Nu mai încerca să controlezi viața – doar trăiește-o!

Nu mai încerca să controlezi viața – doar trăiește-o!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Adesea încercăm să controlăm viața în loc să o lăsăm pur și simplu să meargă în direcția dată de destin. Doar oprind aceste încercări ne putem bucura cu adevărat viață, așa cum este ea.

Cu toții avem anumite așteptări de la viață, dar aceste așteptări nu se îndeplinesc întotdeauna. Din această cauză, încep să apară gândurile negative, umplându-ne viața cu dezamăgire și frustrare. Dacă renunțăm la așteptări atunci n-o să mai avem motive de supărare. Trebuie doar să lăsăm evenimentele să vină de la sine și să ne bucurăm de ele.

Oricât am dori să ne controlăm viața de la început și până la sfârșit, n-o să putem mereu, există lucruri care nu depind de noi, dar pur și simplu nu putem accepta acest lucru. Când totul începe să meargă prost sau în direcția greșită, dăm vina pe soartă, considerându-ne doar niște victime. În loc să facem asta, putem încerca să privim situația din altă perspectivă și să profităm la maximum de ea.

Viața poate fi și mai dificilă atunci când trăim cu impresia că putem fi fericiți doar atunci când avem controlul suprem asupra ei. Oricât de atractive ar fi așteptările pe care ni le imaginăm, uneori ar trebui să recunoaștem pentru noi înșine că sunt complet nerealiste.

Viața fiecărei persoane este formată din momente bune și rele și toate se întâmplă dintr-un motiv. Ambele au propriul lor sens, chiar dacă unele dintre ele te fac să te simți mai bine, iar altele îți strică buna dispoziție. Dar cum putem transforma un lucru rău într-unul bun? Depinde în mare măsură de perspectiva din care îl privim.

Doar pentru că am eșuat la un moment dat nu înseamnă că trebuie să renunțăm la visul nostru. Mai mult, eșecul poate fi o oportunitate de a învăța ceva nou și de a deveni mai bun data viitoare când încerci. Crede-mă, tot ce ni se întâmplă ne face mai puternici, chiar dacă nu ne dăm seama de asta.

Dacă am fost într-o relație toxică nu înseamnă că dragostea nu există. Această experiență va fi o oportunitate extraordinară de a deveni mai atenți la cine lăsăm să intre în viața noastră. Deci nu mai da vina pe alți oameni pentru că te-au făcut să suferi. Poate că acest lucru s-a întâmplat pentru că tu le-ai permis să o facă.

Stăm în relații care ne sunt dăunătoare, iar în loc să ne orientăm la ceva nou, trăim cu gândul la trecut, ne este frică să nu pățim la fel și pe viitor. Cel mai probabil, dacă vei lăsa trecutul în urmă și vei fi mai atent pe viitor, vei putea găsi persoana cu care să-ți împarți fericirea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!