Nu mai avem timp sa ne bucuram de ce avem pentru ca mereu ne este gandul la ce ne dorim sa avem.

Nu mai avem timp sa ne bucuram de ce avem pentru ca mereu ne este gandul la ce ne dorim sa avem.

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2020 in Dezvoltare Personala

Avem energie limitata, dar departe de noi cunoasterea acesteia! Avem zile in care ne cufundam atat de tare in tot haosul inconjurator, in mental, incat ne identificam cu el…

Nu mai avem timp sa ne bucuram de ce avem pentru ca mereu ne este gandul la ce ne dorim sa avem.

E important sa ne dorim, dar ce este cu adevarat important trecem cu vederea. Uitam sa fim recunoscatori, uitam ca ceea ce avem azi la un moment dat a fost un vis, uitam ca maine se va aseza usor pe ziua de azi, iar daca nu ne bucuram de azi nu vom avea deschiderea necesara pentru bucuria de maine.

Desi azi este considerat firesc sa fim in viata zi de zi si sa murim doar in urma unui accident, a unei boli sau de batranete, deoarece nu mai suntem amenintati fizic, e necesar sa fim recunoscatori pentru fiecare clipa, dar mai ales ne ramane marea datorie de a ne asculta sufletul si de a face ceea ce simtim cu adevarat, inainte de a se lua decizii in locul nostru.

Nu ne mai este atacat trupul, s-au schimbat formele de razboi, ne este atacata mintea golita de simtire, ne atacam reciproc, formam intr-un cerc vicios, fiind manati de fricile proprii pentru ca am permis sa fim indepartati de propriul suflet.

Sa ne centram in inima…

Am plecat in cautari indepartate…ne cautam prin patul altora, prin meseriile altora, prin iubirile altora, prin diplome si recunostinte, insa implinirea vine din ceea ce facem cu inima.

Adevarata pace se va aseza cand fiecareva face pace cu sine. Un razboi interior provoaca atacuri exterioare.

Suntem oameni cu spirit divin, cu minti stralucite si cu forte fizice de luat in seama, a caror limita ne este necunoscuta.

Suntem capabili si frumosi intru totul.

Suntem zamisliti cu darul de a zamisli, creem din iubire si pentru iubire.

Avem instrumente de pret precum mintea si trupul, de aceea suntem facuti sa muncim pentru noi si pentru lume, nu sa trudim sub propriul jug. Locul de munca este un loc de creatie a omului-divinitate, este locul in care el face lumea mai buna.

Da-i voie inimii tale sa se exprime. Lumea are nevoie de oameni ca tine. Lumea are nevoie de suflete deschise, nu de minti egocentrice. Lumea are nevoie de darul tau, de mangaierea creatiei tale, de Dumnezeul din tine.

Biblia spune ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea Divinului. Asta inseamna ca ni s-a lasat darul de a darui mai departe, de a lasa zambete in urma nostra. Nu dupa asemanarea trupeasca, pentru ca Iubirea Divina nu este simbolizata prin trup, ci prin liberul arbitru, forma perfecta a mintii si sufletului de la nastere, acte creatoare precum compunerea unui cantec, construirea unei locuinte, scrierea unei carti, plantarea unui copac.

“Daca Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea Sa, nu inseamna ca Dumnezeu este un om in cer, ci ca omul este un Dumnezeu pe pamant.”
Lucian Blaga

Ma intrebam de multe ori, cand eram mica, de ce suntem bipezi.

Acum cred ca… suntem fiinte verticale, legatura dintre cer si pamant, echilibru intre Yin si Yang, ne inradacinam in pamant, dar primim energie din Univers, apoi prin simbolistica mainilor…oferim mai departe.

Iubirea are cea mai inalta vibratie si se manifesta prin daruire..sa daruim imbratisari, mangaieri, sprijin si intelegere…Incepe cu tine.

Sa facem ca experienta din acest plan sa fie una implinitoare, sa lasam urme de binecuvantare pe toate cararile strabatute…sa traim, nu doar sa supravietuim.

Asa este ca uneori iti vine sa plangi si nu stii cum ai ajuns in mijlocul furtunii? Las-o sa treaca, sa-si faca rolul in viata ta, apoi descifreaza-i mesajele…linistea de dupa furtuna este precum curcubeul dupa soare. Ramai in profunzimea ei si auzi intelepciunea inimii…are sa-ti transmita ca de acolo incepe o noua cale.

Cladeste-te clipa de clipa, cu iubire, cu blandete si cu acceptare, apoi ofera lumii din preaplinul tau!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!