Nu înceta niciodată să fii o persoană bună din cauza oamenilor răi.

Nu înceta niciodată să fii o persoană bună din cauza oamenilor răi.

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateRelatiiSfaturi

Principiul „ochi pentru ochi” nu va face altceva decât să orbească lumea.

Există mulți oameni răi în lume și întâlnirea cu ei nu poate fi evitată. Trebuie să fim puternici și să ne rugăm ca acești oameni să nu ne afecteze, pentru că nu îi putem evita.

Astfel de oameni vin în viața noastră într-o varietate de forme, dar este posibil să nu ne dăm seama de caracterul lor de la început, ci abia după un timp. Ei pot fi colegi de muncă, prieteni, chiar rude.

Este aproape imposibil să împiedicăm intrarea oamenilor răi în viața noastră, dar nu înseamnă că trebuie să încetezi din a fi o persoană bună doar pentru că ai dat peste cineva rău.

Trebuie să nu cedezi influențelor negative ale oamenilor răi, să nu-i lași să te transforme în ceva ce nu vrei să fii. Abilitatea de a rezista influențelor din exterior și de a continua să fii tu însuți, să nu răspunzi răutăților, indiferent de cât de tare ești provocat, aceasta este o trăsătură a personalităților cu adevărat puternice.

Bunătatea trebuie să vină din suflet

Dorința de a fii o persoană bună din cauza altor oameni poate fi numită bunătate falsă. Faptele bune și bunătatea ar trebui să vină din suflet și nu de teama a ce vor crede alții despre tine. Fii o persoană bună pentru satisfacția personală, nu pentru satisfacția altora.

Dacă te comporți frumos cu alți oameni, atunci se vor comporta și ei frumos cu voi. Toată lumea este mai fericită atunci când este bună. Dacă bunătatea vine din suflet, oamenii răi nu vor putea să te lase fără această trăsătură.

Principiul ,,Ochi pentru ochi”

Mahatma Gandhi a spus că principiul „ochi pentru ochi” nu va face altceva decât să orbească lumea. Dacă încetezi să fii o persoană bună și începi să te răzbuni pe oamenii răi, atunci vei crea mai multă răutate în lume.

Oamenii răi îi vor răni pe toți cei din jurul lor. Dacă cedezi și începi să te comporți în același mod, atunci poți spune că au reușit să te influențeze negativ. Dar dacă continui să îți arăți bunătatea față de alți oameni, atunci te poți apăra de influența lor. Ura nu trebuie încurajată.

Crede în bunătate

Crede în bunătate, crede că încă mai există bunătate în lume, crede că încă mai există oameni buni. Trebuie să răspândești bunătate, să amintești și altor oameni că trebuie să fie buni. Rămâi puternic în fața personalităților negative. Procedând astfel, le vei slăbi influența și vei contribui la crearea unei lumi mai bune.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!