceasta sticla.

Nu exista nicio putere care sa vina sa ignore adevaratele tale emotii. Puterea vine din acceptarea acestor emotii. Puterea vine din energia de a cere ajutor. Si de a spune ca sufletul tau trece prin multe momente dificile… si ca lupti pentru a merge mai departe. A fi puternica nu inseamna a sigila sticla. A fi puternica inseamna sa lasi totul afara… sentimente, emotii, ganduri… chiar daca te sperie.

Nu este nicio rusine sa simti ca nu mai poti.

Toti trecem prin astfel de momente. Si o aratam in moduri diferite. Nu este nicio rusine sa simti durere. Toti simtim. Si nu este nicio rusine sa ceri ajutor. Pentru ca uneori toti avem nevoie de ajutor.

Aceasta lume este prea mare pentru tine pentru a o tine pe umeri. Lumea este prea aspra pentru asta. Este timpul sa nu te mai prefaci. Este timpul sa te eliberezi de tot. Sa faci o pauza. Sa respiri.

Este in regula sa nu fii in regula uneori. Este in regula sa duci lupte in viata ta. Insa nu trebuie sa ascunzi aceste aspecte fata de lume… si nici fata de tine, de inima ta. Vorbeste. Spune ce ai pe suflet. Spune cuiva. Oricui. Nu tine totul pentru tine. Nu lasa ca grijile sa aduca negativitate in viata ta.

In cele din urma, esti un simplu om.

Nu trebuie sa ai un zambet pe fata ta in fiecare zi. Nu trebuie sa acoperi cicatricile care te bantuie zilnic. Nu trebuie sa lupti de una singura. Nu trebuie sa fii atat de tare. Nu trebuie sa fii o super femeie in fiecare zi. Uneori, trebuie sa ai puterea de a lasa pe altii sa te salveze.

“Între căutătorii de comori există o zicală: Dacă vei căuta un anumit lucru, numai pe acela îl vei putea vreodată găsi.” – Robert FlahertyDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!